ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ραπίνο σε Μέσι, Κριστιάνο, Ζλάταν: «Επιτέλους μιλήστε!»

Ραπίνο σε Μέσι, Κριστιάνο, Ζλάταν: «Επιτέλους μιλήστε!»

Ραπίνο σε Μέσι, Κριστιάνο, Ζλάταν: «Επιτέλους μιλήστε!»

Την βοήθεια «πρωτοκλασάτων» παικτών ζήτησε η Μέγκαν Ραπίνο, νικήτρια της «Χρυσής Μπάλας» για το 2019 για να γίνει πιο δυνατό το μήνυμα για την ισότητα των δικαιωμάτων στο ποδόσφαιρο.  

Premier League: Χιλιάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Καλύτερη παίκτρια στον κόσμο αναδείχθηκε η 34χρονη αρχηγός της εθνικής ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπίνο, η οποία κέρδισε με το εθνόσημο το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Γαλλίας. 

Η Ραπίνο, ουκ ολίγες φορές έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της ισότητας και , σε κάθε ευκαιρία της, τονίζει την ανάγκη να μην υπάρχουν διακρίσεις σε κανένα επίπεδο και, κυρίως στον αθλητισμό. 

Οι μισθοί των γυναικών στο ποδόσφαιρο είναι στα «όρια της φτώχειας» όπως λέει κάτι, που σηματοδοτεί απόσταση ετών φωτός από τις αμοιβές στο αντίστοιχο ανδρικό.

Έχοντας ως βάση αυτά, η Αμερικανή δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Independent: «Θέλω να φωνάξω στους Κριστιάνο, Λέο και Ζλάταν: "βοηθήστε με!". Ατοί οι σούπερ σταρ δεν εμπλέκονται σε τίποτα και υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Φοβούνται μη χάσουν κάτι; Μπορεί να το πιστεύουν, αλλά δεν είναι αλήθεια. Ποιος θα κατηγορούσε τον Ρονάλντο ή τον Μέσι αν μιλήσουν ενάντια στον ρατσισμό και τον σεξισμό;».

Ο Μέσι γενικά δεν τοποθετείται για θέματα εκτός των αγώνων κλπ, σε αντίθεση με τον Ρονάλντο που έχει ταχθεί στο παρελθόν απέναντι σε ρατσιστικές συμπεριφορές.

Από την άλλη ο Ιμπραΐμοβιτς έχει μιλήσει για το γυναικείο ποδόσφαιρο σε συνέντευξή του στο ESPN: 

«Με όλον τον σεβασμό σε ό,τι έχουν καταφέρει οι γυναίκες, και τα έχουν πάει περίφημα, δεν μπορεί να συγκριθεί το ανδρικό με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Παρατήστε το, δεν είναι καν αστείο».