Handball Premier: Τι είδαμε στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος

Κώστας Ευθυμιάδης
Handball Premier: Τι είδαμε στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος

bet365

Τα πρώτα συμπεράσματα από το φετινό πρωτάθλημα στην Handball Premier φέρνουν ορισμένες εκπλήξεις ως προς την εικόνα των ομάδων.

Ασφαλώς με μόλις δύο αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί, χρήσιμα συμπεράσματα δεν μπορούμε να βγάλουμε για τις ομάδες της Handball Premier.

Ωστόσο, είδαμε αρκετά πράγματα από τις ομάδες και ορισμένες από αυτές προκαλούν έκπληξη (ευχάριστη ή δυσάρεστη) με όσα μας έχουν παρουσιάσει.

Τρεις ομάδες έχουν κάνει το 2 στα 2, με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο σημαντικότερο παιχνίδι ως τώρα της διοργάνωσης.

Το «ταμείο» των 12 ομάδων στο ξεκίνημα της Handball Premier

ΑΕΚ χάμτμπολ

AEK (βαθμοί)

Ιδανικό ξεκίνημα με νίκη επί του Ολυμπιακού και στη συνέχεια επί της Πυλαίας. Εβγαλε χωρίς απώλειες δύο ματς με τις ομάδες που της στέρησαν τους τίτλους πέρυσι σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ωστόσο παρουσίασε αρκετά προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι.

ΠΑΟΚ (4 βαθμοί)

Αν και δεν έχει ενισχυθεί σημαντικά φέτος, έχει καταφέρει να κερδίσει και μάλιστα εύκολα, δύο ομάδες που θεωρητικά είναι συνυποψήφιες για μια θέση στην Ευρώπη. Κέρδισε εντός τον Δούκα και την Δράμα, παίζοντας καλό χάντμπολ και δείχνοντας πως θα είναι ανταγωνιστικός.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (4 βαθμοί)

Κέρδισε εύκολα στην πρεμιέρα εκτός έδρας τον Ιωνικό και ακόμη πιο εύκολα τον ΧΑΝΘ εντός. Με +19 στα πρώτα δύο ματς, η ομάδα του Αργους δείχνει πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα έχει τον πρώτο λόγο για είσοδο στην 4αδα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2 βαθμοί)

Είχε κακή εικόνα με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα και έχασε φυσιολογικά, αλλά διέλυσε τον Δούκα την δεύτερη αγωνιστική, μία ομάδα που έχει ενισχυθεί σημαντικά φέτος. Ακόμη δεν είναι έτοιμος, ωστόσο έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής μία καλύτερη εικόνα επιθετικά σε σχέση με αυτό που είδαμε την περσινή σεζόν.

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ (2 βαθμοί)

Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ως τώρα. Πήγαν να κάνουν διπλό στη Δράμα κι έχασαν στο φινάλε με ένα γκολ, ενώ με τον Ιωνικό έκαναν μυθική ανατροπή και κέρδισαν σε νεκρό χρόνο, ενώ έχαναν με 3 γκολ, 2:10 πριν τη λήξη. Ομάδα που μάχεται μέχρι τέλους και δείχνει ικανή να κάνει ζημιές στο πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι θεωρείται βασική υποψήφια να πέσει, πριν ακόμη ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

ΑΕΡΩΠΟΣ (2 βαθμοί)

Επαιξε με δύο νεοφώτιστους, χάνοντας από το ΧΑΝΘ και κερδίζοντας τον Ζαφειράκη. Δεν μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά στα λίγα εκτός έδρας ματς που θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα, ηττήθηκε κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι.

ΠΥΛΑΙΑ (2 βαθμοί)

Αναμενόμενη νίκη με Ζαφειράκη και αναμενόμενη ήττα από την ΑΕΚ. Με την Ενωση έπαιξε πάντως εξαιρετική άμυνα και όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δείχνει πως δύσκολα θα την κάμψει κανείς. Στηριζόμενη σε Ελληνες παίκτες δείχνει ικανή και φέτος να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΧΑΝΘ (2 βαθμοί)

Εκανε μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα κερδίζοντας τον Αερωπό, ενώ ηττήθηκε εύκολα στο Αργος από τον Διομήδη. Η νίκη στην πρεμιέρα ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να μείνουν στην κατηγορία, με το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στα Βριλήσσια, να έχει τεράστια βαθμολογική σημασία.

ΔΡΑΜΑ (2 βαθμοί)

Δράμα

Μάλλον απογοητευτική εικόνα για μία ομάδα που θεωρητικά διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ζορίστηκε να κερδίσει τα Βριλήσσια εντός έδρας, ενώ κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν ήταν καθόλου ανταγωνιστική και έχασε με κάτω τα χέρια. Σίγουρα όχι καλή η εικόνα που έχει παρουσιάσει η ομάδα στο ξεκίνημα.

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ (0 βαθμοί)

Η ήττα στην πρεμιέρα από την Πυλαία ήταν στο πρόγραμμα, ενώ ηττήθηκε και από τον Αερωπό στις λεπτομέρειες. Δεν κατάφερε σε κανένα από τα δύο ματς να πάρει προβάδισμα και ο Αερωπός το Σάββατο, είχε μία άνεση στην διαφορά του σκορ που του επέτρεψε να κρατήσει τους δύο βαθμούς ως το τέλος.

ΙΩΝΙΚΟΣ (0 βαθμοί)

Η ομάδα έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, δείχνει ανέτοιμη προς το παρόν. Εύκολη ήττα εντός έδρας από τον Διομήδη και ήττα (με παράπονα από τους ίδιους στην διαιτησία) από τα Βριλήσσια, σε ένα ματς που ήταν στα χέρια τους. Κι έρχεται κι άλλο δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ…

ΔΟΥΚΑΣ (0 βαθμοί)

Εχασε αναμενόμενα από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ωστόσο με την ενίσχυση που έχει κάνει στο ρόστερ της η ομάδα, θα περίμενε κανείς να αντικρίσει μία καλύτερη εικόνα. Ακολουθεί δύσκολο ματς στην έδρα της Δράμας και μετά η Πυλαία, σε ένα δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα της σεζόν.


 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα