Η ιδέα, τα γήπεδα και το project για το Μουντιάλ του 2030!

Gazzetta team
Η ιδέα, τα γήπεδα και το project για το Μουντιάλ του 2030!

bet365

Αγιά Σοφιά, Καραϊσκάκη, Τούμπα και ΟΑΚΑ τα γήπεδα από την Ελλάδα. Πως ο Βασιλειάδης με τον Βούλγαρο ομόλογό του άναψαν την... σπίθα για την ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ζαλγκίρις - Ρεάλ Μαδρίτης! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η είδηση προκάλεσε έκπληξη. Ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο εκδηλώσεων στην τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας έριξε την «βόμβα». Οτι υπάρχει ως σκέψη οι τέσσερις χώρες να φτιάξουν φάκελο για να διεκδικήσουν το Μουντιάλ του 2030. Μια σκέψη που επιβεβαιώθηκε τόσο από τον Μπορίσοφ, όσο και από τον Βούτσιτς...

Ενα θέμα που πήρε τεράστια έκταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες Βαλκανικές χώρες. Ηταν όμως μια ιδέα που προέκυψε στην τετραμερή σύσκεψη; Οχι. Το συγκεκριμένο project το συζητάει εδώ και αρκετές μέρες ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης με τον Βούλγαρο ομόλογό του. Και με αφορμή την σύσκεψη μπήκα ως... ιδέα και στο μυαλό των Σέρβων και των Ρουμάνων!

Μπορεί ακόμα η ιδέα να είναι σε πρώιμο στάδιο όμως έχουν ήδη συζητηθεί σε περίπτωση που προχωρήσει το project και δημιουργηθεί φάκελος και ποια γήπεδα θα είναι από πλευράς Ελλάδας.

Κι αυτά θα είναι η «Αγια Σοφιά», το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μαζί με το ΟΑΚΑ και την Τούμπα!

Στόχος της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιηθούν τα συγκεκριμένα γήπεδα, που θα εκμοντερνιστούν και θα ανακαινισθούν με ιδιωτικά έξοδα, δίχως να επιβαρύνουν τον κρατικό «κορβανά». Είναι άλλωστε σαφές πως εκτός του ότι δεν υπάρχει περιθώριο για έξοδα, σαν αυτά που απαιτούνται για την ανάληψη έστω μέρους μιας τόσο σημαντικής και πολυδάπανης διοργάνωσης, τα «τραύματα» των (υπερ)κοστολογήσεων των Ολυμπιακών Έργων και το «αγκάθι» της αξιοποίησής τους, που δεν έχει λυθεί μέχρι και σήμερα, αποθαρρύνουν οποιονδήποτε σκέφτεται την πιθανότητα ανέγερσης νέων γηπέδων κι εγκαταστάσεων.

Τα τέσσερα αυτά γήπεδα είναι λοιπόν αυτά που βρίσκονται στο «οπλοστάσιο» της ελληνικής πλευράς και οι εξελίξεις θα δείξουν τις πιθανότητες του εγχειρήματος και τη μετατροπή του ενδιαφέροντος σε πραγματική πρόταση για το Μουντιάλ 2030.

 

Τελευταία Νέα