184 ηλεκτροκίνητα άλογα για το ολοκαίνουργιο MINI Cooper SE (pics)

184 ηλεκτροκίνητα άλογα για το ολοκαίνουργιο MINI Cooper SE (pics)
Η MINI μας αποκαλύπτει το νέο SE, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της που έχει φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα αλλά προσφέρει και πολύ δυναμικές επιδόσεις.

Το πρώτο της βήμα στην ηλεκτροκίνηση κάνει η MINI με το ολοκαίνουργιο MINI Cooper SE. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο που βασίζεται πάνω στο ανανεωμένο BMW i3 και έχει έναν ηλεκτροκινητήρα κάτω από το εμπρός καπό, που αποδίδει 184 ίππους και 270 Nm ροπής. Συγκριτικά με τις εκδόσεις που έχουν μοτέρ εσωτερικής καύσης, η πλούσια ροπή αποδίδεται στο 100% της μόλις ο οδηγός πατήσει το γκάζι οπότε οι επιδόσεις είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές.

Τα 0-60 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,9 δευτερόλεπτα και τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός ειδικού για ηλεκτροκινητήρες σασμάν, που έχει μια σχέση για την κίνηση εμπρός και άλλη μια για την όπισθεν. Το MINI Cooper SE στο δάπεδό του έχει ένα σετ μπαταριών λιθίου συνολικής χωρητικότητας 32,6 kWh.

Προσφέρουν μέγιστη αυτονομία 270 χιλιομέτρων με μια φόρτιση και με τη χρήση ειδικού φορτιστή, γεμίζει μέχρι το 80%, από άδειο σε 2,5 ώρες. Αν ο χρήστης βρει παροχή 50 kW τότε η ίδια διαδικασία επιτυγχάνεται σε μόλις 35 λεπτά. Η MINI τονίζει ότι το πορτμπαγκάζ παρέμεινε ακριβώς το ίδιο και ότι το βάρος είναι μόλις 145 κιλά μεγαλύτερο από ότι σε ένα Cooper S βενζίνης εφοδιασμένο με αυτόματο σασμάν Steptronic. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει απλώς τα πάντα, με δερμάτινα καθίσματα, φώτα LED, σύστημα πολυμέσων με πλοήγηση και πάρα πολλά ακόμη στο βασικό πακέτο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!