Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Από το Τόκιο… χρυσό στο Πεκίνο ο Χιράνου

Newsroom
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Από το Τόκιο… χρυσό στο Πεκίνο ο Χιράνου

bet365

«Χρυσός» Χιράνου στο σνόουμπορντ, έξι μήνες μετά την αποτυχία του στο Τόκιο.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ιάπωνας Αγιούμου Χιράνο αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, όπου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του σκέιτμπορντ σε πάρκο.

Μάζεψε τα πράγματά του μετά την 14η θέση και αποφάσισε πως θα δοκιμάσει την τύχη του και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Και δικαιώθηκε για την απόφασή του καθώς σήμερα αναδείχθηκε «χρυσός» ολυμπιονίκης. Ο Χιράνο έκανε την έκπληξη καθώς κέρδισε το φαβορί του αγώνα, τον Αυστραλό Τζέιμς, συγκεντρώνοντας σκορ 96 έναντι 92.5 του αντιπάλου του.

O 24χρονος αθλητής, γιος ενός αθλητή του σέρφινγκ, έχει κατακτήσει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και δύο αργυρά μετάλλια, στις προηγούμενες δύο διοργανώσεις (Πιονγκτσάνγκ, Σότσι), θα προσπαθήσει να αγωνιστεί και στους Θερινούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, καθώς θέλει να γίνει ο έκτος αθλητής στην ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος, με τουλάχιστον ένα μετάλλιο σε Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι άλλοι πέντε είναι οι Εντι Ιγκαν (ΗΠΑ, πυγμαχία 1920 και μπομπσλέι 1932), Γιάκομπ Ταμς (Νορβηγία, άλμα σκι 1924, ιστιοπλοϊα 1936), Κρίστα Λούντιγκ-Ρόθενμπέργκερ (Γερμανία, πατινάζ ταχύτητας 1984, ποδηλασία 1988), Κλάρα Χιουζ (Καναδάς, ποδηλασία 1996, πατινάζ ταχύτητας 2006) και Λορίν Γουίλιαμς (στίβος 2004 και 2012, μπομπσλέι 2014).

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα