Μολδαβία - Ελλάδα: Οι παίκτες της Εθνικής σε... ακτίνες

Gazzetta team
Μολδαβία - Ελλάδα: Οι παίκτες της Εθνικής σε... ακτίνες

bet365

Διαβάστε την κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδας στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Μολδαβίας για την προτελευταία αγωνιστική του ομίλου στο Nations League.

Βλαχοδήμος: Θεατής στο πρώτο μέρος, κάτι ανάλογο και στο δεύτερο, μπλοκάροντας σταθερά τις λιγοστές σέντρες των Μολδαβών.

Μαυρίας: Αμυντικά δεν είχε πολύ δουλειά με συνέπεια να ανεβαίνει ψηλά και να προσπαθεί να συνδυαστεί με τον Λημνιό, άσχετα αν από αυτή την πλευρά δεν προήλθε κάποια ουσιαστική ευκαιρία.

Τσιμίκας: Καλό ματς από τον μπακ της Λίβερπουλ. Όπως το συνηθίζει έπαιζε σε όλη την αριστερή πτέρυγα, έχοντας περισσότερες επιθετικές αρμοδιότητες. Έπαιζε με τον Φορτούνη από την πλευρά αυτή και επιχειρούσε αρκετές σέντρες. Μία από αυτές έφερε στη συνέχεια το δεύτερο γκολ, ενώ είχε και μια ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο πρώτο μέρος με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια. Αντικαταστάθηκε από τον Κυριακόπουλο στο 62' καθώς δεν ήταν σε θέση να βγάλει όλο το παιχνίδι.

Χατζηδιάκος: Σταθερός, χωρίς αμυντικά προβλήματα καθώς δεν πιέστηκε, ενώ προσπαθούσε να «χτίσει» παιχνίδι από πίσω.

Τζαβέλλας: Όπως και ο Χατζηδιάκος, έτσι κι αυτός δεν πιέστηκε στα μετόπισθεν, ανέβαινε ψηλά για να πρεσάρει όταν χρειαζόταν για την επανάκτηση της μπάλας ενώ προσπαθούσε και εκείνος να κάνει παιχνίδι από πίσω. Έκανε ένα λάθος στο 80' που έφερε τη μοναδική ευκαιρία της Μολδαβίας.

Ζέκα: Είχε τον κλασικό του ρόλο στο κέντρο, ρίχνοντας τρέξιμο, ανακτώντας την κατοχή και «σπάζοντας» την μπάλα στις πλευρές, είτε προωθώντας την στον Μπουχαλάκη για να οργανωθεί η επίθεση.

Μπουχαλάκης: Πολύ καλή εμφάνιση. Κάλυπτε τους χώρους μαζί με τον Ζέκα στον άξονα, πίεζε ψηλά, έκλεβε μπάλες, ενώ προσπαθούσε να ανεβαίνει και να πατάει στην περιοχή. Επιχειρούσε κάθετες ενώ από το δικό του πόδι τροφοδοτήθηκε ο Τσιμίκας για να έρθει στη συνέχεια το δεύτερο γκολ.

Μπακασέτας: Ακόμα μια πάρα πολύ καλή εμφάνισή του με το εθνόσημο. Αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής με την επίθεση. Ήταν δραστήριος από το ξεκίνημα, είχε μια εξαιρετική κάθετη στην ευκαιρία του Φορτούνη ενώ είναι αυτός που κερδίζει την μπάλα για να πασάρει στον Φορτούνη πριν αυτός σκοράρει ένα φοβερό γκολ. Το δεύτερο τέρμα το σκόραρε ο ίδιος με ένα όμορφο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Ανάλογη εμφάνιση και στο δεύτερο μέρος με δύο ακόμα κάθετες σε Φορτούνη και Γιακουμάκη που πήγαν να εξελιχθούν σε ασίστ.

Λημνιός: Συνεργαζόταν με τον Μαυρία στη δεξιά πτέρυγα. Στο πρώτο μέρος ωστόσο δεν του βγήκαν οι ενέργειες που επιχείρησε προσπαθώντας να συγκλίνει μέσα στην περιοχή των Μολδαβών. Πάλεψε και στο δεύτερο, δεν κατάφερε όμως πάλι κάτι ουσιαστικό από την πλευρά του. Έγινε αλλαγή στο 78' από τον Χατζηγιοβάνη.

Φορτούνης: Εξαιρετική εμφάνιση. Ήταν πολύ κινητικός από το ξεκίνημα, είχε την ευκαιρία στο τετ-α-τετ στο 11', ενώ συνεργαζόταν με τον Τσιμίκα από τα αριστερά αλλά συνέκλινε και προς τον άξονα. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να σκοράρει με έναν... κεραυνό για το 0-1, ενώ ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Μπακασέτα για το δεύτερο γκολ. Με τον τελευταίο βρίσκονταν με... κλειστά μάτια, ενώ είχε κι άλλη μια ευκαιρία για γκολ στο 55'. Αντικαταστάθηκε από τον Τζόλη στο 65' για να πάρει ανάσες ενόψει Σλοβενίας.

Παυλίδης: Ήταν άφαντος στο πρώτο μέρος, με τις επιθετικές ενέργειες να αναλαμβάνουν οι Μπακασέτας και Φορτούνης. Και στο δεύτερο δεν... ακούστηκε. Αντικαταστάθηκε από τον Γιακουμάκη στο 79'.

Αλλαγές:

Κυριακόπουλος: Μπήκε στη θέση του Τσιμίκα στο 62' και ανέλαβε τον ίδιο ακριβώς ρόλο, να παίζει δηλαδή σε όλη την πτέρυγα. Δεν πρόλαβε να πάει πάνω στον επιθετικό της Μολδαβίας μετά το λάθος διώξιμο του Τζαβέλλα που παραλίγο να φέρει τη μείωση του σκορ στο 80'.

Τζόλης: Αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 65' και πήρε τις ίδιες εντολές. Να συνεργάζεται δηλαδή με τον Κυριακόπουλο από την αριστερή πλευρά και να συγκλίνει προς τα μέσα. Δεν δημιούργησε ωστόσο κάποια πολύ απειλητική κατάσταση στην αντίπαλη άμυνα, πέρα από μια σέντρα του στις καθυστερήσεις.

Χατζηγιοβάνης: Στο 78' πέρασε στη θέση του Λημνιού και έβγαλε όρεξη και ενέργεια για όσα λεπτά αγωνίστηκε βοηθώντας και ανασταλτικά.

Γιακουμάκης: Μπήκε στο 79' στη θέση του Παυλίδη και είχε δύο καλές ευκαιρίες απέναντι από τον Ναμάσκο. Θα έπρεπε τουλάχιστον μία από αυτές να τις είχε τελειώσει στα δίχτυα, ειδικά με τη φόρμα από την οποία προέρχεται το τελευταίο διάστημα. Κακές επιλογές και στις δύο στιγμές που είχε για να σκοράρει.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα