Γιάννης Βρούτσης για εθνική ομάδα χάντμπολ: «Ιδιαίτερα τιμητική και γεμάτη προκλήσεις η πρόκριση στο Euro 2024»

Γιάννης Βρούτσης για εθνική ομάδα χάντμπολ: «Ιδιαίτερα τιμητική και γεμάτη προκλήσεις η πρόκριση στο Euro 2024»

bet365

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτσης, συνοδεόμενος από τον γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά βρέθηκαν στην τελευταία προπόνηση της εθνικής ομάδας χάντμπολ ανδρών εν όψει της πρώτης συμμετοχής της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτσης, συνοδεόμενος από τον γ.γ. Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, επισκέφθηκαν τη Δευτέρα (8/1) το προπονητικό χώρο της εθνικής ομάδας χάντμπολ ανδρών στο ΣΕΦ (Μπαλόνι), παραμονές αναχώρησης του εθνικού συγκροτήματος για το Μόναχο και την παρθενική του παρουσία σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η αθλητική ηγεσία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της εθνικής ομάδας.

Ο Γιάννης Βρούτσης απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής αποστολής είπε: «Χρόνια πολλά και τις καλύτερες ευχές στην εθνική ομάδα χάντμπολ, που κατάφερε μετά από 20 χρόνια να πάει στα υψηλότερα σαλόνια της Ευρώπης, προκρινόμενη στους "24" του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είναι μια ιδιαίτερα τιμητική, και γεμάτη προκλήσεις, διάκριση για την Εθνική, η οποία πήγε εξαιρετικά και προσδοκούμε να πάει ακόμα ψηλότερα.

Ευχόμαστε, στο σύνολο της η πολιτική ηγεσία και το Υπουργείου Αθλητισμού, τα καλύτερα για την εθνική μας ομάδα, τα καλύτερα γι’ αυτά τα παιδιά, που δείχνουν τη μαχητικότητά τους, την αποφασιστικότητά τους, την αγάπη τους για το χάντμπολ, αλλά και την πιο μεγάλη αγάπη τους γι’ αυτό που φοράνε αριστερά στη φανέλα, το εθνόσημο».

Σχετικά με το γηπεδικό ζήτημα, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, είπε: «Δεν εξαγγέλλω τίποτα. Έχουν οριστικοποιηθεί οι μεγάλες αυξήσεις που δίνουμε στους προϋπολογισμούς όλων των εθνικών αθλητικών κέντρων, όπως εδώ στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ.

Και θα συνεχίσουμε στο ίδιο έργο, όχι μόνο σ’ αυτά τα γήπεδα αλλά και σε όλα τα εθνικά αθλητικά κέντρα της χώρας, για να αξιοποιήσουμε όλους τους αθλητικούς πόρους σε τέσσερις κεντρικές και αποκλειστικές κατευθύνσεις. Άδεια ασφάλειας και στατική επάρκεια, 100% προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ, ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός, βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών.

Θα κάνουμε και πάλι όλα τα αθλητικά κέντρα πρότυπα, ενώ μη ξεχνάτε πως δώσαμε 7,5 εκατομμύρια για να ξεκινήσει τώρα η μεγάλη προσπάθεια μέσα στο ΟΑΚΑ για να γίνει το ονομαζόμενο "Πολυδύναμο", που θα καλύψει πάρα πολλές ανάγκες του αθλητισμού. Είναι κάτι το οποίο τρέχει, ξεκινάει η διαδικασία υλοποίησης και σε δύο χρόνια πιστεύω θα είναι έτοιμο».

vroutsis

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυυρωτάς είπε: «Μετά από δύο δεκαετίες το ελληνικό χάντμπολ έχει παρουσία στα μεγάλα σαλόνια και πηγαίνει στη Γερμανία με όλες μας τις ευχές. Πιστεύω γίνεται πολύ καλή δουλειά με τον Γιώργο Ζαραβίνα, αλλά και με όλα τα παιδιά της Εθνικής, έχουν πολύ καλό δέσιμο και αυτή είναι η συνταγή.
Το δέσιμο που σου προκαλεί το εθνόσημο είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για να τα δώσουν όλα στη Γερμανία. Θα έχουν και τη στήριξη των ομογενών μας. Αν εξαιρέσουμε τη Δανία από τον όμιλό μας, Πορτογαλία και Τσεχία είναι ομάδες που δε θα πρέπει να μας τρομάζουν. Τις καλύτερες ευχές μας και ότι καλύτερο για το ελληνικό χάντμπολ».

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, τόνισε από την πλευρά του: «Ξεκινάει μια δύσκολη προσπάθεια για την Εθνική Ανδρών στο EURO. Τα ευρωπαϊκά είναι πιο ισχυρά και από τα Παγκόσμια και από τα τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ομάδα μας θα κληθεί να αγωνιστεί με υπερδυνάμεις του αθλήματος. Έχουμε μπροστά μας μία πρόκληση που μας αναγκάζει να ανεβάσουμε αγωνιστικό επίπεδο. Έχω την εντύπωση ότι τα παιδιά είναι έτοιμα, οι προπονητές έχουν κάνει καλή προετοιμασία με δυνατά φιλικά. Θα είμαστε εκεί στο Μόναχο για να τους παρακολουθήσουμε και να τους εμψυχώσουμε. Το μυστικό είναι πως η ομάδα είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Οι αθλητές είναι πολλά χρόνια μαζί και ο προπονητής έχει κατορθώσει να τους κάνει ένα».

vroutsis

Ο πρόεδρος της Mizuno Hellas, που ντύνει την εθνική ομάδα, Μιχάλης Φιδάνογλου, τόνισε: «Από το 2016 στηρίζουμε την Εθνική μας ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που μετά από τόσα χρόνια η Ελλάδα θα είναι σε μια μεγάλη διοργάνωση του χάντμπολ. Η Mizuno ως η παλαιότερη αθλητική εταιρεία, στηρίζει τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα και για αυτό το λόγο προάγουμε τη ψυχική και σωματική υγεία. Είμαστε υπερήφανοι γιατί καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία από τις ωραιότερες εμφανίσεις ελληνικής ομάδας τα τελευταία χρόνια και πιστεύουμε να βοηθήσει την ψυχολογία των αθλητών μας».

Τέλος, η Άννη Καραγκιουλέ, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Λουξ, δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που για ακόμη μια φορά είμαστε στο πλευρό της Εθνικής μας. Η Λουξ με τα αγαπημένα αναψυκτικά και χυμούς στηρίζει προσπάθειες που προάγουν τον αθλητισμό, πόσο μάλλον τώρα που η Ελλάδα θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην τελική φάση του ΕURO στο χάντμπολ. Είμαστε δίπλα τους, τους στηρίζουμε, εκ μέρους της διοίκησης της εταιρίας ευχόμαστε τα καλύτερα και μόνο ανοδική πορεία».

@Photo credits: INTIME, Νίκος Βήχος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Τελευταία Νέα