Μαραντόνα: Ο δημοσιογράφος με την πιο διάσημη περιγραφή του γκολ με την Αγγλία, την άλλαξε... (vids)

Gazzetta team
Μαραντόνα: Ο δημοσιογράφος με την πιο διάσημη περιγραφή του γκολ με την Αγγλία, την άλλαξε... (vids)

bet365

Ο Ουρουγουανός δημοσιογράφος Βίκτορ Ούγκο Μοράλες, ο οποίος το 1986 συγκίνησε τους πάντες με την περιγραφή του «γκολ του αιώνα» από τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, την άλλαξε για να τιμήσει τη μνήμη του.

Η περιγραφή του συγκλόνισε και συγκλονίζει ακόμα και όσους δεν ξέρουν ισπανικά. «Την έχει ο Μαραντόνα, τον μαρκάρουν δύο... πατάει την μπάλα ο Μαραντόνα... ξεκινάει από τα δεξιά η ιδιοφυΐα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου... και αφήνει τον τρίτο και πάει να την δώσει στον Μπουρουσάγκα... Πάντα ο Μαραντόνα!... Ιδιοφυΐα, ιδιοφυΐα, ιδιοφυΐα... Τα-τα-τα-τα-τα... και Γκοοοολ!... Γκοοοολ!... Θέλω να κλάψω...Άγιε Θεέ, ζήτω το ποδόσφαιρο... Γκολάρα!... Ντιεγκόοοολ!... Μαραντόνα!... Είναι για να κλαις, συγχωρέστε με... Ο Μαραντόνα, σε μια αξέχαστη κούρσα... στην φάση όλων των εποχών... διαστημικό βαρελάκι... από ποιον πλανήτη ήρθες;... για να αφήσει στον δρόμο τόσους Άγγλους... για να είναι η χώρα μια σφιγμένη γροθιά...φωνάζοντας για την Αργεντινή... Αργεντινή – Αγγλία 2-0... Ντιέγκο!... Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα... Σε ευχαριστώ Θεέ.. Για το ποδόσφαιρο, για τον Μαραντόνα... για αυτά τα δάκρυα...».

Ο Ουρουγουανός δημοσιογράφος Βίκτορ Ούγκο Μοράλες εκφράστηκε σαν Αργεντινός στο γκολ του αιώνα κόντρα στους Άγγλους. Για την ακρίβεια, το έκανε ως λάτρης του ποδοσφαίρου, για χάρη του οποίου άλλαξε την περιγραφή του στο ξεκίνημα της τηλεοπτικής του εκπομπής.

«Ξεκινάει η ιδιοφυΐα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου... Αλλά ξαφνικά συμβαίνει κάτι, ο Ντιέγκο δεν πάει προς την εστία των Άγγλων, ο Ντιέγκο αρχίζει να ανεβαίνει, δύο μέτρα, πέντε πάνω από το χορτάρι, και ξαφνικά ανεβαίνει στον αέρα, ο κόσμος κοιτάει προς τα επάνω και δεν ξέρω τι να κάνω με την περιγραφή. Τι να πω, ότι είναι ένας εξωγήινος, ότι αντί για ποδήλατο έχει καρφωμένη μια μπάλα στο πόδι; Και συνεχίζω, μια χρυσή αύρα τον τύλιξε και μπήκε στον ουρανό και, ξαφνικά, το γκολ είναι ότι ο Ντιέγκο μεταμορφώνεται σε ένα αστέρι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα