Πυλαία: Ποια είναι η παρέα που έγραψε ιστορία στο Κύπελλο χάντμπολ

Πυλαία: Ποια είναι η παρέα που έγραψε ιστορία στο Κύπελλο χάντμπολ

bet365

Μόνο έναν επαγγελματία χειροσφαιριστή έχει στο ρόστερ της η Πυλαία που σημείωσε την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ.

Ποιος να το έλεγε στους ιδρυτές της ομάδας χάντμπολ της Πυλαίας πριν από 9 χρόνια, όταν και ιδρύθηκε ο σύλλογος, ότι μια παρέα από ερασιτέχνες αθλητές, θα κέρδιζε το κύπελλο και μάλιστα απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ.

Η παρέα αυτή από την Θεσσαλονίκη, πήγε στο Final-4 του κυπέλλου στη Κοζάνη, απέναντι στα τρία… θηρία του ελληνικού χάντμπολ: τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Στον ημιτελικό κέρδισε άξια τον ΠΑΟΚ και στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, όλοι πίστευαν ότι θα πάει για μία αξιοπρεπή… ήττα καθώς είχε ήδη κάνει την υπέρβαση. Η ομάδα του Χ. Ανανιάδη όμως όχι μόνο δεν περιορίστηκε σε αυτό, αλλά ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του ματς και πήρε το τρόπαιο που είναι και το πρώτο της 9χρονης μόλις ιστορίας της.

Ενας μόνο επαγγελματίας στην ομάδα

Μία ομάδα η οποία αποτελείται από φοιτητές και υπαλλήλους κυρίως και μόνο έναν επαγγελματία χαντμπολίστα. Αυτός είναι και ο πρώτος της σκόρερ, ο Κώστας Τσαμεσίδης.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα με το… 1/10 του μπάτζετ της ΑΕΚ, έχει:

Φοιτητές: Μπάτζιος (ιατρική), Αντωνιάδης (μηχανολόγος), Παπαγεωργίου (πολιτικός μηχανικός), Γιώργος Ελευθεριάδης, Κώστας Κουκμίσης, Βαλάντης Ελευθεριάδης (οικονομικά), Μπαμπατζανίδης (αρχαιολογία), Γιαννακόπουλος (θεατρικές σπουδές).

Επίσης η ομάδα έχει στο ρόστερ της έναν δικηγόρο (Τριανταφυλλίδης), έναν οικονομολόγο (Νίκος Κουκμίσης), έναν χημικό (Αλατσατιανός), έναν διατροφολόγο (Αλεξανδρίδης), έναν μηχανολόγο (Γιαννακίδης), έναν γεωπόνο (Ζαφείρης), έναν ιδιωτικό υπάλληλο (Ορφανουδάκης), έναν βιολόγο (Σαμαράς), έναν που ασχολείται με την φαρμακευτική (Πεχλιβάνης) και έναν ιδιοκτήτη καταστήματος (Μέτσης).

*Με πληροφορίες από το Greekhandball.com

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα