Ελλάδα - Κύπρος: Οι παίκτες της Εθνικής σε... ακτίνες

Gazzetta team
Ελλάδα - Κύπρος: Οι παίκτες της Εθνικής σε... ακτίνες

bet365

Διαβάστε στο gazzetta.gr την κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδας στη φιλική νίκη με 2-1 επί της Κύπρου στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Κύπρου σε φιλικό αγώνα στη Ριζούπολη πριν από τους δύο αγώνες για το Nations League με Μολδαβία και Σλοβενία.

Η ατομική κριτική των παικτών του Τζον Φαν'τ Σχιπ:

Μπάρκας: Ήταν θεατής στο πρώτο μέρος καθώς δεν απειλήθηκε. Στο γκολ που δέχεται στο δεύτερο ημίχρονο δεν φέρει ευθύνη πάντως.

Μαυρίας: Δεν αντιμετώπισε αμυντικά προβλήματα στο πρώτο μέρος, ενώ πήρε και πρωτοβουλίες. Μάλιστα στο 43' ανέκοψε την καλύτερη επιθετική ενέργεια των Κύπριων στο πρώτο ημίχρονο. Αντικαταστάθηκε από τον Ρότα στο 68'.

Κουρμπέλης: Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε ως στόπερ και ανταποκρίθηκε εξαιρετικά. Ήταν πολύ καλός αμυντικά και αποτέλεσε τον δημιουργό του δεύτερου γκολ με 30αρα μπαλιά. Φαίνεται πως αυτό ήταν εντολή του Φαν'τ Σχιπ καθώς έψαχνε αρκετές φορές τους συμπαίκτες του με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της κυπριακής άμυνας. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και την αντικατάσταση του Ζέκα, αγωνίστηκε ως εξάρι. Έφτασε μια ανάσα από το να χριστεί σκόρερ καθώς είχε δοκάρι με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Πέλκα.

Μιχαηλίδης: Ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός με τη γαλανόλευκη φανέλα. Ήταν σταθερός αμυντικά καλύπτοντας τους χώρους στα μετόπισθεν, καθώς ο Κουρμπέλης ήταν εκείνος που είχε επιφορτιστεί με το «χτίσιμο» του παιχνιδιού από την άμυνα. Στο δεύτερο μέρος με εξαίρεση ένα απρόσεκτο γύρισμα στον Μπάρκα δεν είχε κάποιο ζήτημα.

Τσιμίκας: Στο πρώτο μέρος έπαιζε σε όλη την πλευρά καθώς ο Τζόλης είχε εντολή να συγκλίνει προς τα μέσα και να γίνεται δεύτερος επιθετικός. Απείλησε στην αρχή του ματς με ένα σουτ, είχε μια καλή σέντρα για τον Γιακουμάκη στο πρώτο τέταρτο ενώ στο 33' με μια πολύ καλή κούρσα δημιούργησε τελική που πέρασε λίγο άουτ. Αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους από τον Λυκογιάννη.

Ζέκα: Ο κλασικός Ζέκα, παίζοντας ως εξάρι και έχοντας πολλά τρεξίματα στον χώρο του κέντρου. Δεν επέτρεψε στους Κύπριους να αναπτυχθούν από τον άξονα ενώ μεσοεπιθετικά έβρισκε με σίγουρες πάσες τους Φορτούνη και Μπακασέτα. Έγινε αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους από τον Λαμπρόπουλο.

Μπακασέτας: Συμμετείχε στο πρώτο γκολ, βγάζοντας την κάθετη στον Φορτούνη. Απείλησε μια – δυο φορές με μακρινά σουτ. Έπαιζε εσωτερικός, συγκλίνοντας πιο πολύ από τα δεξιά και διατηρούσε υψηλό τέμπο. Αντικαταστάθηκε στο 46' από τον Πέλκα.

Φορτούνης: Ίσως ο κορυφαίος του γηπέδου στο πρώτο μέρος με μπόλικη ενέργεια. Ξεκίνησε ως αριστερός εσωτερικός, αλλά ντουμπλάριζε τον Μπακασέτα. Πρέσαρε συχνά, συμμετείχε στο πρώτο γκολ και ήταν πολύ δραστήριος φτιάχνοντας διαρκώς παιχνίδι. Έγινε αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους από τον Μπουχαλάκη.

Χατζηγιοβάνης: Πραγματοποίησε ένα καλό ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα. Ξεκίνησε δεξιά, αλλά συνέκλινε προς τα μέσα. Είχε μια καλή ενέργεια στο 37' με παράλληλη σέντρα. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε στην αριστερή πλευρά, συνεχίζοντας να συγκλίνει προς την περιοχή, ψάχνοντας τη δημιουργία αλλά και το γκολ. Έβγαλε ενέργεια και ήταν πολύ δραστήριος, ωστόσο θα έπρεπε να είχε σκοράρει στην ευκαιρία που είχε στο 85' αλλά καθυστέρησε.

Τζόλης: Ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, παίζοντας στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Άνοιξε το σκορ από θέση σέντερ φορ καθώς συνέκλινε προς τα μέσα ως δεύτερος επιθετικός. Ήταν αρκετά δραστήριος, ενώ συνεργάστηκε πολύ καλά με τον Τσιμίκα στο 33'. Αντικαταστάθηκε στο 46' από τον Λημνιό.

Γιακουμάκης: Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα. Ήταν ο κλασικός φορ, έπαιζε πολύ στον χώρο και όταν ο Τζόλης συνέκλινε, έβγαινε και εκτός περιοχής. Σκόραρε από τη βαθιά μπαλιά του Κουρμπέλη, ενώ είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ μετά το σουτ που πραγματοποίησε. Γενικότερα ήταν μέσα στις φάσεις και θα μπορούσε ίσως να είχε βρει ακόμα ένα τέρμα.

Αλλαγές

Λυκογιάννης: Πέρασε στη θέση του Τσιμίκα στο 46' και ανέλαβε τον ρόλο του παίζοντας κι αυτός σε όλη την αριστερή πτέρυγα. Μάλιστα είχε και δύο επικίνδυνα γεμίσματα μέσα στην περιοχή. Στο 74' είχε και μια καλή εκτέλεση φάουλ με το αριστερό.

Λαμπρόπουλος: Μπήκε στη θέση του Ζέκα στο 46', παίζοντας με τον Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας. Έχει χάσει τον σκόρερ Ηλία στη φάση της μείωσης του σκορ της Κύπρου. Πέρα από αυτό πάντως δεν αντιμετώπισε κάποιο άλλο πρόβλημα.

Λημνιός: Μπήκε στη θέση του Τζόλη στο 46' παίζοντας στη δεξιά πλευρά, με τον Χατζηγιοβάνη να πηγαίνει στην αριστερή. Είχε μια ωραία ενέργεια στο 69' τροφοδοτώντας τον Γιακουμάκη και στο 75' μια τελική έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα.

Πέλκας: Πέρασε στη θέση του Μπακασέτα στο 46' παίζοντας στον άξονα μαζί με τον Μπουχαλάκη και μπροστά από τον Κουρμπέλη. Είχε δύο καλές εκτελέσεις κόρνερ που δημιούργησαν ευκαιρίες, με το δοκάρι του Κουρμπέλη και την τελική του Λημνιού, ενώ προσπαθούσε συνεχώς να πατήσει περιοχή, πρεσάροντας επίσης την κυπριακή άμυνα.

Μπουχαλάκης: Μπήκε στη θέση του Φορτούνη στο 46', παίζοντας στον άξονα μαζί με τον Πέλκα. Είχε ρόλο οργανωτή, ενώ ανέβαινε και αυτός μαζί με τον Πέλκα προς την αντίπαλη περιοχή. Είχε δύο πολύ έξυπνες και επικίνδυνες κάθετες, βοηθώντας στο δημιουργικό κομμάτι.

Ρότα: Μπήκε στη θέση του Μαυρία στο 68'. Δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αμυντικά, προσπαθώντας να συνεργαστεί παράλληλα με τον Λημνιό στη δική του πλευρά.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα