Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Δικαιώθηκε η Βαλίεβα και αγωνίζεται στο Πεκίνο!

Κώστας Ευθυμιάδης
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Δικαιώθηκε η Βαλίεβα και αγωνίζεται στο Πεκίνο!

bet365

Μεγάλη ήττα για ΔΟΕ και WADA καθώς οι Ρώσοι δικαιώθηκαν από το CAS και η Βαλίεβα θα αγωνιστεί κανονικά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Καμίλα Βαλίεβα δικαιώθηκε και θα συνεχίσει κανονικά να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης δικαίωσε τους Ρώσους που έλεγαν ότι η αθλήτρια μπορεί να βρέθηκε θετική τα Χριστούγεννα σε απαγορευμένες ουσίες, αλλά τα αποτελέσματα τα έλαβε μεσούσης των Αγώνων στο Πεκίνο.

Με λίγα λόγια η Βαλίεβα ήταν μεν θετική σε απαγορευμένες ουσίες, αλλά κρατάει το μετάλλιο και αγωνίζεται κανονικά στο Πεκίνο επειδή το εργαστήριο στη Στοκχόλμη, όπου δόθηκε το δείγμα, δεν έδωσε έγκαιρα τα αποτελέσματα του δείγματός της!

Η Βαλίεβα, με το εκπληκτικό της πρόγραμμα είχε χαρίσει το χρυσό στη Ρωσία στο ομαδικό, όμως μέχρι σήμερα το μετάλλιο δεν το είχαν παραλάβει.

To CAS στο σκεπτικό της απόφασής του, αναφέρει πως υπήρχαν «σοβαρά προβλήματα μη έγκαιρης ενημέρωσης των αποτελεσμάτων του τεστ ντόπινγκ» και ότι η αθλήτρια αγωνίστηκε κανονικά χωρίς να έχει καμία απολύτως ευθύνη για ότι έγινε.

Το τριμελές πάνελ στο Δικαστήριο ανέφερε πως έλαβε υπόψιν για την απόφασή του «θεμελιώδεις αρχές της δικαιοσύνης, της αναλογικότητας, της ανεπανόρθωτης βλάβης και της σχετικής ισορροπίας συμφερόντων μεταξύ των αιτούντων και του αθλητή. Η αποτροπή της αθλήτριας από το να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα της προκαλούσε ανεπανόρθωτη βλάβη υπό αυτές τις συνθήκες».

Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των Ρώσων επί της ΔΟΕ και της WADA, με την νεαρή να αναμένεται να αγωνιστεί αύριο και την Πέμπτη στο ατομικό πρόγραμμα του καλλιτεχνικού πατινάζ, όπου θα είναι και το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

«Η καθυστερημένη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων δεν είναι ευθύνη της αθλήτριας» σημειώνουν επίσης στην απόφαση του δικαστηρίου.

Η απόφαση σημαίνει πως η Ρωσία θα κρατήσει το χρυσό στο ομαδικό ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον το πως θα αντιδράσουν οι άλλες αποστολές. Ωστόσο, η ΔΟΕ ανακοίνωσε πως τελετή απονομής δεν θα γίνει ως το τέλος των Αγώνων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα