WRC: Το στοιχειωμένο ρεκόρ που έσπασε ο Λεμπ

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC: Το στοιχειωμένο ρεκόρ που έσπασε ο Λεμπ
Ο Αλσατός είχε τα ηνία στη γενική κατάταξη του Ράλλυ Μόντε Κάρλο παρότι σε λίγο κλείνει τα 48!

Η επική επιστροφή του Σεμπαστιέν Λεμπ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έχει τραβήξει τα βλέμματα και έχει φέρει, ήδη, αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας!

Ο Αλσατός που επέστρεψε σε γύρο του WRC μετά από 16 μήνες και το Ράλλυ Τουρκίας του 2020, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας πλήρους δράσης στο Μόντε Κάρλο. Κέρδισε τις πρώτες τέσσερις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής και έκλεισε το σκέλος με προβάδισμα 9.9 δευτερολέπτων έναντι του πρωταθλητή και συμπατριώτη του, Σεμπαστιέν Οζιέ.

Όμως στην πορεία, με αυτούς τους εξαιρετικούς χρόνους πίσω από το τιμόνι του Ford Puma Rally1 της M-Sport, ο Λεμπ έσπασε κι ένα στοιχειωμένο ρεκόρ: αυτό του γηραιότερου οδηγού που βρέθηκε στην πρωτοπορία ενός ράλλυ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Σεμπαστιέν Λεμπ

Σε ηλικία 47 ετών, 10 μηνών και 26 ημερών, ο κάτοχος εννέα τίτλων στο WRC (επίσης επίδοση ρεκόρ), ξεπέρασε κατά 6 μήνες το προηγούμενο ρεκόρ το οποίο ανήκε στον Μπγιόρν Βάλντεγκαρντ. Τον θρυλικό Σουηδό, το πρώτο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλλυ (1979) που έφυγε από τη ζωή το 2014 σε ηλικία 70 ετών.

Ο Λεμπ συμμετέχει στο ράλλυ #181 της καριέρας του και κυνηγά την νίκη #80. Η προηγούμενη ήταν στο Ράλλυ Καταλονίας, το 2018.

Μάλιστα, αν τα καταφέρει, θα γίνει και ο μεγαλύτερος σε ηλικία οδηγός που κερδίζει αγώνα του παγκοσμίου, σπάζοντας ένα ακόμα ρεκόρ του Βάλντεγκαρντ, που κρατάει από το 1990 και το Ράλλυ Σαφάρι.

Σεμπαστιέν Λεμπ

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!