Γυμναστική: Η γραφειοκρατία δεν επιτρέπει στον Γκίνη να κάνει πρωταθλητισμό και να σπουδάσει

Newsroom
Γυμναστική: Η γραφειοκρατία δεν επιτρέπει στον Γκίνη να κάνει πρωταθλητισμό και να σπουδάσει

bet365

Ο πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Σταύρος Γκίνης, εξέφρασε το παράπονό του γιατί δεν του επιτρέπουν να πάρει μεταγραφή στην Ιατρική Αθηνών, ώστε να μπορέσει να προπονείται και να σπουδάζει παράλληλα.

Δύο φορές ο Σταύρος Γκίνης, πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, αιτήθηκε για να πάρει μεταγραφή στην Ιατρική Αθηνών, αλλά και τις δύο φορές η αίτησή του απορρίφθηκε. Το μέλος της Εθνικής ομάδας, έχει περάσει στην Ιατρική Πατρών, αλλά για να ακολουθήσει εκεί τις σπουδές του, σημαίνει πως θα πρέπει να αφήσει τον πρωταθλητισμό.

Ο Γκίνης, που στα μαθητικά του χρόνια διάβαζε μέσα στο αυτοκίνητο κάνοντας με τον πατέρα του τη διαδρομή Μέγαρα-Αιγάλεω για να προπονείται, πέρασε στην Ιατρική Πατρών, όμως στην πόλη της Αχαϊας δεν μπορεί να προπονηθεί καθώς δεν υπάρχει κλιμάκιο της Εθνικής.

Παρά τις αιτήσεις του δεν μπορεί να πάρει μεταγραφή στην Αθήνα και να συνδυάσει σπουδές και πρωταθλητισμό, γιατί σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν προβλέπεται αυτό, εκτός κι αν έχει μεγάλη διάκριση σε διεθνή διοργάνωση.

Πράγμα δύσκολο για τον 20χρονο Γκίνη που δεν έχει προλάβει καλά καλά να αγωνιστεί σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις σε επίπεδο ανδρών και στο όργανο που είναι καλός (κρίκους) στην Ελλάδα μόνο έχει πίσω του τον Πετρούνια

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξω ή πρωταθλητισμό ή σπουδές»

«Δύο χρόνια τώρα βγαίνει η εγκύκλιος για τις κατ’ εξαίρεση μεταγραφές, κάνω την αίτησή μου και απορρίπτεται. Αυτό συνέβη και τη δεύτερη φορά που έκανα. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για να δοθεί λύση στο πρόβλημά μου. Τους έχω παρουσιάσει όλα τα στοιχεία, ότι είμαι αθλητής της εθνικής ομάδας, ότι λαμβάνω μέρος σε διεθνείς αγώνες. Έχω προσπαθήσει να μιλήσω με τον κύριο Αυγενάκη, έχω στείλει επιστολή στον κύριο Μαυρωτά, αλλά ακόμα περιμένω» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Μίλησα με ανθρώπους του Υφυπουργείου Αθλητισμού και μου είπαν ότι με τον ισχύοντα νόμο δεν μπορεί να γίνει μεταγραφή. Θα πρέπει να γίνει μία τροποποίηση στον νόμο, που θα λέει ότι αθλητής εθνικής ομάδας θα μπορεί να παίρνει μεταγραφή. Ο τωρινός νόμος λέει ότι μπορείς να πάρεις μεταγραφή αν φέρεις από πρώτη έως έκτη παγκόσμια διάκριση. Το να φέρω εγώ σε ηλικία 20 ετών αυτή τη διάκριση είναι πάρα πολύ δύσκολο και δυστυχώς κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στον πρωταθλητισμό και τη σχολή μου. Έχει περάσει από το μυαλό μου να σταματήσω από τον αθλητισμό για να αφοσιωθώ στη σχολή μου. Με αυτή τη στάση που κρατούν σε εμάς τους αθλητές με ωθούν στην έξοδο».

«Ο Πετρούνιας με βοήθησε να βρω δουλειά»

Ο Γκίνης αναφέρθηκε και στην στήριξη που έχει από τον Λευτέρη Πετρούνια ο οποίος μάλιστα τον βοήθησε να βρει και δουλειά!

«Με τον Λευτέρη κάνουμε μαζί προπόνηση, μιλάμε πολύ και έχω μάθει πολλά από εκείνον. Μου λέει να μην το βάζω κάτω, με βοηθάει πολύ στην προπόνηση. Πάντως και εκτός από την ενόργανη με έχει βοηθήσει πολύ και στη ζωή μου. Μου έχει βρει μία δουλειά, ενώ μένω και στο δωμάτιό του στον Άγιο Κοσμά. Όσο μεγάλος αθλητής είναι τόσο καλός άνθρωπος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα