Nations League: Κορυφή η Πορτογαλία, διπλό για Ισπανία κόντρα σε Τσούμπερ-Ελβετία (vid)

Newsroom
Nations League: Κορυφή η Πορτογαλία, διπλό για Ισπανία κόντρα σε Τσούμπερ-Ελβετία (vid)

bet365

Η Πορτογαλία συνέχισε αήττητη στο Nations League και με το 2-0 επί της Τσεχίας των Βατσλίκ (στον πάγκο) και Μπράμπετς (βασικός) έμεινε μόνη πρώτη στον όμιλο. Απέδρασε από την έδρα της Ελβετίας του Τσούμπερ η Ισπανία, κορυφή και η Νορβηγία.

League A

2ος όμιλος

Αφεντικό στον δεύτερο όμιλο της League A αναδεικνύεται η Πορτογαλία, η οποία νίκησε και την Τσεχία στο «ντέρμπι» κορυφής (2-0) και παρέμεινε αήττητη στα μισά του Nations League. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην σκοράρει αλλά να ξεκινά βασικός, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε δυναμικά και με δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα «κλείδωσε» το τρίποντο. Ο Κανσέλο άνοιξε το σκορ στο 33’ με τρομερό σόλο και εκτέλεση και έδωσε συνέχεια στην επιδραστική του παρουσία, αφού σκόραρε και κόντρα στην Ελβετία ενώ την πρώτη αγωνιστική μοίρασε την ασίστ για το 1-1 και τον βαθμό στην έδρα της Ισπανίας. Ο Γκονσάλο Γκέδες έγραψε το 2-0 μετά από ασίστ του Μπερνάρντο Σίλβα, σε ένα ματς που ο βασικός κίπερ των Τσέχων και του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ έμεινε στον πάγκο. Αντίθετα, σε όλο το ματς αγωνίστηκε ο στόπερ του Άρη, Γιάκουμπ Μπράμπετς.

Στη Γενεύη, η Ισπανία έσπασε το «ρόδι» κι έκανε σεφτέ στις νίκες στο φετινό Nations League. Το γκολ του Πάμπλο Σαράμπια από το 13ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για τους Φούριας Ρόχας κόντρα στην ομάδα του Στέφεν Τσούμπερ (βασικός, έγινε αλλαγή στο 63’), έχοντας σε τρομερή βραδιά τον «θαυματουργό» 17χρονο της Μπαρτσελόνα, Γκάβι. Ο ανερχόμενος σταρ της εθνικής Ισπανίας «έλαμψε» για άλλο ένα βράδυ και μέχρι το σημείο της αλλαγής του (73’) ήταν ίσως ο κορυφαίους του γηπέδου. Στο -2 σταθερά από την Πορτογαλία το σύνολο του Λουίς Ενρίκε, όλα ρευστά προς το παρόν για την πρωτιά που οδηγεί στο Final-4.

Αποτελέσματα

Ελβετία - Ισπανία 0-1
Πορτογαλία - Τσεχία 2-0

Βαθμολογία

1. Πορτογαλία 7 (7-1)
2.
Ισπανία 5 (4-3)
3. Τσεχία 4 (4-5)
4. Ελβετία 0 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική (12/6)

Ισπανία - Τσεχία
Ελβετία - Πορτογαλία

League B

4ος όμιλος

Τη δεύτερη διαδοχική της νίκη στον όμιλο πέτυχε η Σερβία, η οποία επικράτησε 1-0 της Σουηδίας και παρέμεινε ολοζώντανη στη μάχη της κορυφής. Μετά την ήττα της πρεμιέρας, οι Σέρβοι επικράτησαν των Σλοβένων και στη Σόλνα πήραν ένα σημαντικό διπλό. Πρωταγωνιστής ο Γιόβιτς, μιας και ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ στο 45’ από πάσα του Πάβλοβιτς διαμόρφωσε το 1-0. Οι Σουηδοί πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο. Ετσι, η Σερβία βρέθηκε στο -1 από τους Νορβηγούς.

Οι Σκανδιναβοί μετά τις δυο νίκες στις πρώτες αγωνιστικές «κόλλησαν» εντός έδρας, αφού παραχώρησαν ισοπαλία 0-0 στην ουραγό, Σλοβενία. Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός πως από το 63ο λεπτό έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπλάζιτς, άντεξαν την πίεση και πήραν τον πρώτο βαθμό στη φετινή διοργάνωση.

Αποτελέσματα

Σουηδία - Σερβία 0-1
Νορβηγία - Σλοβενία 0-0

Βαθμολογία

1. Νορβηγία 7 (3-1)
2. Σερβία 6 (5-2)
3. Σουηδία 3 (3-3)
4. Σλοβενία 1 (16)

Επόμενη αγωνιστική (12/6)

Νορβηγία – Σουηδία
Σλοβενία - Σερβία

League C

2ος όμιλος

Το Κόσοβο ανέκαμψε μετά την ήττα από την Ελλάδα και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα χάρη σε μια πειστική εμφάνιση κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία. Οι Κοσοβάροι επικράτησαν με 3-2, έφτασαν τους έξι βαθμούς στον όμιλο και παρέμειναν σε κοντινή απόσταση από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο την ίδια ώρα επικρατούσε άνετα της Κύπρου 3-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Μουρίκι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 9΄, προτού ο Μπιτίκι γράψει το 2-0 δέκα λεπτά αργότερα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λέιβερι μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά τη Βόρεια Ιρλανδία στο ματς, η οποία όμως δέχθηκε και τρίτο γκολ με σκόρερ τον Μουρίκι στο 52΄. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να διαμορφώσουν το τελικό 3-2 με καρφωτή κεφαλιά του Μπαλάρ στο 83΄.

Αποτελέσματα

Ελλάδα - Κύπρος 3-0
Κόσοβο - Βόρεια Ιρλανδία 3-2

Βαθμολογία

1. Ελλάδα 9 (5-0)
2. Κόσοβο 6 (5-3)
3. Βόρεια Ιρλανδία 1 (2-4)
4. Κύπρος 1 (0-5)

Επόμενη αγωνιστική (12/6)

Ελλάδα - Κόσοβο
Βόρεια Ιρλανδία - Κύπρος

4ος όμιλος

Ακάθεκτη η Γεωργία, ισοπέδωσε με 3-0 τη Βόρεια Μακεδονόα και έκανε το 3/3 στον όμιλο. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Ζιβζιβάτζε στο 52΄, με τον Κβαρατσκέλια να γράφει το 2-0 στο 62΄. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κιτεσβίλι στο 84΄.

Την ίδια ώρα το Γιβραλτάρ πανηγύρισε βαθμό (1-1) απέναντι στην Βουλγαρία, η οποία έχασε σημαντικό έδαφος στην κούρσα του ομίλου. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με τον Μίντσεφ (45+1΄), η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γουόκερ (61΄) αρκούσε στο Γιβραλτάρ να αποσπάσει την ισοπαλία και μαζί τον πρώτο του βαθμό στο Nations League.

Αποτελέσματα

Γιβραλτάρ - Βουλγαρία 1-1
Βόρεια Μακεδονία - Γεωργία 0-3

Βαθμολογία

1. Γεωργία 9 (12-2)
2. Βόρεια Μακεδονία 4 (3-4)
3. Βουλγαρία 2 (4-7)
4. Γιβραλτάρ 1 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική (12/6)

Γεωργία - Βουλγαρία
Βόρεια Μακεδονία - Γιβραλτάρ

League D

2oς όμιλος

Η Εσθονία συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών, μιας και επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Μάλτας. Δεύτερη διαδοχική νίκη για τους Εσθονούς, που έκαναν σημαντικό βήμα για την πρωτιά. Στο 21ο λεπτό ο Βασιλίγιεβ άνοιξε το σκορ, η Μάλτα έφερε το ματς στα ίσα με τον Ντεγκαμπριέλε, όμως στις καθυστερήσεις ο Ανιερ διαμόρφωσε το 1-0.

Βαθμολογία

1. Εσθονία 6 (4-1)
2. Μάλτα 3 (3-2)
3. Σαν Μαρίνο 0 (0-4)

Επόμενη αγωνιστική (12/6)

Μάλτα – Σαν Μαρίνο

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα