Δημήτρης Ράφτης: «Ο Πετρούνιας λειτουργεί καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες»

Newsroom
Δημήτρης Ράφτης: «Ο Πετρούνιας λειτουργεί καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες»

bet365

Ο Δημήτρης Ράφτης οδήγησε τον Λευτέρη Πετρούνια στο 6ο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τον προπονητή της εθνικής ομάδας να αναφέρεται στο νέο αγωνιστικό κύκλο με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ο έκτος ευρωπαϊκός τίτλος του Λευτέρη Πετρούνια έκανε σαφές ότι ο «άρχοντας των κρίκων» θα έχει ισχυρό πρωταγωνιστικό ρόλο και στον νέο Ολυμπιακό κύκλο, υποσχόμενος ακόμα περισσότερες επιτυχίες, όπως τόνισε ο προπονητής του 31χρονου πρωταθλητή και της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης.

«Είμαι τρισευτυχισμένος… Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι μετά από τόσους τίτλους και τόσες διακρίσεις, εδώ και 25 χρόνια, δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο, ώστε να βλέπω χαρούμενες φάτσες στην προπόνηση και να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Μοχθούμε όλο τον χρόνο και περιμένουμε από κάποιον σαν τον Λευτέρη να μας δώσει λίγη χαρά, μια φορά κάθε 365 μέρες.

Οι χαρές όμως που έχουμε δώσει εμείς στη χώρα μας, όχι μόνο εγώ αλλά και τόσοι άλλοι συνάδελφοι προπονητές, είναι τόσο πολλές, που αν κάθε φορά έμπαινε ένα λιθαράκι μετά από κάθε μετάλλιο, σήμερα θα ήμασταν σε άλλο επίπεδο», είπε αρχικά ο κ. Ράφτης.

Η επικράτηση του αθλητή του στο Μόναχο δεν αποτέλεσε «περίπατο», όπως πολλές από τις προηγούμενες, στοιχείο που έχει τη δική του σημασία, όπως υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός προπονητής:

«Ίσως ήταν το πιο δύσκολο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επειδή ο Λευτέρης προερχόταν από πολλή κούραση και αντιξοότητες, ήταν έναν χρόνο χωρίς αγώνες, άλλαξε και ο Κώδικας Βαθμολογίας. Έχει, όμως, τόση εμπειρία και τόσες γνώσεις, που ξέρει να αντεπεξέρχεται.

Όσο πιο δύσκολες οι συνθήκες, τόσο καλύτερα λειτουργεί. Κάναμε απλώς ένα καλό ξεκίνημα, δείξαμε στον κόσμο της γυμναστικής ότι είναι εδώ, υγιέστατος, και ότι θα κάνει έναν εξαιρετικό Ολυμπιακό κύκλο μέχρι το 2024, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κορυφωθεί ιδανικά στο Παρίσι».

Ο Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος μετρά πλέον ένδεκα ευρωπαϊκούς τίτλους στην προπονητική καριέρα του, αφού πριν αναλάβει τον Πετρούνια είχε οδηγήσει τον Βλάση Μάρα στην κατάκτηση πέντε χρυσών μεταλλίων στο μονόζυγο μεταξύ 2002 και 2010, ολοκλήρωσε αποκαλύπτοντας τα πρώτα του λόγια προς τον «άρχοντα των κρίκων» έπειτα από το νέο κατόρθωμά του: «Του είπα ότι τα έξι χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια είναι πάρα πολλά, αλλά αν θέλει κάποτε να με φτάσει θα πρέπει να αλλάξει προπονητή, επειδή εγώ έχω ήδη ένδεκα!»


 

Τελευταία Νέα