Nations League: Πρωτιά για την Ιταλία, ματσάρα στην Αγγλία

Newsroom
Nations League: Πρωτιά για την Ιταλία, ματσάρα στην Αγγλία

bet365

Η Ιταλία πήρε διπλό πρωτιάς στη Βουδαπέστη, αφού επικράτησε 2-0 της Ουγγαρίας. Ματσάρα στο Λονδίνο, οι Αγγλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 3-3 με τη Γερμανία. Στους επτά οι «σίγουροι» αντιπάλοι της Ελλάδας στο επόμενο Nations League μετά την παραμονη της Φινλανδίας στη League B.

League A

3ος όμιλος

Η Ιταλία επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Ουγγαρίας και τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου στο Nations League, εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Ατζούρι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και ανάγκασαν τους Ούγγρους στο εύκολο λάθος. Στο 27′, ο Νάγκι έκανε τη γκάφα με την πάσα στον Γκουλάτσι, ο Γκόντο πίεσε και ο Ρασπαντόρι πέτυχε το 1-0. Θα μπορούσε να γίνει το 0-2 στο 31′ από τον Ντι Λορέντσο, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 52' ήρθε και το δεύτερο τέρμα των Ιταλών, με σκόρερ τον Ντιμάρκο! Η Ουγγαρία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ντοναρούμα ήταν σωστός στις τοποθετήσεις του με υπέροχες επεμβάσεις.

Η Αγγλία μπορεί να υποβιβάστηκε από το 1ο γκρουπ του Νations League, ωστόσο στην τελευταία της αναμέτρηση με τους Γερμανούς έδειξε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στα γήπεδα του Κατάρ. Ισόπαλο 3-3 το ντέρμπι, με σούπερ ανατροπή των γηπεδούχων σε 12 λεπτά. Από τη γκάφα του Μαγκουάιρ η Γερμανία άνοιξε το σκορ στο 52' με πέναλτι του Γκουντογκάν. Στο 67' ο Χάβερτς πέτυχε το 2-0 με υπέροχο τελείωμα. Ωστόσο, η Αγγλία έφερε τα πάνω - κάτω. Ο Σο πέτυχε το 2-1 στο 71' (3ο του τέρμα στο Γουέμπλεϊ), με τον Μάουντ να φέρνει το ματς στα ίσα στο 75'. Ο Κέιν στο 83' με πέναλτι πέτυχε το 3-2. Ωστόσο, ο Χάβερτς στο 87' διαμόρφωσε το 3-3.

Αποτελέσματα

Αγγλία - Γερμανία 3-3
Ουγγαρία - Ιταλία 0-2


Τελική βαθμολογία

1. Ιταλία 11 (8-7)
2. Ουγγαρία 10 (8-5)
3. Γερμανία 7 (11-9)
4. Αγγλία 3 (4-10)

League B

3ος Όμιλος

Μετά τις Αυστρία, Ουαλία, Αγγλία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ισλανδία πλέον η Ελλάδα έμαβε και έβδομη αντίπαλο που ενδέχεται να αντιμετωπίσει στο επόμενο Nations League. Ο λόγος για τη Φινλανδία, η οποία νίκησε με 2-0 το αδιάφορο Μαυροβούνιο εκτός έδρας με σκόρερ τους Άντμαν (47') και Κάλμαν (53') και παρέμεινε στη League B, στην οποία θα αγωνιστεί την επόμενη διοργάνωση η Εθνική.

Η Ρουμανία μπορεί να νίκησε με 4-1 την πρώτη Βοσνία, όμως από τη στιγμή που νίκησαν οι Φινλανδοί υποβιβάστηκαν στη League C. Mαν (38'), Πούσκας (73') και Ράτιου (79') σκόραραν για την ομάδα του Ιορντανέσκου, ενώ ο Τζέκο με κεφαλιά μείωσε προσωρινά στο 77'.

Αποτελέσματα

Μαυροβούνιο - Φιλνανδία 0-2
Ρουμανία - Βοσνία 4-1

Τελική βαθμολογία

  1. Βοσνία 11 (8-8)
  2. Φινλανδία 8 (8-6)
  3. Μαυροβούνιο 7 (6-6)
  4. Ρουμανία 7 (6-8)

League C

4ος Όμιλος

Με νίκη ολοκλήρωσε την πορεία της στον 4ο όμιλο η Γεωργία, η οποία είχε ήδη «κλειδώσει» την άνοδο στη League B. Οι Γεωργιανοί επικράτησαν με 2-1 στην έδρα του «υποβιβασμένου» Γιβραλτάρ. Ο ασταμάτητος Κβαρατσχέλια άνοιξε το σκορ στο 19' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στο 48΄ έκανε το 2-0 ο Τσιταϊσβίλι και στο 75' οι γηπεδούχοι με τον Ανέσλι.

Για τον ίδιο όμιλο η Βουλγαρία νίκησε με 1-0 στην έδρα της Βόρειας Μακεδονίας. Οι γηπεδούχοι από το 14' έπαιζαν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τοντόρσκι με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Ντεσπόντοβ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς στο 50' όταν μετά από εξαιρετικό κατέβασμα εκτέλεσε ιδανικά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Αποτελέσματα

Βόρεια Μακεδονία - Βουλγαρία 0-1
Γιβραλτάρ - Γεωργία 1-2

Τελική βαθμολογία

  1. Γεωργία 16 (16-3)
  2. Βουλγαρία 9 (10-8)
  3. Βόρεια Μακεδονία 7 (7-7)
  4. Γιβραλτάρ 1 (3-18)

League D

2ος Όμιλος

Χωρίς βαθμό ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Nations League το Σαν Μαρίνο. Η Εσθονία είχε εξασφαλίσει την πρωτιά του πρωτιά του ομίλου και την τελευταία αγωνιστική έκανε πάρτι ανόδου, καθώς νίκησε με 4-0 στο Σαν Μαρίνο. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους οι Ανιέ (38' - 77'), Τενίστ (56') και Σαπίνεν (66').

Αποτελέσματα

Άγιος Μαρίνος - Εσθονία 0-4
Ρεπό: Μάλτα

Τελική βαθμολογία

  1. Εσθονία 12 (10-2)
  2. Μάλτα 6 (5-4)
  3. Άγιος Μαρίνος 0 (0-9)

Final-4: Ιταλία
Προβιβασμός στη League A: Βοσνία
Υποβιβασμός στη League Β: Αγγλία
Προβιβασμός στη League B: Γεωργία
Προβιβασμός στη League C: Εσθονία
Υποβιβασμός στη League D: Γιβραλτάρ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα