ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τον Πολωνό, Λούκας Ρογκούλσκι

Newsroom
ΑΕΚ: Ανακοίνωσε τον Πολωνό, Λούκας Ρογκούλσκι

bet365

Σημαντική προσθήκη για την ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ με τον Πολωνό πίβοτ Λούκας Ρογκούλσκι

Η ΑΕΚ είδε να έχασε σημαντικό έδαφος για πρόκριση στη φάση των «16» του EHF European League, μετά την εκτός έδρας ήττα από την ουγγρική Γκρούντφος με 25-24, όμως ο σχεδιασμός για το μέλλον δεν σταματά για τους «κιτρινόμαυρους».

Σε αυτό το πλαίσιο η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούκας Ρογκούλσκι. Πρόκειται για 29χρονο διεθνή πίβοτ, που αποκτήθηκε για δύο χρόνια και θα ενταχθεί μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.


Ο Λούκας Ρογκούλσκι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την πολωνική Τόρους Βίμπρεζε Γκντανσκ, όπου αγωνίστηκε από το 2012 έως το 2018. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στην ομάδα της Γκντανσκ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Αζότι Πούλαβι. Στην Αζότι αγωνιζόταν από το 2018 έως και σήμερα, κατακτώντας κατά σειρά την 5η, την 4η και την 3η θέση στην πολωνική λίγκα. Παράλληλα, με την Αζότι αγωνίστηκε και στα ευρωπαϊκά σαλόνια του EHF European League, ενώ τη σεζόν 2018-19 έφτασε μέχρι τη φάση των Ομίλων της διοργάνωσης, με τον ίδιο να σκοράρει 21 τέρματα στην κυρίως φάση και 4 στην προκριματική. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ υπήρξε μέλος και των μικρών εθνικών ομάδων της Πολωνίας.

Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, ο Λούκας Ρογκούλσκι δήλωσε στο aek.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ πλέον μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Για εμένα είναι ένα μεγάλο βήμα, γιατί για πρώτη φορά φεύγω από την πατρίδα μου. Ευελπιστώ να φθάσουμε ψηλά με τη νέα μου ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαι έτοιμος για αυτή την πρόκληση και θα δίνω το 100% στην ΑΕΚ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα