Γυμναστική: Στην 7η θέση η Κατσάλη στο Παγκόσμιο κύπελλο

Γυμναστική: Στην 7η θέση η Κατσάλη στο Παγκόσμιο κύπελλο

bet365

Την 7η θέση κατέκτησε η Ελβίρα Κατσάλη στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής «AGF Trophy 2023» του Μπακού.

Η 19χρονη Ελβίρα Κατσάλη συγκέντρωσε 11,600 βαθμούς και κατετάγη 7η μεταξύ των οκτώ φιναλίστ στο Παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στο Μπακού, κερδίζοντας παράλληλα 12 πόντους στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι βαθμοί αυτοί ενισχύουν τις πιθανότητές της να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου - 8 Οκτωβρίου).

Η Κατσάλη, η οποία κατάφερε να μπει για πρώτη φορά σ’ έναν τελικό παγκοσμίου κυπέλλου αυτού του επιπέδου, είχε τερματίσει 8η στον προκριματικό του αγωνίσματος με 12,400 βαθμούς.

Τα μετάλλια στις ασκήσεις εδάφους γυναικών κατέκτησαν, κατά σειρά, η Γαλλίδα Μαρίν Μπογιέ (12,833 β.), η Ιταλίδα Αριάνα Μπελαρντέλι (12,800 β.) και η Τουρκάλα Σέβγκι Καγίσογλου (12,566 β.).

Από ελληνικής πλευράς, τους πρώτους πόντους στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη των οργάνων κέρδισαν επίσης στο Μπακού η Μαγδαληνή Τσιώρη (5 π. για τη 12η θέση στους ασύμμετρους ζυγούς) και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (3 π. για τη 14η θέση στους κρίκους).

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτέλεσε τον τρίτο από τους συνολικά τέσσερις αγώνες των φετινών παγκοσμίων κυπέλλων. Η τελική κατάταξη σε κάθε όργανο θα διαμορφωθεί έπειτα από τη διεξαγωγή του αντίστοιχου παγκοσμίου κυπέλλου του Καΐρου (27-30 Απριλίου).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα