Το ποδόσφαιρο σώζει ζωές στην εποχή του κορονοϊού!

Το ποδόσφαιρο σώζει ζωές στην εποχή του κορονοϊού!

bet365

Η συγκινητική ανταπόκριση ποδοσφαιριστών, συλλόγων και παραγόντων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στη μάχη με τον κορονοϊό. Από τους Μέσι και Ρονάλντο στον Ρόις και τον Λουκάκου. Διαβάστε την λίστα των παικτών και το μέγεθος της προσφοράς τους!

Ο κορονοϊός εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη αποτελώντας απειλή για την υγεία την ανθρωπότητας. Ένας αόρατος εχθρός που έχει προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 28.500 ανθρώπους, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ξεπερνούν τα 615.000!

Αθλητές, προπονητές και ομάδες ενώνουν τις δυνάμεις τους συνεισφέροντας οικονομικά στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Η ενίσχυση νοσοκομείων, γιατρών, ασθενών, υπαλλήλων και ανθρώπων που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό αποτελεί επιτακτική ανάγκη προκειμένου άπαντες να επιστρέψουν στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό.

Ο κορονοϊός δημιούργησε ένα πρωτοφανές χάος στον αθλητισμό με συνέπεια να ανασταλούν σχεδόν όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, αλλά και να μετατεθούν κορυφαίες διοργανώσεις όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Euro 2020 και το Κόπα Αμέρικα για το 2021!

Δεκάδες αθλητές από όλο τον κόσμο έχουν ευαισθητοποιηθεί προσφέροντας χείρα βοηθείας σε όσους έχουν ανάγκη σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Από τους Μέσι, Ρονάλντο, Γκουαρδιόλα μέχρι τους Γκορέτσκα, Κίμιχ και Γκατούζο.

Το gazzetta.gr συγκέντρωσε την λίστα όλων των σταρ του ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) που προσφέρουν εμπράκτως στη μάχη κατά του κορονοϊού.

ΑΓΓΛΙΑ

Μπεγερίν και Μπισάκα έκαναν την αρχή, δημιουργώντας την καμπάνια #FootballUnited, η οποία έχει ως στόχο τη συγκέντρωση 100.000 λιρών για τη βοήθεια νοσοκομείων της χώρας. Στην ομάδα προστέθηκαν οι Τάουνσεντ, Γουίλσον, ενώ ο Τζέιμς της Τσέλσι έγινε το νεότερο μέλος. Οι εισπράξεις θα συλλέγονται από το «Ειδικό Ταμείο Κρίσεων» και θα χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη ηλικιωμένων και ευάλωτων ατόμων που έχουν πληγεί από τον ιό.

Τόμπι Αλντερβάιρελντ

Ο Βέλγος αμυντικός της Τότεναμ ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media πως προτίθεται να αγοράσει και να διαθέσει στα νοσοκομεία εκατοντάδες τάμπλετ, με τα οποία οι ασθενείς θα έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν με τα κοντινά τους πρόσωπα.

Ρις Τζέιμς

Ο 20χρονος Άγγλος δεξιός μπακ, της Τσέλσι Ρις Τζέιμς πρόσφερε 120.000 ευρώ.

Ζοζέ Μουρίνιο

Ο προπονητής της Τότεναμ, Ζοζέ Μουρίνιο, βοηθά εθελοντικά στη μάχη κατά του κορονοϊού συγκεντρώνοντας φάρμακα και τρόφιμα για ηλικιωμένους του Λονδίνου. Ο Πορτογάλος τηρώντας μέτρα προστασίας και υγιεινής - με προστατευτική μάσκα και γάντια - βοήθησε με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα μεταφερθούν σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα.

Άρσεναλ

Οι «κανονιέρηδες» έθεσαν τα οχήματα, αλλά και τους οδηγούς τους στη διάθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Αγγλίας.

Γουότφορντ

Η Γούοτφορντ παραχώρησε το γήπεδο της «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» για να χρησιμοποιηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας.

Γουλβς

Ο ιδιοκτήτης της Γουλβς, Γκούο Γκουανγκσάνγκ, έκανε δωρεά μάσκες, γάντια και ό,τι άλλο χρειαζόταν σε νοσοκομείο στο Γουλβερχάμπτον.

Μπράιτον και Μπόρνεμουθ

Οι δύο ομάδες τις Premier League ήταν οι πρώτες που πήραν μέρος σε μια καμπάνια με σκοπό να δοθούν δωρεάν 100.000 εισιτήρια σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της Αγγλίας.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Λιονέλ Μέσι

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ για δύο νοσοκομεία, το ένα στην Βαρκελώνη και το άλλο στη γενέτειρα του, το Ροσάριο της Αργεντινής. Το νοσοκομείο «Hospital Clinic» της καταλανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε την δωρεά του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πεπ Γκουαρδιόλα

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι δώρισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο ίδρυμα «Àngel Soler Daniel», το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κολεγίου Γιατρών της Βαρκελώνης, ώστε να αγοραστεί απαραίτητο ιατρικό υλικό, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και αναπνευστήρες, στην μάχη κατά του ιού Covid-19. Την είδηση γνωστοποίησε το Κολέγιο Γιατρών της Βαρκελώνης, το οποίο κάνει φιλανθρωπική εκστρατεία γι' αυτόν τον σκοπό.

Σέρχιο Ράμος

Ο Ισπανός στόπερ των Μαδριλένων, Σέρχιο Ράμος προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση καθώς δώρισε 15.000 τεστ Covid-19, 1.000 γάντια και 265.000 μάσκες για να βοηθήσει τον κόσμο που δίνει τη δική τη μάχη ενάντια στον ιό.

'Ισκο

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίσκο από κοινού με την σύντροφο του και ηθοποιό Σάντρα Σάλαμα λάνσαραν την καμπάνια ‘Descorónate’, θέτοντας ως στόχο την συγκέντρωση ενός ποσού που θα φτάνει τις 500.000 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί σε νοσοκομεία της Ισπανίας.

Ντιέγκο Σιμεόνε

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε και η σύντροφος του, Κάρλα Περέιρα σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και το Ίδρυμα της Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν ξεκινήσει μια καμπάνια για να υποστηρίξουν το ιατρικό προσωπικό της Ισπανίας.

Νταβίδ Ντε Χέα

O Νταβίδ Ντε Χέα συγκλονισμένος από τον εφιάλτη του κορονοϊού έκανε δωρεά 300.000 ευρώ στις υπηρεσίες υγείας της Μαδρίτης. Ο γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ σκόπευε να κάνει τη δωρεά ανώνυμα, αλλά ο Δήμος ήθελε να γίνει γνωστή η ενέργειά του, ενώ τα χρήματα θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.

Σαούλ

Ο Ισπανός μέσος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Σαούλ δημιούργησε την καμπάνια «Saldremos Juntos» (Θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί), με σκοπό να υποστηρίξει τους ελεύθερους επαγγελματίες της Ισπανίας. Κοντά στον Ισπανό άσο βρίσκονται και οι Άλβαρο Μοράτα και Σέρχιο Μπουσκέτς.

Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να διαθέσει τις εγκαταστάσεις της στην τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Γρανάδα

Η Γρανάδα πρόσφερε στο κέντρο υγείας της πόλης 4.000 μάσκες.

ΙΤΑΛΙΑ

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ο Σουηδός σταρ ανακοίνωσε μέσω του Instagram την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει την καμπάνια «Kick the Virus Away» με στόχο την οικονομική ενίσχυση από τους αθλητές του ιατρικού τομέα της Ιταλίας. Ο «Ίμπρα» πρόσφερε 100.000 ευρώ, ενώ το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

Φρανσέσκο Τότι

Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου δώρισε 15 μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Ρομέλου Λουκάκου

Ο Βέλγος διεθνής δώρισε το ποσό των 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο «Σαν Ραφαέλε» που βρίσκεται στο Μιλάνο, μία από τις πόλεις που έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο από τον κορονοϊό.

Πετάνια-Ινσίνιε-Ζάζα-Μπερναντέσκι

Ο στράικερ της Σπαλ, Αντρέα Πετάνια, ο αρχηγός της Νάπολι, Λορέντσο Ινσίνιε, ο φορ της Τορίνο, Σιμόνε Ζάζα και ο εξτρέμ της Γιουβέντους, Φεντερίκο Μπερναντέσκι πρόσφεραν όλοι μαζί 430.000 ευρώ.

Φρανκ Ριμπερί

Ο εξτρέμ της Φιορεντίνα, Φρανκ Ριμπερί, προχώρησε σε δωρεά 50.000 ευρώ σε νοσοκομείο της Τοσκάνης που υποδέχεται ασθενείς με κορονοϊό.

Τζενάρο Γκατούζο

Ο προπονητής της Νάπολι απάντησε θετικά σε έκκληση που έγινε για ενίσχυση και συμπλήρωσε το ποσό για την αγορά ασθενοφόρου στην πόλη Κοριλιάνο Καλάμπρο, όπου γεννήθηκε και κατοικεί ακόμα η οικογένειά του.

Η προσπάθεια για την αγορά του ασθενοφόρου είχε ξεκινήσει από της Αρχές του μέρους, ωστόσο υπολείπονταν ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που προσφέρθηκε να συμπληρώσει ο Ιταλός προπονητής.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και ισχυρός άνδρας της Μίλαν να πρόσφερε το ποσό των 10.000.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, το ποσό αυτό θα διατεθεί άμεσα από τον νυν πρόεδρο της Μόντσα και θα πάει για τη δημιουργία αίθουσας 400 μονάδων εντατικής θεραπείας στο Μιλάνο αλλά και για άλλες ιατρικές ανάγκες.

Αντρέα Ανιέλι

Η οικογένεια Ανιέλι πρόσφερε ένα σημαντικό ποσό στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης Γιουβέντους προχώρησε σε δωρεά 10 εκατ. Ευρώ.

