Πορτογαλία - Ελβετία 3-1: Ο εξωπραγματικός Κριστιάνο την έστειλε στον Τελικό (vid)

Πορτογαλία - Ελβετία 3-1: Ο εξωπραγματικός Κριστιάνο την έστειλε στον Τελικό (vid)

Gazzetta team
Πορτογαλία - Ελβετία 3-1: Ο εξωπραγματικός Κριστιάνο την έστειλε στον Τελικό (vid)

bet365

Κριστιάνο, εσύ σούπερ σταρ! Μαγικό χατ τρικ ο Ρονάλντο, πήρε στις πλάτες του την Πορτογαλία και το 3-1 επί της Ελβετίας την έστειλε στον τελικό του Nations League!

Είναι στους κορυφαίους και με τη βούλα! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξε το πρώτο του ματς στο Νations League, πέτυχε το 53ο του χατ τρικ (7 με την Πορτογαλία) και οδήγησε την Πορτογαλία στον τελικό της διοργάνωσης (την Κυριακή με τον νικητή του Αγγλία - Ολλανδία). Το 3-1 επί της Ελβετίας διαμορφώθηκε στα δυο τελευταία λεπτά χάρη στις γκολάρες του σταρ της Γιουβέντους.

Με γκολάρα του Κριστιάνο
Η Ελβετία μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δυο καλές ευκαιρίες. Στο 3΄ ο Πατρίσιο είχε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Σακίρι, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Σεφέροβιτς δεν μπόρεσε από κοντά να βρει δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, πιο κινητικοί και στο 18' είχαν ακόμα μια φάση, αλλά ο Σεφέροβιτς με κεφαλιά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αντίθετα, η Πορτογαλία στην πρώτη καλή ευκαιρία βρήκε δίχτυα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με υπέροχη εκτέλεση φάουλ πέτυχε το 1-0 και ήταν το τρίτο του γκολ στους έξι τελευταίους ημιτελικούς που συμμετείχε. Παράλληλα, ήταν μόλις το δεύτερο γκολ φάουλ από τα 52 τελευταία του τέρματα. Η Ελβετία πάντως συνέχισε να απειλεί και στο 42' άγγιξε το γκολ, αλλά το πλασέ του Σεφέροβιτς βρήκε το δοκάρι!

Ο Κριστιάνο έφτασε τα 88 με την Πορτογαλία

Στο 53' έγινε η φάση που... πάγωσε το Ντραγκάο! Ο Σεμέδο φάνηκε να ανατρέπει τον Σεφέροβιτς, ο Μπριχτ δεν έδειξε τίποτα και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπερνάρντο κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Σάαρ. Ο Γερμανός συμβουλεύτηκε το VAR, άλλαξε απόφαση κι έστειλε στην άσπρη βούλα τους Ελβετούς. Ο Ροδρίγκες δεν αστόχησε και πέτυχε το 1-1! Η Ελβετία είχε την κατοχή, η Πορτογαλία δυσκολευόταν δημιουργικά και ο χαμηλός ρυθμός του αγώνα ήταν σύμμαχος των φιλοξενούμενων. Ολα έδειχναν... παράταση μέχρι τη στιγμή που ο Κριστιάνο αποφάσισε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Στο 88' από την υπέροχη διαγώνια του Νέβες, ο Μπερνάρντο μοίρασε στον σταρ της Γιουβέντους, ο οποίος με απίθανο τελείωμα πέτυχε το 2-1! Η Ελβετία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και στο 90' ο Κριστιάνο με εντυπωσιακή ενέργεια και άψογο σουτ διαμόρφωσε το 3-1, φτάνοντας παράλληλα τα 88 γκολ με την Εθνικής Πορτογαλίας.

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Σεμέντο, Πέπε (63’ λ.τρ Φόντε), Ντίας, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Μπρούνο Φερνάντες, Νέβες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (70’ Γκουέδες), Κριστιάνο Ρονάλντο

Ελβετία: Ζόμερ, Εμπαμπού, Ακαντζί, Σερ, Ρικάρντο Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ (89' Nτρμιτς), Τσάκα, Ζακαρία (71’ Φερνάντες), Ζούμπερ (83’ Στέφεν), Σακίρι, Σεφέροβιτς

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα