Ο αειθαλής Σεμπαστιέν Λεμπ θα τρέξει στο DTM με Ferrari

Πάνος Σεϊτανίδης
Ο αειθαλής Σεμπαστιέν Λεμπ θα τρέξει στο DTM με Ferrari
Ο θρύλος των ράλλυ κάνει ντεμπούτο στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού με την Red Bull AlphaTauri AF Corse.

Πρωτοεμφανιζόμενος ετών… 48 ο Σεμπαστιέν Λεμπ, που ανακοινώθηκε πως στις 29 Απριλίου-1 Μαΐου θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, γνωστό ως DTM!

Δυόμιση μήνες μετά την εντυπωσιακή νίκη του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όπου και έγινε ο γηραιότερος νικητής επίσημου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Αλσατός αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Σεμπαστιέν Λεμπ

H συμμετοχή του δεν αφορά πλήρη εμπλοκή – άλλωστε αυτό θα ήταν δύσκολο δεδομένου πως έχει πλήρες πρόγραμμα στην Extreme E, αναμένεται να τον δούμε και σε άλλους γύρους του WRC ενώ στην πορεία θα αρχίσει και η προετοιμασία της BRX για το Ράλλυ Ντακάρ του 2023.

Ο Λεμπ θα αντικαταστήσει τον Νεοζηλανδό Νικ Κάσιντι στη πρεμιέρα του DTM για το 2022, που θα γίνει στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας και θα οδηγήσει τη Ferrari 488 της πρωταθλήτριας Red Bull AlphaTauri AF Corse. Το άλλο ιταλικό αγωνιστικό θα το οδηγεί ο Βραζιλιάνος Φελίπε Φράγκα.

Για τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή ράλλυ, η πίστα δεν είναι άγνωστη. Πέρα από τις 80 νίκες του στο WRC, έχει τρέξει στις 24h Le Mans όταν το 2006 κατέκτησε τη δεύτερη θέση, τη διετία 2014-2015 ήταν εργοστασιακός οδηγός της Citroen στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού (WTCC) όπου ήταν τρίτος στην τελική βαθμολογία και τις δύο σεζόν, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε αγώνες του FIA GT και του Porsche Supercup. Και φυσικά, έχει κάνει δοκιμές με τη Red Bull Racing στη Formula 1!

Ο ισχυρός άνδρας του DTM, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμπλοκή ενός τόσου σπουδαίου ονόματος του παγκόσμιου motorsport.

Σεμπαστιέν Λεμπ

«Το να έχουμε μαζί μας στην πρεμιέρα του Πορτιμάο τον πιο επιτυχημένο οδηγό ράλλυ όλων των εποχών, αποτελεί ένα highlight για το οποίο το κοινό ανυπομονεί. Τα επιτεύγματά του τα λένε όλα αλλά θα έχει έντονο ανταγωνισμό. Είμαι σίγουρος πως ένας πρωταθλητής του δικού του επιπέδου θα έχει ισχυρά κίνητρα», είπε ο Αυστριακός.

Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί πως ο Λεμπ θα οδηγήσει και σε άλλους γύρους του θεσμού για την AF Corse, αφού ο Κάσιντι έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και στη Formula E, άρα θα μοιραστούν το πρόγραμμα του 2022.

Σεμπαστιέν Λεμπ

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!