Κίνα: Βάρεσε διάλυση η πρωταθλήτρια Γιανγκσού, καμπανάκι (και) για την Ίντερ!

Κίνα: Βάρεσε διάλυση η πρωταθλήτρια Γιανγκσού, καμπανάκι (και) για την Ίντερ!

Gazzetta team
Κίνα: Βάρεσε διάλυση η πρωταθλήτρια Γιανγκσού, καμπανάκι (και) για την Ίντερ!

bet365

Η πρωταθλήτρια Κίνας Γιανγκσού FC, ιδιοκτήτριας της οποίας είναι η μεγαλομέτοχος της Ίντερ, Σούνινγκ, ανακοίνωσε «παύση εργασιών» όλων των τμημάτων της, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η... φούσκα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Κίνας σκάει με κρότο. Η πρωταθλήτρια της χώρας, Γιανγκσού FC, ανακοίνωσε «παύση εργασιών» όλων των τμημάτων της, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ιδιοκτήτρια εταιρεία, Σούνινγκ, η οποία είναι μεγαλομέτοχος και της Ίντερ.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα, αφού η διοίκηση ανακοίνωσε ότι έψαξε ανεπιτυχώς τους τελευταίους έξι μήνες για νέο ιδιοκτήτη (έχει ακόμα έναν μήνα περιθώριο) που θα αναλάμβανε τον σύλλογο και τα χρέη του, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα πολλά χρωστούμενα και στους ποδοσφαιριστές, την σεζόν που μάλιστα που όδευαν μέχρι (και) την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι και, μεταξύ αυτών, βρίσκονται ο Βραζιλιάνος άλλοτε κεντρικό αμυντικός της Ίντερ, Ζοάο Μιράντα, ο άλλοτε Γκανέζος μέσος του Παναθηναϊκού Μουμπάρακ Γουακάσο ή ο Ιταλός διεθνής επιθετικός (βραζιλιάνικης καταγωγής) Έντερ Μαρτίνς.

Αυτή η παύση εργασιών επηρεάζει, μεταξύ άλλων, και την γυναικεία ομάδα (πρωταθλήτρια του 2019), με την Σούνινγκ να έχει δύο επιλογές, σε περίπτωση που δεν βρει αγοραστή ή δεν λάβει κυβερνητική βοήθεια: Να πουλήσει δωρεάν τον σύλλογο σε όποιον δεχθεί να αναλάβει τα χρέη ή να τον διαλύσει εντελώς, μια «μαύρη» κατάληξη προς την οποία οδηγείται και η Τζιαντζίν Τάιγκερς, μετά την απόσυρση του χορηγού της.

Η Σούνινγκ απασχολεί εσχάτως τα κινεζικά ΜΜΕ για την εύθραυστη οικονομική της κατάσταση και τις δυσκολίες στην ρευστότητα, η οποία θέτει σε αμφιβολία κατά πόσο θα μπορέσει να εξακολουθεί να κατέχει το 70% των μετοχών της Ίντερ. Δεν ήταν τυχαίο, άλλωστε, το πρόσφατο ενδιαφέρον για την αγορά των Νερατζούρι.

 

Τελευταία Νέα