Πατινάζ: Σκέψεις για αλλαγή στο όριο ηλικίας των αθλητών

Newsroom
Πατινάζ: Σκέψεις για αλλαγή στο όριο ηλικίας των αθλητών

bet365

Η Παγκόσμια ομοσπονδία καλλιτεχνικού πατινάζ αποφασίζει αν θα αυξήσει ή όχι το όριο ηλικίας στις συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις.

Από αύριο (6/6) η παγκόσμια ομοσπονδία του καλλιτεχνικού πατινάζ, ξεκινά την συζήτηση για το αν θα αυξήσει ή όχι, το όριο ηλικίας για την συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε διεθνείς αγώνες.

Μετά τα όσα έγιναν με την υπόθεση Βαλίεβα στο Πεκίνο, αλλά και την πίεση που αισθάνθηκε η Ρωσίδα αθλήτρια, έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να αυξηθεί το όριο ηλικίας από τα 15 στα 17 έτη.

Η συζήτηση θα γίνει τις επόμενες πέντε ημέρες στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης όπου πραγματοποιείται το 58ο τακτικό συνέδριο της ISU, με τα μέλη της να καλούνται να πάρουν μία απόφαση. Για να γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να ψηφιστεί από τα 2/3 όσων λάβουν μέρος στη σχετική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με την πρόταση, σχεδιάζεται η αύξηση του ελάχιστου ορίου ηλικίας στα 16 έτη για τη σεζόν 2023-24 και στα 17 για την περίοδο 2024-25. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η ψυχική και σωματική βλάβη για τους αθλητές του πατινάζ, η καριέρα των οποίων σε υψηλό επίπεδο είναι συχνά πολύ σύντομη.

 

Τελευταία Νέα