Πλήρης αποκάλυψη για το νέο Opel Corsa! (pics)

Δημήτρης Γράτσος
Πλήρης αποκάλυψη για το νέο Opel Corsa! (pics)
Η έκτη γενιά του Opel Corsa βρίσκεται προ των πυλών, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την παρουσίαση της ηλεκτρικής του έκδοσης.

Η Opel παρουσίασε το νέο Corsa, το οποίο διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με τον προκάτοχο του. Η νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) του PSA Group, διαθέτει σχεδόν ίδιες διαστάσεις με την προηγούμενη (μήκος 4,06 μέτρα), ωστόσο είναι σαφώς ελαφρύτερο (980 κιλά).

Σχεδιαστικά, το ολοκαίνουργιο Corsa διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, νέα μάσκα και προφυλακτήρα στο εμπρόσθιο τμήμα, ενώ στο πίσω μέρος οι διαφορές είναι εξίσου εμφανείς με νέα σχεδίαση στα φώτα και τοποθέτηση του προφυλακτήρα πιο χαμηλά. Στο σύνολο του το νέο δεν θυμίζει σε τίποτα το υπάρχον μοντέλο κατά μήκος του αμαξώματος.

Στο επίσης ολόφρεσκο και υπερσύγχρονο εσωτερικό του νέου Corsa, κυριαρχεί το νέο σύστημα infotainment για πλήρη συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία, το οποίο συνδυάζεται με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ή 10 ιντσών και φυσικά με την υπηρεσία «Opel Connect». Άξια αναφοράς είναι και το «Live Navigation», το οποίο ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την κυκλοφορία στους δρόμους, καθώς και οι υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Στην «καρδιά» της έκτης γενιάς του Opel Corsa, πέρα από την ηλεκτρική του έκδοση, συναντάμε τρεις κινητήρες βενζίνης και έναν diesel. Στους βενζινοκινητήρες η αρχική επιλογή είναι ο ατμοσφαιρικός 1.200άρης με απόδοση 75 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων, ενώ ακολουθεί ο υπερτροφοδοτούμενος 1.2 PureTech των 100 και 130 ίππων, ο οποίος με τη σειρά του συνεργάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, είτε με αυτόματο 8άρι. Τέλος, όπως ήδη αναφέραμε διατίθεται και μία diesel επιλογή 1.5 λίτρων με απόδοση 102 ίππων.

Παράλληλα, από το νέο Corsa δεν λείπουν και τα απαραίτητα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι το αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix, το οποίο η Opel προσφέρει για πρώτη φορά στην κατηγορία μικρών αυτοκινήτων, καθώς και τα οκτώ στοιχεία LED, ελεγχόμενα από μια εμπρός κάμερα υψηλής ανάλυσης νέας γενιάς, προσαρμόζουν συνεχώς τη φωτεινή δέσμη στις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και στο περιβάλλον.

Επιπλέον, εφοδιάζεται με νέα εμπρός κάμερα, σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης, διαθέτει προσαρμοζόμενο έλεγχο ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα, όπως επίσης και σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου, καθώς και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.

Τέλος, το νέο Opel Corsa θα είναι διαθέσιμο σε 4 εξοπλιστικά επίπεδα (Βασικό, Edition, Elegance και GS Line), ενώ θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στη Γερμανία από την 1η Ιουλίου με τιμές από 13.990 ευρώ στην βασική έκδοση, από 15.850 στην Edition, από 17.850 στην Εlegance και από 19.880 ευρώ στην κορυφαία GS Line.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!