MotoGP: Δεν θα γλιτώσει την ποινή ο Μαρκ Μάρκεθ

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Δεν θα γλιτώσει την ποινή ο Μαρκ Μάρκεθ
Ο Ισπανός της Repsol Honda θα εκτίσει την ποινή των δύο long lap στον επόμενο αγώνα που θα πάρει μέρος.

Ο Μαρκ Μάρκεθ απασχόλησε ιδιαίτερα τον κόσμο του MotoGP τόσο κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού 3ημέρου στην Πορτογαλία όσο και μετά από αυτό. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda, μετά τα «μικρά θαύματα» που έκανε το Σάββατο σε κατατακτήριες και Σπριντ, ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της Κυριακής με το ατύχημα που προκάλεσε, στο οποίο ενεπλάκησαν οι Μιγκέλ Ολιβέιρα, ο οποίος θα χάσει τον επόμενο αγώνα, και Χόρχε Μαρτίν.

Οι αγωνοδίκες του GP Πορτογαλίας αρχικά τιμώρησαν τον Μάρκεθ με ποινή δύο long lap για τον αγώνα της Αργεντινής, που είναι ο επόμενος στο πρόγραμμα του MotoGP. Έτσι όπως ήταν διατυπωμένη η απόφαση που εκδόθηκε, δηλαδή που ανέφερε συγκεκριμένα το GP Αργεντινής, φάνηκε ότι ο Ισπανός τελικά θα τη γλιτώσει την ποινή, αφού δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα της νοτιοαμερικανικής χώρας λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε από το προαναφερθέν ατύχημα.

Ατυχημα Πορτογαλία MotoGP

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (FIM) όμως εξέδωσε νέα, διευκρινιστική ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθαρίζει ότι ο Μάρκεθ θα εκτίσει την ποινή του στον επόμενο αγώνα που θα πάρει μέρος.

Η ανακοίνωση της FIM αναφέρει: «Μετά την απόφαση της Επιτροπής Αγωνοδικών της FIM που λήφθηκε στις 26/03/2023 στις 15:13, η Επιτροπή Επιτροπής Αγωνοδικών της FIM για το MotoGP διευκρινίζει την απόφασή της ως προς τη δυνατότητα εφαρμογής. Λαμβάνοντας υπόψη τον τραυματισμό και τη μη συμμετοχή του Μαρκ Μάρκεθ, Αναβάτη Νο #93, στο Gran Premio de la Republica Argentina, και με σκοπό να συμμορφωθούμε με την πρόθεση στην οποία βασίζεται η απόφαση που ελήφθη από την Επιτροπή Αγωνοδικών, ο Αναβάτης θα εκτίσει την ποινή διπλού long lap στον επόμενο αγώνα MotoGP στον οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!