Εθνική Ελλάδας: Πέτυχε τον στόχο της και τώρα πρέπει να ανεβάσει τον πήχη

Εθνική Ελλάδας: Πέτυχε τον στόχο της και τώρα πρέπει να ανεβάσει τον πήχη

bet365

Η Εθνική μας ομάδα με ένα πανηγυρικό 4/4 κλείδωσε την πρωτιά στον όμιλό της και μετά από καιρό έκανε ένα σημαντικό βήμα προόδου. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ξεκινάμε από τα βασικά. Η Εθνική μας ομάδα είχε μεγάλη ανάγκη να παρουσίασει ένα επίτευγμα μετά από καιρό.

Να δείξει πως μπορεί να μπει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών αλλά και των μεγάλων προκρίσεων μετά από χρόνια. Αυτή η αρχή για την Εθνική μας ομάδα έγινε με τη διασφάλιση της πρωτιάς στον όμιλό της στο Nations League και την άνοδό της από τη Γ' κατηγορία στη Β'.

Με αυτό το εμφατικό 4 στα 4 απέναντι σε ομάδες που δεν ήταν ανώτερες της Εθνικής μας, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει και κάτι υπό την έννοια πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει τόσα χρόνια να παρουσιάσει μία διάκριση και ας είναι αυτή στο Nations League. Και επίσης να έχει τέσσερα παιχνίδια όπου δεν έχει δεχθεί κανένα γκολ και έχει δείξει εκτελεστική δεινότητα αλλά και ανωτερότητα. Και φυσικά ότι μέσω της πρωτιάς αυτής θα έχει μία 2η ευκαιρία για πρόκριση στο EURO 2024.

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα άλλωστε η νίκη με το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό και η πρωτιά σε αυτό το γκρουπ ήταν σαν ένας μονόδρομος. Και εάν το 2ο γκολ του Μάνταλου ήταν απόρροια σημαντικών λαθών του Κοσόβου καθώς στο 99' είχε βγει όλο μπροστά για να ισοφαρίσει μαζί και με την επιμονή του σκόρερ το τέρμα του Γιακουμάκη (από τη σέντρα του Μάνταλου) με άλμα και κεφαλιά ήταν εξαιρετικό. Πολύ καλή προσπάθεια την οποία οι διεθνείς την αφιέρωσαν στον μεγάλο άτυχο Δημήτρη Λημνιό.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

Η Εθνική έχει παίκτες με προσωπικότητα και αυτό μετράει

Ένα άλλο σημαντικό ατού για την Εθνική μας ομάδα έχει να κάνει με την προσωπικότητα. Έχει ποδοσφαιριστές που βγάζουν προσωπικότητα αλλά και ουσία στο γήπεδο και φυσικά (και) ποιότητα. Τέτοιες περιπτώσεις είναι και αυτή του Τσιμίκα και του Μπακασέτα. Όπως παίκτης με προσωπικότητα και συγκεκριμένη ταυτότητα είναι και ο Μασούρας.

Όσο προχωράνε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ελλάδας θα χρειάζεται κάθε δυνατή βοήθεια. Τη συμβολή όσο το δυνατόν περισσότερων παικτών αλλά και γενικά ποδοσφαιριστές με τσαγανό, ποδοσφαιρικό θράσος και προσωπικότητα.

Το πόσο δίκιο είχε ο Μασούρας δεν περιγράφεται

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο Γιώργος Μασούρας είπε το πιο σωστό και το αυτονόητο. Πως οι αντίπαλοι της Εθνικής δεν ήταν ανώτεροί της αλλά έπρεπε να κάνει ότι ακριβώς έκανε. Το 4 στα 4 για να... χτίσει από εκεί τα επόμενά της βήματα.

Έχει απόλυτο δίκιο. Δεν είναι μία στιγμή όπου η Ελλάδα - που έχει ένα Euro στην τροπαιοθήκη της αλλά και παρουσία σε μεγάλα τουρνουά - μπορεί να ισχυριστεί πως είναι η τοπ της. Είναι όμως μία διάκριση / επιτυχία η οποία μπορεί να φτιάξει τη ψυχολογία αυτού του βασικού της κορμού και να δώσει τον χρόνο στο τεχνικό επιτελείο και τον Γκουστάβο Πογιέτ να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο καλό σύνολο και να ετοιμαστεί για τις επόμενες δυσκολίες. Διότι αυτό το κομμάτι για την Ελλάδα ήταν λιγότερο δύσκολο από αυτά που την περιμένουν.

Ήταν όμως αυτό που επί εποχής Φαν'τ Σχιπ δεν είχε επιτευχθεί. Η Ελλάδα όσο νικάει και μαθαίνει να μην τα παρατά τόσο θα μπορεί να βελτιώνεται. Και αυτό διότι έχει έρθει η ώρα να ανεβάσει τον πήχη. Να αρχίσει να μπαίνει σε ένα mood παρελθόντος όχι αναγκαία από πλευράς προσωπικοτήτων αλλά από πλευράς αγωνιστικών επιτευγμάτων.

Υ.Γ. Αναμφίβολα ήταν μελανό σημείο τα επεισόδια στις εξέδρες μεταξύ μερίδας Ελλήνων οπαδών με Κοσοβάρους μετά το γκολ του Γιακουμάκη για το 1-0 με το Κόσοβο. Είναι μία στιγμή που δυστυχώς μπορεί να επιφέρει τιμωρία της Εθνικής μας ομάδας.

Υ.Γ. 2 Μεγάλη υπόθεση το sold out στο Πανθεσσαλικό. Ή εάν θέλετε το ότι εξαντλήθηκαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια, κάτι που είχε να γίνει και να συμβεί από τότε που η Εθνική μας έπαιζε στο Καραϊσκάκη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.