Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Θέμα με ντόπινγκ στη ρωσική ομάδα

Newsroom
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Θέμα με ντόπινγκ στη ρωσική ομάδα

bet365

Η εξαμελής ρωσική ομάδα κυριάρχησε στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, όμως η απονομή των μεταλλίων δεν έγινε, έπειτα από ανίχνευση «θετικού» δείγματος σε μέλος της.

Το πρώτο κρούσμα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο φαίνεται να είναι γεγονός. Η καθυστέρηση της τελετής απονομής των μεταλλίων στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ εξ αιτίας «νομικού ζητήματος» προκάλεσε ψιθύρους.

Και αυτοί αφορούν τη ρωσική ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει «θετικό» δείγμα, χωρίς να δημοσιοποιηθεί το όνομα του αθλητή ή της αθλήτριας.

Πιστεύεται πως το θέμα αφορά σε έλεγχο που έγινε πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο εκπρόσωποι της ρωσικής ολυμπιακής επιτροπής (ROC) αρνήθηκαν σθεναρά κάτι τέτοιο.

Οι Ρώσοι αγωνίζονται στη διοργάνωση και κυριάρχησαν στο τριήμερο ομαδικό του καλλιτεχνικού, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο τη Δευτέρα, μπροστά από τις ΗΠΑ, Ιαπωνία και Καναδά.

Η απονομή των μεταλλίων επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης (8/2) στην κινεζική πρωτεύουσα, αλλά με το θέμα που προέκυψε η εκδήλωση. δεν έγινε,

«Η τελετή δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ενός συνεχιζόμενου νομικού ζητήματος», δήλωσε την Τετάρτη (9/2) ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Μαρκ Άνταμς.

«Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιλύσουμε αυτήν την κατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», πρόσθεσε ο Άνταμς στην καθημερινή ενημέρωση της ΔΟΕ.

Ανάμεσα στην εξαμελή σύνθεση της ρωσικής ομάδας ήταν και η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, που μάγεψε με το πρόγραμμά της, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια που επιχείρησε τετραπλή περιστροφή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα