Ινφαντίνο - FIFA: Παραμένει στην προεδρία παράλληλα με τις έρευνες για διαφθορά

Gazzetta team
Ινφαντίνο - FIFA: Παραμένει στην προεδρία παράλληλα με τις έρευνες για διαφθορά

bet365

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του στην προεδρία της FIFA, για όσο διεξάγεται η έρευνα σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Τζιάνι Ινφαντίνο βρέθηκε στο στόχαστρο των ελβετικών Αρχών, οι οποίες κίνησαν νομικές διαδικασίες εναντίον του με την κατηγορία της διαφθοράς.

Αφορμή υπήρξε το «ύποπτο», μυστικό ραντεβού με τον πρώην Ελβετό εισαγγελέα, Μίκαελ Λόιμπερ, ο οποίος παραιτήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα, καθώς το δικαστήριο που διεξήγαγε έρευνα σε βάρος του εντόπισε ψευδείς ισχυρισμούς προς τα ανώτερα όργανα και απόκρυψη πληροφοριών για το εν λόγω μίτινγκ.

Πλέον, οι έρευνες εστιάζουν στον Ιταλό ισχυρό άνδρα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, ο οποίος, όμως, πρόκειται να παραμείνει κανονικά στο τιμόνι της μέχρι να υπάρξει πόρισμα.

Από την πλευρά τους, οι δυο τους έχουν αρνηθεί κάθε κατηγορία για διαφθορά και η FIFA έσπευσε με ανακοίνωσή της να επεξηγήσει τους λόγους της συνάντησης, δηλώνοντας ότι ο Ινφαντίνο έδωσε το «παρών» απλά ως εκπρόσωπός της, σε μια σειρά έτερων ερευνών των δικαστικών αρχών της Ελβετίας που την αφορούσαν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα