Σλοβενία - Ελλάδα: 0-0

Νίκος Αθανασίου
Σλοβενία - Ελλάδα: 0-0

bet365

Το νέο ξεκίνημα της εθνικής Ελλάδος στο Nations League δεν έκρυβε συγκινήσεις. Το 0-0 στη Σλοβενία ήταν η... σφραγίδα μιας εμφάνισης προσαρμοσμένης στα δεδομένα της εποχής, με τους διεθνείς να προσέχουν στα μετόπισθεν, αλλά να είναι ακίνδυνοι επιθετικά.

Βασικός ο Σβάρνας

Πρεμιέρα για την Εθνική στον όμιλο του Nations League κόντρα στην Σλοβενία, με τον Τζον φαν Σιπ να δίνει φανέλα βασικού στον Στράτο Σβάρνα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την γαλανόλευκη στο στήθος.

Ο Μπάρκας υπερασπίστηκε την εστία, δεξιά στην άμυνα ο Μπακάκης, αριστερά ο Γιαννούλης και ο Σβάρνας με τον Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Ζέκα οι δύο κεντρικοί μέσοι. Αριστερό εξτρέμ ο Μάνταλος, δεξί ο Λημνιός, σε ελεύθερο ρόλο ο Μπακασέτας και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Παυλίδης.

Ανώτερη αλλά χωρίς ουσία η Ελλάδα

Καλό πρώτο ημίχρονο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το σύνολο του Φαν Σχιπ, πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, κράτησε μπάλα και δεν απειλήθηκε ούτε στιγμή από τους Σλοβένους που στο μεγαλύτερο διάστημα περιορίστηκαν πίσω από την μπάλα και σε ρόλο παθητικό. Η Ελλάδα βρήκε χώρους τόσο μέσα από το passing game όσο και με άμεσο ποδόσφαιρο(βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας) αλλά της έλειψε αυτή η μία, τέλεια επαφή στο επιθετικό τρίτο που θα έφερνε περισσότερες πιθανότητες για γκολ.

Ο Παυλίδης στο 6᾽ και το 29᾽ δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Όμπλακ ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι ενέργειες των Ελλήνων παικτών από τα άκρα, είτε ήταν καλές αλλά διαβάζονταν σωστά από την αντίπαλη άμυνα, είτε δεν έβρισκαν στόχο.

Η Εθνική δημιουργούσε προϋποθέσεις στα δύο τρίτα του γηπέδου αλλά στο τρίτο δεν είχε την ουσία που έπρεπε.

Δυνατό ξεκίνημα, κατοχή και από μια χαμένη ευκαιρία!

Στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης η Ελλάδα έβγαλε ορμή, ενέργεια, πίεσε την Σλοβενία και στο 52 ο Όμπλακ μπλόκαρε το σουτ του Λημνιού. Όπως και τέσσερα λεπτά αργότερα εκείνο του Μπακασέτα από απόσταση.

Το δυνατό ξεκίνημα δεν είχε συνέχεια. Η Εθνική είχε την κατοχή, η Σλοβενία περίμενε καλά οργανωμένη και δεν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα να κρατήσει μακριά από την εστία της, την γαλανόλευκη ομάδα.

Ο Φαν Σχιπ άργησε να αλλάξει πράγματα στην δημιουργία. Έβαλε τον Φούντα στο 75 αντί του Παυλίδη και τον Μασούρα στην θέση του Μάνταλου στο 87᾽! Η Ελλάδα ήθελε αλλά δεν μπορούσε και η μεγάλη της ευκαιρία ήρθε από ένα τυφλό γέμισμα προς τα αντίπαλα καρέ στο 81᾽! Ο Σιόβας, όμως, αν και αμαρκάριστος ούτε έσπασε την μπάλα δίπλα στον Φούντα, ούτε την κοντρόλαρε αλλά ούτε και σούταρε. Η επαφή ήταν... πρόχειρη και εύκολη λεία για τον Όμπλακ.

Παρά την κατοχή η Εθνική δεν είχε φάσεις και λίγο έλειψε να χάσει το ματς στο 86᾽, όταν ο Σπόραρ μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY AΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

MAN OF THE MATCH: Στράτος Σβάρνας. Λες και έπαιζε χρόνια στην Εθνική. Άριστος ανασταλτικά, καλός με την μπάλα στα πόδια, ωριμότητα και σοβαρότητα στο παιχνίδι του. Πολύ καλό ντεμπούτο για τον 23χρονο στόπερ της ΑΕΚ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ : Όμπλακ. Ο πορτιέρο της Σλοβενίας μπορεί να μην έκανε την τρομερή επέμβαση αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, με κορυφαία την επέμβαση στο τακουνάκι του Παυλίδη στο 29.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αδυναμία της Ελλάδας να μετατρέψει την μεγάλη κατοχή της μπάλας σε ευκαιρίες. Η ομάδα του φαν Σιπ ήταν ακίνδυνη και έκανε εύκολη την ζωή της Σλοβενίας.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Σιόβας στην μεγαλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας, είχε την χειρότερη δυνατή αντίδραση. Αμαρκάριστος, με χώρο και χρόνο να στοπάρει την μπάλα. Δεν σούταρε, δεν πάσαρε δίπλα στον Φούντα και απλά με μία άψυχη προβολή την... γύρισε στον Όμπλακ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Μπόμπι Μάντεν και τους βοηθούς του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ελλάδα στάθηκε καλά, είχε υπεροχή αλλά της έλειψε το κάτι παραπάνω στην τελική πάσα και προσπάθεια. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ομάδα αλλά πρέπει να γίνει και μια καλή ομάδα που θα μάθει, που θα είναι σε θέση σε παιχνίδια όπως το αποψινό να βγάζει ευκαιρίες και γκολ.

Σλοβενία: Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μέβλια, Μπάλκοβετς, Ρεπ (52’ Ζίβετς), Μπίγιολ (78’ Κούτερ), Βέτριχ, Μπόχαρ, Βούτσκιτς (61’ Ζάιτς), Σποράρ.

Ελλάδα: Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σιόβας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μπακασέτας, Μάνταλος (87’ Μασούρας), Παυλίδης (76’ Φούντας).

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα