Ζιβούλοβιτς: Έπαιζε διπλό με τα κορίτσια της Νέας Ιωνίας το βράδυ της Τετάρτης

Δημήτρης Ντζάνης
Ζιβούλοβιτς: Έπαιζε διπλό με τα κορίτσια της Νέας Ιωνίας το βράδυ της Τετάρτης

bet365

Ο γενικός γραμματέας του ΟΦ Ν. Ιωνίας, Παντελής Χατζηιωάννου μιλά στο Gazzetta για τον Σάσα Ζιβούλοβιτς, τον τεχνικό της ομάδας χάντμπολ γυναικών του συλλόγου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών.

Την Κυριακή οι στιγμές χαράς στις τάξεις της Νέας Ιωνίας για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο χάντμπολ γυναικών και ξαφνικά το μαύρο, ο θάνατος. Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η οικογένεια του ελληνικού χάντμπολ μετά τον ξαφνικό θάνατο του Σάσα Ζιβούλοβιτς. σε ηλικία 51 ετών.

Στον ΟΦ Νέας Ιωνίας αδυνατούν να πιστέψουν πως ο δικός τους Σάσα δεν θα είναι ξανά μαζί τους, δίπλα στις παίκτριές του στις προπονήσεις, στους αγώνες, στις επιτυχίες, στις αποτυχίες.

Ο Σάσα Ζιβούλοβιτς από το 2016 βρισκόταν στον πάγκο της γυναικείας ομάδας της Νέας Ιωνίας, καθημερινά με τα κορίτσια του στις προπονήσεις, όπως και το απόγευμα της Τετάρτης (8/2).

nea ionia

Ο γενικός γραμματέας του ΟΦ Νέας Ιωνίας, Παντελής Χατζηιωάννου δηλώνει στο Gazzetta: «Είμαστε σαν χαμένοι. Ο Σάσα χθες ήταν κανονικά στην προπόνηση, δύο παίκτριες είχαν γενέθλια, είχαμε τούρτες, βγήκαμε όλοι μαζί για φαγητό, χαιρόμασταν. Ο Σάσα πήρε μέρος στο οικογενειακό διπλό, πάντα το έκανε, για να ξεμουδιάσει».

Επιστρέφοντας στο σπίτι του ο Σάσα Ζιβούλοβιτς ένιωσε ενοχλήσεις στο στομάχι, πήγε στο Ιατρικό Κέντρο στο Μαρούσι, επέστρεψε στο σπίτι του, ξάπλωσε να κοιμηθεί και «έφυγε» στον ύπνο του, η καρδιά του σταμάτησε.

zivoulovic

«Δεν είχε δείξει κάτι, κάποιο σημάδι. Την Κυριακή, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στην Ηγουμενίτσα τού έκανα πλάκα. "Με αυτό που πέτυχες, σκέφτομαι να σου κάνω συμβόλαιο για άλλα δέκα χρόνια" του έλεγα, γελούσαμε.

Είμαι δίπλα του από την πρώτη στιγμή όταν ήρθε από τη Σερβία στην Ελλάδα για να παίξει χάντμπολ. Υπήρξε πρότυπο αθλητή και έπειτα προπονητή, γνώστης του αθλήματος μα πάνω από όλα ένας άνθρωπος που δεν είχε αντιπάθειες. Εμείς ως ΟΦ Νέας Ιωνίας θα αναλάβουμε τα έξοδα της κηδείας του, εκτός αν οι δικοί του θελήσουν να γίνει στη Σερβία» συμπλήρωσε ο Παντελής Χατζηιωάννου.

Η Νέα Ιωνία ζήτησε και αναβλήθηκε ο εκτός έδρας αγώνας με τον ΑΟΑΟΔ Κορυδαλλού το Σάββατο για την Α1.


