Ντεσάν: Κούπα με τη Γαλλία σε τέσσερις δεκαετίες (vids)

Ντεσάν: Κούπα με τη Γαλλία σε τέσσερις δεκαετίες (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ντεσάν: Κούπα με τη Γαλλία σε τέσσερις δεκαετίες (vids)

bet365

Ο Ντεσάν γίνεται αυτομάτως ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές σε επίπεδο εθνικών ομάδων και ξέρει πως υπηρετώντας το εθνόσημο έχει κατακτήσει κάθε τίτλο είτε στο χορτάρι, είτε στον πάγκο! Από το '90 και μετά πανηγυρίζει σε κάθε δεκαετία.

Η εθνική ομάδα της Γαλλίας χάρη στο μαγικό γκολ του Καρίμ Μπενζεμά που πραγματικά μοιάζει αδύνατο να τον σταματήσει κανείς μέσα στο 2021, αλλά και το πανέξυπνο πλασέ του Μπαπέ, επικράτησε 2-1 της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό του Nations League.

Οι «τρικολόρ» μπορεί να μην πέτυχαν το στόχο τους στο Euro του καλοκαιριού, ωστόσο, ολοκληρώνουν το έτος με τίτλο, τον οποίο φυσικά προσθέτουν σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν κατακτήσει.

Κοινός παρονομαστής των μεγάλων επιτυχιών, ο άνθρωπος που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Ο Ντιντιέ Ντεσάν...

Παρών στο Μουντιάλ του 1998 με τον θρίαμβο επί της Βραζιλίας στον μεγάλο τελικό, παρών και στο Euro του 2000 με το γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ στην παράταση κόντρα στους Ιταλούς.

Ως ποδοσφαιριστής πήρε αυτά τα δύο τρόπαια και εξασφάλισε ακόμα δυο στη θητεία του ως ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Φυσικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είχε απόλυτο φαβορί τη Γαλλία που κατάφερε να φτάσει μέχρι την πηγή και να πιει και το γάργαρο νερό, ενώ, πλέον ήρθε και το Nations League με νίκες απέναντι σε Βέλγιο και Ισπανία.

Τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής των «τρικολόρ» έχει ξεπεράσει τα 100 ματς καριέρας προσπαθώντας για την όσο το δυνατόν πιο άξια εκπροσώπηση της πατρίδας του σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Από τα τέλη του '90 και το Μουντιάλ, μέχρι και το φετινό τρόπαιο, ο Ντεσάν έχει καταφέρει να πανηγυρίζει σε κάθε δεκαετία!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα