Glyfada Maritime Pro-Am: Ώρα για τη ναυτιλιακή κοινότητα να απολαύσει το δικό της Golf Event στην Αθήνα

Newsroom
glyfada_maritime_pro-am_photo_by_boo_productions

bet365

Το πρώτο τουρνουά γκολφ pro-am για τη ναυτιλιακή κοινότητα που γίνεται στην Ελλάδα έρχεται την 1η Απριλίου στη Γλυφάδα.

Γκολφ και ναυτιλία ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμα μία χρονιά προσφέροντας αγωνιστική δράση και αμέτρητες συγκινήσεις σε ένα ιστορικό γήπεδο γκολφ της Αθήνας. Το Glyfada Maritime Pro-Am αποτελεί το πρώτο τουρνουά γκολφ pro-am για τη ναυτιλιακή κοινότητα που γίνεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Γκολφ της Γλυφάδας, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 συνδυάζοντας τη συμμετοχή επαγγελματιών και ερασιτεχνών γκολφέρ.

Το πρώτο ναυτιλιακό τουρνουά pro-am αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας καθώς περισσότερα από 80 ανώτατα στελέχη θα λάβουν μέρος. Το Gazzetta είναι ένας από τους Strategic Media Partners καθώς δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια διοργάνωση. Πριν περάσουμε στα του τουρνουά, όμως, ας δούμε:

Τα βασικά του γκολφ

Ένας κλασικός γύρος παιχνιδιού αποτελείται από 18 τρύπες και στόχος του παίκτη είναι να μπει η μπάλα στην τρύπα με τα λιγότερα χτυπήματα. Ένας επαγγελματίας γκολφέρ, δηλαδή, αναμένεται να παίξει με ένα σύνολο 72 χτυπημάτων, το οποίο είναι το par του γηπέδου. Η λέξη par ισοδυναμεί με τον προ-επιλεγμένο αριθμό χτυπημάτων που απαιτούνται για κάθε διαδρομή, ώσπου η μπάλα να καταλήξει στον τρύπα. Υπάρχουν γήπεδα par 72, par 70, αλλά τα περισσότερα γήπεδα είναι par 72.

Όταν ο παίκτης αναφέρεται στο σκορ του λέγοντας ότι είναι: 3 under par, σημαίνει ότι έχει κάνει 69 χτυπήματα, 3 κάτω απο το προ-επιλεγμένο αριθμό χτυπημάτων που είναι 72. 3 over par, σημαίνει ότι έχει κάνει 75 χτυπήματα, 3 πάνω από το προ-επιλεγμένο αριθμό χτυπημάτων που είναι 72. Even par σημαίνει ο ένας παίκτης έχει τελειώσει όλες τις διαδρομές με 72 χτυπήματα σε ένα γήπεδο των 72 par.

Οι παίκτες χρησιμοποιούν την παρακάτω συγκεκριμένη ορολογία, προκειμένου να καταγράψουν το σκορ σε κάθε τρύπα:
Par 5 - 5άρα τρύπα: όταν λέμε 5άρα, σημαίνει ότι στα πέντε χτυπήματα ούτε κερδίζει κάτι, ούτε χάνει όμως, αν βάλει το μπαλάκι στην τρύπα στις τέσσερις προσπάθειες, βγαίνει κερδισμένος, αν ξεπεράσει τα πέντε χτυπήματα, βγαίνει ζημιωμένος. Υπάρχουν και οι 4άρες τρύπες και κάποιες είναι πολύ μεγάλες, που σημαίνει ότι το πρώτο χτύπημα ξεκινά από πολύ μακριά, επομένως ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει.

  • Par: όταν π.χ. σε 4 par τρύπα, ο παίκτης επιτυγχάνει τον στόχο με 4 χτυπήματα.
  • Hole in One: όταν π.χ. σε 3 par τρύπα, ο παίκτης επιτυγχάνει τον στόχο με 1 χτύπημα.
  • Eagle: όταν π.χ. σε 4 par τρύπα, ο παίκτης επιτυγχάνει τον στόχο με 2 χτυπήματα.
  • Birdie: όταν π.χ. σε 4 par τρύπα, ο παίκτης επιτυγχάνει τον στόχο με 3 χτυπήματα
  • Bogie: όταν π.χ. σε 4 par τρύπα, ο παίκτης επιτυγχάνει τον στόχο με 5 χτυπήματα.
  • Double Bogie: όταν π.χ. σε 4 par τρύπα, ο παίκτης επιτυγχάνει τον στόχο με 6 χτυπήματα.
  • Albatros: όταν ο παίκτης σε μια τρυπα par 5 επιτυγχάνει τον στόχο με 2 χτυπήματα.

Το format του Glyfada Maritime Pro-Am

 1_Glyfada Maritime Pro-Am_

Glyfada Maritime Pro-Am (photo by Boo Productions)

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν, σε ομαδικό επίπεδο, σε έναν αγώνα shotgun scramble, έχοντας την ευκαιρία να παίξουν γκολφ σε ένα αγωνιστικό γήπεδο, 18 οπών, par 72 (το «par» ισοδυναμεί με τον προ-επιλεγμένο αριθμό χτυπημάτων που απαιτούνται για κάθε διαδρομή, ώσπου η μπάλα να καταλήξει στον τρύπα).

Στο τουρνουά pro-am, οι ομάδες, αποτελούμενες από τέσσερα μέλη, περιλαμβάνουν στη σύνθεσή τους τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες αθλητές. Στο format του Glyfada Maritime Pro-Am κάθε ομάδα αποτελείται από έναν επαγγελματία γκολφέρ και τρεις ερασιτέχνες αθλητές από τον χώρο της ναυτιλίας. Τα οφέλη ενός τουρνουά pro-am είναι πολλαπλά καθώς προσφέρει την ευκαιρία σε ερασιτέχνες αθλητές να αγωνιστούν και να μάθουν δίπλα σε έναν επαγγελματία, μειώνει την πίεση που μπορεί να έχει κάποιος παίκτης καθώς αγωνίζεται ο καθένας με το δικό του αριθμό των χτυπημάτων που παίζει ο παίκτης πάνω από το στάνταρ του γηπέδου (handicap), αναπτύσσει την ομαδικότητα, προσφέρει πλούσια δώρα στους συμμετέχοντες και πάνω απ’ όλα τους δίνει την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα κορυφαίο γήπεδο γκολφ.

iri-marshall 2

Glyfada Maritime Pro-Am (photo by Boo Productions)

Οι ομάδες του Glyfada Maritime Pro-Am θα διεκδικήσουν τις σπουδαίες διακρίσεις για την κατάκτηση των τριών πρώτων θέσεων στη γενική κατάταξη, ενώ θα υπάρξουν ειδικές βραβεύσεις για τους παίκτες που θα σημειώσουν τις καλύτερες επιδόσεις στις ειδικές κατηγορίες Longest Drive και Closest to the Pin. Παράλληλα, οι μη συμμετέχοντες στο τουρνουά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα γκολφ. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με την τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του all day υψηλής αισθητικής εστιατορίου Colonial στο Golf Prive της Γλυφάδας, του Ομίλου Παπαθεοχάρη, με απεριόριστη και πανέμορφη θέα στο γήπεδο του γκολφ.

Το Γκολφ Γλυφάδας «Κ. Καραμανλής» του Δήμου Γλυφάδας, αποτελεί έναν χώρο άθλησης, αναψυχής, πολιτισμού, με εξαιρετική θέα. Το διεθνών προδιαγραφών γήπεδο του γκολφ, είναι μια καταπράσινη έκταση, διαμορφωμένη σε ένα τοπίο με χαμηλούς λόφους, με μεγάλα δέντρα και χαμηλή μεσογειακή βλάστηση. Παράλληλα, αποτελεί χώρο για την καθημερινή συμμετοχή σε ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις και αγώνες, ενώ συμβάλλει στη δημιουργία συνειδήσεων και αξιών του γκολφ. Η διοργάνωση του Glyfada Maritime Pro-Am θα συμβάλει στην ανάπτυξη των σχέσεων του γκολφ με τη ναυτιλία και στην προώθηση του αθλητικού τουρισμού του Δήμου Γλυφάδας και της ευρύτερης περιοχής.

 Glyfada Maritime Pro-Am

Glyfada Maritime Pro-Am (photo by Boo Productions)

Το τουρνουά αποτελεί πρωτοβουλία του αναγνωρισμένου Έλληνα PGA golfer, Θάνου Καρατζά, ενώ για ακόμα μία χρονιά ξεχωρίζει η συμπαραγωγή της ActiveMedia Group με τη Birdie Events που πρόσφατα απέσπασε και την υψηλότερη διάκριση από κάθε άλλη διοργάνωση γκολφ στην Ελλάδα για το Greek Maritime Golf Event στα Sports Marketing Awards 2023.

Gold Sponsor της διοργάνωσης είναι η Mainline Shipping Company.
Silver Sponsors είναι οι IRI/The Marshall Islands Registry, Jotun Hellas, DNV και Marine Tours.
Official Sponsor είναι η Miele.
Official Mobility Partner είναι η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
Official Clothing Partner είναι η Under Armour.
Official Water της διοργάνωσης είναι το Minoa Water.
Partners της διοργάνωσης είναι οι Tototheo Maritime, Auguste, Beluga Transatlantic, Mασοκώστας Bros εισαγωγέας της Warsteiner, Kokotos Estate, Ipirotissa, Automotive Solutions, Messinian Spa, Μιράν και mySUSHI.
Audio Visual Partner είναι η Boo Productions.
Strategic Media Partners είναι τα Gazzetta.gr και Insider.gr

@Photo credits: Glyfada Maritime Pro-Am (photo by Boo Productions)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Τελευταία Νέα