H Kingbet επιμένει με Nations League για σίγουρο ταμείο

Newsroom
H Kingbet επιμένει με Nations League για σίγουρο ταμείο

bet365

Αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούσαν τα φιλικά των Εθνικών Ομάδων «αγγαρεία» και έξτρα κόπωση για παίκτες ήδη επιβαρυμένους από τις διασυλλογικές υποχρεώσεις.

Ηρθε η UEFA λοιπόν για να «ακούσει» τις ανησυχίες αυτές και να δημιουργήσει ένα νέο format. Το Nations League υπάρχει στη ζωή μας εδώ και μια τριετία έχοντας δώσει έναν πιο επίσημο χαρακτήρα στις αναμετρήσεις αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων που δεν αφορούν προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Βέβαια δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα και σήμερα αντιδρούν σε αυτές τις συναντήσεις. Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές όπως ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι έκαναν λόγο για «άνευ λόγου ταλαιπωρία των αθλητών, με τις ομοσπονδίες να μας θεωρούν πολλές φορές αντικείμενα διαφήμισης και προβολής του αθλήματος». Η άλλη άποψη όμως είναι αυτή του Γκόραν Πάντεφ, με τον σπουδαίο πρώην αθλητή της Ιντερ, της Λάτσιο, της Νάπολι και της Τζένοα να δηλώνει πως «χωρίς το Nations League δεν θα είχαν την ευκαιρία όλοι οι Βορειομακεδόνες να ζήσουν το όνειρο της παρουσίας στο Euro».

Οποια και αν είναι η στάση του καθενός απέναντι στο format αυτό, τα παιχνίδια των Εθνικών αυτή την περίοδο είναι η μοναδική όαση στην αγωνιστική αλλά και στοιχηματική έρημο που βρισκόμαστε. Αφήστε που σήμερα αναβλήθηκαν και όλα τα ματς της λατρεμένης Πρέμιερ Ιρλανδίας και το κουπόνι έγινε ακόμα φτωχότερο. Με δύο αναμετρήσεις θα ασχοληθούμε σήμερα λοιπόν, αμφότερες από τον πρώτο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League.

Αν μια ομάδα ξεχώρισε με τις εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του προηγούμενου καλοκαιριού, αυτή ήταν αναμφίβολα η Δανία. Οι Σκανδιναβοί κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά και έχασαν το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του «Γουέμπλεϊ» στην παράταση από τους διοργανωτές Αγγλους. Παράλληλα, κέρδισαν τη συμπάθεια των ποδοσφαιρόφιλων ανά τον πλανήτη με την αντίδρασή τους στο γεγονός του αρχηγού τους, Κρίστιαν Ερικσεν. Ενώ λοιπόν δεν ήταν λίγοι αυτοί που έκαναν λόγο για μια ομάδα που θα «ξεφουσκώσει» με το πέρασμα των μηνών, η Δανία τους διέψευσε πανηγυρικά.

Αρχικά, προκρίθηκε άνετα στο Παγκόσμιο Κύπελλο με εννέα νίκες σε δέκα αναμετρήσεις. Στη συνέχεια, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Πρωταθλήτρια Κόσμου, Γαλλία, εκτός έδρας μάλιστα. Την κέρδισε με 2-1 (ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ), για να φύγει τρεις μέρες αργότερα νικήτρια και από τη Βιέννη με το ίδιο σκορ. Τώρα, υποδέχεται την Κροατία που παραμένει ακόμα χωρίς νίκη στον πρώτο όμιλο της πρώτης κατηγορίας. Η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς μοιάζει κουρασμένη και σε παιχνίδια με μεγάλη ταχύτητα δεν μπορεί να ακολουθήσει. Αυτό ακριβώς δηλαδή που θα επιχειρήσουν να κάνουν οι Δανοί. Με το ενθουσιώδες κοινό στο πλάι τους λοιπόν, οι Σκανδιναβοί μπορούν αν επιβεβαιώσουν τον άσο μαζί με Over 1,5 στο εξαιρετικό 2.40.

Αφήνουμε την Κοπεγχάγη και μεταφερόμαστε στο «Ερνστ Χάπελ Στάντιον» της Βιέννης. Οι Αυστριακοί ξεκίνησαν ιδανικά την πορεία τους στο Nations League, πανηγυρίζοντας ένα εμφατικό διπλό στην Κροατία. Με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς πιο ορεξάτο από ποτέ με το εθνόσημο, η τριάρα επί της φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 άνοιξε την... όρεξη για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Κόντρα στη Δανία όμως έπεσαν στην παγίδα των Σκανδιναβών. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο το ματς μετατράπηκε σε ροντέο και οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ο Αρναούτοβιτς «ντύθηκε» μοιραίος και οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν ένα αμυντικό κενό των Αυστριακών προκειμένου να σημειώσουν το τελικό 1-2.

Δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς για τους ποδοσφαιριστές του Ραλφ Ράνινγκ, αυτή τη φορά όμως το έργο τους θα είναι απείρως δυσκολότερο. Η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει πληγωθεί στις δύο πρώτες αγωνιστικές του γκρουπ από το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Αρχικά, κόντρα στη Δανία ο Κορνέλιους έγραψε το 1-2 στο 88’, ενώ όταν ο Κράμαριτς ευστοχούσε σε πέναλτι και σημείωνε το τελικό 1-1 στην Κροατία, το ρολόι έδειχνε το 83ο λεπτό. Πλέον, τα περιθώρια έχουν στενέψει καθώς σε περίπτωση απώλειας θα απομακρυνθεί η πρώτη θέση, ενώ θα τεθεί μέχρι και ζήτημα παρουσίας στην πρώτη κατηγορία του Nations League. Καλή η Αυστρία, αλλά ποιοτικά τα δύο σύνολα δεν συγκρίνονται. Αν οι Γάλλοι κάνουν αυτό που πρέπει, μπορούν να επιβεβαιώσουν στα προγνωστικά σήμερα το διπλό σε συνδυασμό με το Over 1,5 που ανεβάζει την απόδοση στο 2.25.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα