Βαλίεβα: Καμία κύρωση στη 16χρονη αποφάσισε η ρωσική αρχή αντί-ντόπινγκ

Newsroom
Βαλίεβα: Καμία κύρωση στη 16χρονη αποφάσισε η ρωσική αρχή αντί-ντόπινγκ

bet365

Η Ρωσική αρχή αντί-ντόπινγκ (RUSADA) ανακοίνωσε πως η 16χρονη Καμίλα Βαλίεβα δεν έχει διαπράξει παράβαση ντόπινγκ και άρα δεν θα πρέπει να της αφαιρεθεί το Ολυμπιακό μετάλλιο ή να ακυρωθούν τα αποτελέσματά της.

Η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στη Ρωσία για το 2022, Καμίλα Βαλίεβα, δεν θα δεχθεί αποκλεισμό για το θετικό της δείγμα και κανένα μετάλλιό της δεν θα αφαιρεθεί αφού όπως έκρινε η RUSADA παρ' ότι ύπήρξε παράβαση των κανόνων δεν θα πρέπει η ίδια να φέρει «κανένα σφάλμα ή ευθύνη» για αυτό.

Το δικαστήριο δεν επέβαλε καμία κύρωση στη Βαλίεβα εκτός από τον αποκλεισμό των αποτελεσμάτων της από την ημερομηνία λήψης του δείγματος στις 25 Δεκεμβρίου του 2021, το οποίο ελήφθη την ημέρα που κέρδισε το μονό στο ρωσικό πρωτάθλημα της Αγίας Πετρούπολης, όταν η ίδια ήταν μόλις 15 ετών καθιστώντας την «ανήλικη» σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ. Το πιθανότερο σενάριο, βέβαια, είναι η Παγκόσμια αρχή αντί-ντόπινγκ (WADA) να ασκήσει έφεση στη συγκεκριμένη απόφαση, η οποιά χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά αμφιλεγόμενη.

Στους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνο 2022 η 15χρονη, τότε, Ρωσίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα είχε εντυπωσιάσει το κοινό με το πρόγραμμά της όμως αργότερα ανακοινώθηκε πως είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο αντί-ντόπινγκ. Έκτοτε ένα μεγάλο σκάνδαλο είχε ξεσπάσει, αφού επρόκειται για την πιο νεαρή αθλήτρια που μπλέχτηκε ποτέ σε σκάνδαλο ντόπινγκ και η Ρωσική αρχή αρνούνταν να δώσει απαντήσεις για τα δείγματά της σχετικά με το αν είναι θετικά ή όχι, λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Η πρόσφατη ανακοίνωση της RUSADA «έλυσε» το μυστήριο.

 

Τελευταία Νέα