Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Με αστερίσκο η κατάταξη στο καλλιτεχνικό πατινάζ αν ανέβει βάθρο η Βαλίεβα

Κώστας Ευθυμιάδης
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Με αστερίσκο η κατάταξη στο καλλιτεχνικό πατινάζ αν ανέβει βάθρο η Βαλίεβα

bet365

Η ΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι το αποτέλεσμα στο απλό γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ, θα έχει.. .αστερίσκους αν η Βαλίεβα κερδίσει μετάλλιο.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα ότι δίπλα στο αποτέλεσμα του τελικού στο πρόγραμμα γυναικών του καλλιτεχνικού πατινάζ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα υπάρχει ένας αστερίσκος σε περίπτωση που κερδίσει μετάλλιο η Καμίλα Βαλίεβα.

Η υπόθεσή της για το θετικό κρούσμα ντόπινγκ δεν έχει κλείσει (ακόμη δεν έχει ανοιχτεί το β’ δείγμα της) αλλά η 15χρονη Ρωσίδα κέρδισε τουλάχιστον το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Πεκίνο. Και η εμφάνισή της στον προκριματικό έδειξε πως θα είναι η βασική διεκδικήτρια του χρυσού μεταλλίου.

Αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά αύριο και πάρει έστω ένα από τα τρία μετάλλια, η ΔΟΕ έχει τονίσει ήδη ότι απονομή δεν θα γίνει, ενώ στα αποτελέσματα θα υπάρχει αστερίσκος μέχρι να κλείσει η υπόθεσή της.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ, στα αποτελέσματα του τελικού θα αναγράφεται ότι είναι ανεπίσημα έως ότου κλείσει η υπόθεση ντόπινγκ, ενώ θεωρούν δεδομένο πως δεν θα παραβρεθεί από μόνη της στην συνέντευξη Τύπου των τριών νικητριών μετά τον τελικό, όπου θεωρητικά είναι υποχρεωμένοι οι κάτοχοι των μεταλλίων να δώσουν το παρών.

«Θα θέλαμε να παραστούν, αλλά κάτω από αυτές τις συνθήκες το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο» ανέφερε εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

@Photo credits: Twitter, Olympic Russia
 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα