Παναγιώτης Καραντζιάς: Στο γκολφ συναγωνίζεσαι τον εαυτό σου

Newsroom
Παναγιώτης Καραντζιάς: Στο γκολφ συναγωνίζεσαι τον εαυτό σου
Ενόψει του 1ου «The Enterprise Tour Golf Event» μιλήσαμε με έναν προπονητή και αθλητή γκολφ για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το συγκεκριμένο σπορ.

Η ώρα του 1ου «The Enterprise Tour Golf Event» πλησιάζει. Την Κυριακή 8 Μαΐου, περισσότερα από 120 διακεκριμένα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας θα σχηματίσουν ομάδες των τεσσάρων ατόμων στο γήπεδο Γκολφ Γλυφάδας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και θα αγωνιστούν διεκδικώντας τη νίκη και ένα από τα πολλά challenges και βραβεία του αγώνα, ενισχύοντας παράλληλα το φιλανθρωπικό έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Για να μπαίνουμε στο κλίμα του μεγάλου φιλανθρωπικού event μιλήσαμε με τον Παναγιώτη Καραντζιά, αθλητή και προπονητή γκολφ, για όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα, για το μέλλον του στην Ελλάδα και για όσα πρέπει να ξέρουμε για το «The Enterprise Tour Golf Event».

-Tελικά, κύριε Καραντζιά, πόσο εύκολο είναι να μάθει κάποιος να παίζει golf;

Το γκολφ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είτε ξεκινήσει κάποιος σε μικρή, είτε σε μεγαλύτερη ηλικία θα καταλάβει ότι διαθέτει τον χαρακτήρα πολλών αθλημάτων σε ένα. Για παράδειγμα από άποψη τεχνικής χρειάζεται δύναμη, ηρεμία, ευλυγισία και να μπορείς να ελέγχεις τους μυς του σώματός σου σε κάθε σου κίνηση, ώστε να καταφέρεις να «χτυπήσεις» σωστά τη μπάλα.

Άρα, απαντώντας στην ερώτησή σας, αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή και πολλή προπόνηση. Είναι ένα από τα δυσκολότερα αθλήματα στον κόσμο γι’ αυτό και χρειάζεται πολλά χρόνια εξάσκησης, ώστε να φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο.

-Ποια είναι τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει καλός στο συγκεκριμένο σπορ;

Υπομονή και προπόνηση! Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ερώτηση, με τη συνεχή προπόνηση δημιουργείται η καλή τεχνική μέσα από την οποία ο αθλητής αποκτά αυτοπεποίθηση που του δίνει τη δύναμη να συνεχίζει να προσπαθεί ξανά και ξανά ώστε να ξεπεράσει τον εαυτό του και τα όριά του. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο συναγωνίζεσαι τον εαυτό σου.

....

-Tι θα λέγατε σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το golf προκειμένου να τον πείσετε να δοκιμάσει;

Έχω πολλά παραδείγματα φίλων και μαθητών μου, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με το άθλημα και όταν τους προσκάλεσα να το δοκιμάσουν ήταν τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός τους! Η ηρεμία που σου προσφέρει το γήπεδο, η φύση και ο στόχος του παιχνιδιού τους έκανε να το αγαπήσουν και να περνούν πλέον πάρα πολλές ώρες από τη ζωή τους στο χώρο του γκολφ. Δεν χρειάζεται να σας πω πολλά. Αρκεί να δοκιμάσει κάποιος το άθλημα για να το «ερωτευτεί».

-Πόσος κόσμος ασχολείται αυτή τη στιγμή με το golf στην Ελλάδα και ποιες είναι οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια; Τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες;

Aυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στους 2.000 ενεργούς παίκτες. Έχουν ανακοινωθεί ότι θα γίνουν επενδύσεις σε νέα γήπεδα γκολφ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το οποίο εκτιμώ ότι θα βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των γκολφέρ μέσα στα επόμενα χρόνια. Στο εξωτερικό είναι ένα άθλημα πολύ δημοφιλές και δεν σας κρύβω ότι ακόμα και ανά περιοχή μπορεί να συναντήσει κανείς γήπεδο γκολφ.

-Τι να περιμένουν όσες και όσοι παρευρεθούν στη διοργάνωση του event «The EnterpriseTour»;

Το «The Enterprise Tour», είναι ένα Τουρνουά Γκόλφ, το οποίο απευθύνεται στα στελέχη της ναυτιλιακής, βιομηχανικής, κατασκευαστικής και της επιχειρηματικής εν γένει κοινότητας. Είναι μία διοργάνωση της Golf Events18 σε συνεργασία με την + Κ Developments Karampatsos υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, η οποία στηρίζει το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Περισσότερα από 120 διακεκριμένα στελέχη της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας θα σχηματίσουν ομάδες των τεσσάρων ατόμων και θα αγωνιστούν διεκδικώντας τη νίκη και ένα από τα πολλά challenges και βραβεία του αγώνα. Επιπλέον, το βράδυ του Gala dinner, συμμετέχοντες και καλεσμένοι που υπολογίζονται να είναι περίπου 500, θα έχουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα κληρωθούν περισσότερα από 100 δώρα.

....

-Θα υπάρξουν αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον για καλό σκοπό; Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις της GolfEvents18;

Η Golfevents 18 από το 1ο τουρνουά γκολφ που διοργάνωσε έως και σήμερα στηρίζει πάντα τις δράσεις των Μη κερδοσκοπικών οργανισμών ως δείγμα ελάχιστης βοήθειας στους συνανθρώπους μας. Φυσικά και θα υπάρξουν αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον και θα είμαστε πάντα στο πλευρό όλων. Όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα αθλήματα, ο αθλητικός κόσμος του γκοφλ υποστηρίζει πάντα τέτοιες διοργανώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό.

Επόμενες κινήσεις της Golfevents18 είναι οι διοργανώσεις πολλών μικρών αλλά και μεγάλων αντίστοιχων εκδηλώσεων γκολφ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

 

Τελευταία Νέα