Οι ομάδες για τον Σάσα Ζιβούλοβιτς

«Σπάνια προσωπικότητα, με ανεπιτήδευτη απλότητα, ευγένεια και καλοσύνη, μεγαλούργησε στον Δούκα. Εμβληματικός αρχηγός, χαρισματικός αθλητής και πρότυπο για τους μικρότερους που προσπαθούσαν να βαδίσουν στα… χνάρια του, ο Σάσα Ζιβούλοβιτς άφησε ανεξίτηλη την αγωνιστική του σφραγίδα

ase douka


Καλό ταξίδι Σάσα… Στη γειτονιά των αγγέλων θα σε περιμένει ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισες όταν ξεκίνησες το 1998 από Ζάγιετσαρ της Σερβίας για την Ελλάδα, ο Γιώργος Σαϊτης. Μαζί «ταξιδέψατε» όμορφα στα επίγεια γήπεδα του χάντμπολ, στα πρώτα χρόνια της παραμονή σου στην Αθήνα και είμαστε σίγουροι ότι και πάλι μαζί θα μπορέσετε να μεγαλουργήσετε και στα τερέν του παραδείσου» αναφέρεται στη ανακοίνωση του ΑΣΕ Δούκα, με τη φανέλα του έγινε πρωταθλητλής το 2001 και το 2008 και Κυπελούχος το 2008.

Η ΑΕΚ με τη σειρά της σημειώνει: «Συγκλονισμένη η οικογένεια της ΑΕΚ, δυσκολεύεται πραγματικά να βρει λόγια για να εκφράσει την οδύνη της για την ξαφνική και τόσο άδικη απώλεια του Ολυμπιονίκη, Σάσα Ζιβούλοβιτς, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σε ηλικία 51 ετών.

Ο Σάσα Ζιβούλοβιτς υπήρξε τεράστια προσωπικότητα στο χώρο του χάντμπολ. Έλαβε την ελληνική υπηκοότητα το 2004 και αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005, συμβάλλοντας στην κατάκτηση της 6ης θέσης και τις δύο φορές.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην Ηγουμενίτσα, οδήγησε την Νέα Ιωνία στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών, έχοντας νικήσει μια μέρα νωρίτερα την ΑΕΚ στον ημιτελικό.

Σύσσωμη η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, ο πρόεδρος της Αλέξης Αλεξίου, ο αντιπρόεδρος και διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ, Σταμάτης Παπασταμάτης, οι ομάδες χάντμπολ της ΑΕΚ, όλο το προσωπικό, η διεύθυνση επικοινωνίας και το γραφείο Τύπου, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Σελένα και το γιο του Ούρος, αθλητή της Δράμας 1986. Οι σκέψεις μας είναι δίπλα του».

Ο ΠΑΟΚ προσθέτει: «Τα τμήματα χάντμπολ του ΠΑΟΚ, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του Σάσα Ζιβούλοβιτς, για τον απροσδόκητο χαμό του αγαπημένου τους προσώπου. Ο Σάσα Ζιβούλοβιτς πρόσφερε στο ελληνικό χάντμπολ τα μέγιστα, με την οικογένεια του αθλήματος να θρηνεί για τον χαμό του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

paok nea ionia

Ο έφορος των τμημάτων χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Χασεκίδης, δήλωσε με τη σειρά του: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον χαμό τού Σάσα Ζιβούλοβιτς. Ήταν ένας κύριος με "Κ" κεφαλαίο, προσφέροντας τα μέγιστα στο ελληνικό χάντμπολ, τόσο ως αθλητής, αλλά και ως προπονητής. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εκφράζει τα συλλυπητήρια της, καταρχάς στην οικογένεια του Σάσα Ζιβούλοβιτς, και στον σύλλογο του ΟΦΝΙ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».


«Αβάσταχτη η απώλεια του εμβληματικού Σάσα Ζιβούλοβιτς, πρωτίστως για την οικογένεια του αλλά και για όλη την κοινωνία του χάντμπολ. Πονάει να φεύγουν τόσο νωρίς νέοι άνθρωποι με όνειρα, φιλοδοξίες, ικανότητες, μα πάνω από όλα ήθος και ευγένεια προς όλους.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων μας στην οικογένεια του και στο σύλλογο του ΟΦΝΙ με τον οποίο πανηγύρισε μια ακόμα επιτυχία πρόσφατα. Η μοίρα ήθελε να φύγει νικητής ένας γεννημένος πρωταγωνιστής. Ο Θεός να απαλύνει τον πόνο σας για τον αδόκητο χαμό του. Καλό Ταξίδι στο Φως» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Διομήδη Άργους.

 

Τελευταία Νέα