Ρόμα

Ο σύλλογος της Ρώμης προέβη σε μια υπέροχη κίνηση, αφού ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να στέλνει στα σπίτια των άνω των 75 ετών φιλάθλων της που έχουν εισιτήριο διαρκείας ένα κουτί δώρο από την ομάδα με βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης πρόσφερε 8.000 ζευγάρια γάντια και 2.000 αντισηπτικά σε εκκλησίες της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ίντερ

Η Ίντερ πρόσφερε 300.000 μάσκες στο Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας προκειμένου να διανεμηθούν άμεσα στα νοσοκομεία. Επίσης οι ποδοσφαιριστές και το προσωπικό των «νερατζούρι» συγκέντρωσαν το ποσό των 500.000 ευρώ.

Μίλαν - Γιουβέντους - Φιορεντίνα

Πρωτοστάτησαν σε καμπάνια που απέφερε το ποσό των 420.000 ευρώ.

Λάτσιο

Δημιούργησε καμπάνια καλώντας τους οπαδούς της προσφέρουν αίμα.

ΓΑΛΛΙΑ

Παρί Σεν Ζερμέν

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ακολούθησε το παράδειγμα πολλών κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη και στήριξε εν προκειμένω τη μάχη της Γαλλίας κατά του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, το παριζιάνικο κλαμπ έκανε δωρεά ύψους 100 χιλιάδων ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της χώρας, τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες παιδιών, ηλικιωμένους, αλλά και στα νοσοκομεία, για εξοπλισμό και κατάρτιση εθελοντών.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μαζί με την σύζυγο του Άννα, πρόσφερε ένα εκατομμύριο ευρώ στην μάχη κατά του κορονοϊού. «Όλοι γνωρίζουμε την δύσκολη κατάσταση γύρω μας. Σήμερα όλοι παίζουμε σαν μια ομάδα και πρέπει να είμαστε δυνατοί σε αυτή την μάχη. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε, ας το κάνουμε. Η κατάσταση μας επηρεάζει όλους, γι' αυτό σας ζητάμε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να ακούτε όσους γνωρίζουν καλύτερα. Δείξτε υπευθυνότητα», ήταν το μήνυμα του Πολωνού άσου.

Γκορέτσκα-Κίμιχ

Οι δυο ποδοσφαιριστές της Μπάγερν Μονάχου πρόσφεραν από κοινού 1 εκατομμύριο ευρώ στον οργανισμό WeKickCorona ώστε να βοηθηθούν τόσο τα νοσοκομεία όσο και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μάρκο Ρόις

Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε δωρεά 500.000 ευρώ προκειμένου να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Επίσης οι οπαδοί της Ντόρτμουντ συγκέντρωσαν το ποσό των 73.611 ευρώ παρέχοντας στήριξη σε εστιατόρια και καφέ της πόλης που έχουν κλείσει στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο ατζέντης του, Ζόρζε Μέντες αποφάσισαν να προσφέρουν 1 εκατ. ευρώ σε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου νοσηλεύονται ασθενείς από τον κορωνοϊό σε Λισαβόνα και Πόρτο.

Μπενφίκα

Η Μπενφίκα ανακοίνωσε ότι προχωρά σε δωρεά ύψους 1.000.000 ευρώ στο πορτογαλικό σύστημα υγείας προκειμένου να βοηθήσει στην καθημερινή μάχη κατά του κορονοϊού.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Μοχάμεντ Σαλάχ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ, προχώρησε σε δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Αίγυπτο για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑ

Προσφέρει το προπονητικό της κέντρο στη Σεούλ στην υπηρεσίες υγείας της χώρας. Εκεί μεταφέρονται όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό, αλλά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Επίσης η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας προχώρησε σε αιμοδοσία.

Ουσεϊνού Μπα

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έκανε δωρεά σε μία από τις φτωχές περιοχές της Σενεγάλης και συγκεκριμένα στο Ντακάρ, κοινότητα του Σεντ Λουίς.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κροατίας και οι παίκτες της εθνικής ομάδας συγκέντρωσαν πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ, για την μάχη κατά του κορονοϊού, αλλά και τα θύματα του σεισμού στο Ζάγκρεμπ.

*Εκτός ποδοσφαίρου, οι πρωταθλητές του τένις, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς πρόσφεραν από 1 εκατ. Ευρώ έκαστος. Από το NBA, ο Άντονι Ντέιβις έκανε δωρεά 250.000 δολαρίων για γεύματα στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου του Λος Άντζελες, το οποίο βοηθά τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Επίσης, ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς, Στιβ Μπάλμερ έκανε δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων σε ιδρύματα στο Λος Άντζελες, ενώ οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πρόσφεραν 1 εκατ. Δολάρια. Ανάμεσα στους αθλητές που έχουν συνδράμει εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού είναι οι Γιάννης Αντετοκούνμπο (πρόσφερε 100.000 δολάρια στο προσωπικό του γηπέδου των Μιλγουόκι Μπακς), Ντέβιν Μπούκερ, Λάρι Νανς Τζούνιορ, Κάιλ Κούζμα, Μπλέικ Γκρίφιν και Ζιόν Ουίλιαμσον.

 

Τελευταία Νέα