Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ δεν θα κάνει απονομή αν πάρει μετάλλιο η Βαλίεβα στο ατομικό

Newsroom
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ δεν θα κάνει απονομή αν πάρει μετάλλιο η Βαλίεβα στο ατομικό

bet365

Η ΔΟΕ αρνείται να δεχτεί την αθωωτική απόφαση του CAS για την Βαλίεβα και αντιδρά.

Η υπόθεση Βαλίεβα θα έχει και τρίτο ημίχρονο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το CAS επέτρεψε στην Ρωσίδα να αγωνιστεί κανονικά αύριο στο Πεκίνο και το ατομικό πρόγραμμα στο καλλιτεχνικό πατινάζ, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ τα Χριστούγεννα.

Αποδέχτηκε πως το εργαστήριο της Στοκχόλμης ευθύνεται που δεν ενημέρωσε έγκαιρα την 15χρονη αθλήτρια και την Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς είχε ήδη αγωνιστεί στο ομαδικό, κατακτώντας την πρώτη θέση.

Το ότι θα αγωνιστεί όμως αύριο δε σημαίνει πως κλείνει και η υπόθεση. Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ήδη πως ακόμη κι αν πάρει μετάλλιο (που είναι και το πιθανότερο) η Βαλίεβα στο ατομικό, δεν θα πραγματοποιήσει απονομή μεταλλίων μέχρι το τέλος της διοργάνωσης!

Η Βαλίεβα κέρδισε το δικαίωμα της συμμετοχής στο CAS, όχι όμως και την υπόθεση ντόπινγκ η οποία θα εκδικαστεί μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Ετσι, η ΔΟΕ θα περιμένει την έκβαση και από αυτή την δικαστική διαμάχη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το που θα πάνε τα μετάλλια τόσο στο ατομικό, όσο και στο ομαδικό όπου η Ρωσία κέρδισε την πρώτη θέση με την Βαλίεβα στην σύνθεσή της.

Την ίδια ώρα, οι αντιδράσεις ήρθαν από την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ που έκανε λόγο για «ένα ακόμη κεφάλαιο στην συστημική και διάχυτη διάθεση της Ρωσίας να αγνοήσει τον καθαρό αθλητισμό», ενώ και ο WADA τα έβαλε με την Ρωσική Επιτροπή Αντιντόπινγκ, αναφέροντας πως δεν έβαλε ως προτεραιότητα το δείγμα της Βαλίεβα με αποτέλεσμα να της επιτρέψει να αγωνιστεί στο Πεκίνο, δίχως να έχουν πρώτα τα αποτελέσματα στα χέρια τους.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα