Μαραντόνα: Ας του έδινες γήπεδο με παλμό κι ας του έπαιρνες την ψυχή... (vids)

Μαραντόνα: Ας του έδινες γήπεδο με παλμό κι ας του έπαιρνες την ψυχή... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μαραντόνα: Ας του έδινες γήπεδο με παλμό κι ας του έπαιρνες την ψυχή... (vids)

bet365

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν ασύγκριτη. Απερίγραπτη. Η μεγαλύτερή του αδυναμία και δύναμη μαζί. Ακόμα κι όταν καλά – καλά δεν μπορούσε να σταθεί ή να περπατήσει, ο Ντιέγκο Μαραντόνα... γινόταν πάλι παιδί με τον παλμό της εξέδρας.

Ο «Θεός» του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, ο άνθρωπος που σε κάθε του παρουσία σε κάθε γήπεδο στην πατρίδα του, ειδικά μετά την ολική επαναφορά του στην προπονητική, προκαλούσε ντελίριο, ο θρύλος για τον οποίο θρηνεί αυτές τις ώρες το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ζούσε για να βρίσκεται στο χορτάρι.

Να «γεύεται» την ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι οπαδοί. Να ακούει το όνομά του δυνατά. Να ανατριχιάζει με τον παλμό. Με την ένταση. Να σηκώνει τα χέρια για να δώσει το σύνθημα και να ταρακουνάει τις εξέδρες με ένα του σινιάλο.

Ο Μαραντόνα, μπορεί κατά διαστήματα να είχε σοβαρά προβλήματα με τα πόδια του, για τα οποία έκανε επεμβάσεις ώστε να μειώνονται οι πόνοι στους γοφούς, όμως, ακόμα και σε στιγμές που δεν μπορούσε καν να σταθεί ή να περπατήσει δίχως βοήθεια, πάντα θα... ξαναγινόταν παιδί.

Μόλις άκουγε φωνή από την εξέδρα και ρυθμό, θα χοροπηδούσε και θα έμπαινε στο κλίμα. Κι όταν θα ξεπερνούσε δυσκολίες και θα έπαιρνε νίκες, θα έβαζε μέχρι και τα κλάματα.

Αυτό ήταν το ποδόσφαιρο για εκείνον. Όλα αυτά τα συναισθήματα τα κουβάλησε μαζί του και δεν τα άφησε ποτέ από την εποχή που έπαιζε, μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές στους πάγκους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Τελευταία Νέα