Super League 2: Η ώρα της κρίσης για Ιωνικό, Λεβαδειακό και Ξάνθη

Δημήτρης Σαμόλης
Super League 2: Η ώρα της κρίσης για Ιωνικό, Λεβαδειακό και Ξάνθη

bet365

Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/4, 15.30) αρχίζουν τα play off της Super League 2. Ιωνικός, Λεβαδειακός και Ξάνθη μονομαχούν για την άνοδο και το gazzetta.gr αναλύει τα ατού της κάθε ομάδας, αλλά και τους τομείς που υστερούν οι τρεις διεκδικητές.

Μέχρι τις 19 Μαΐου θα γνωρίζουμε την ομάδα που θα έχει εξασφαλίσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Τότε είναι προγραμματισμένη η πέμπτη και τελευταία αγωνιστική της Super League 2. Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/4, 15.30) αρχίζουν τα play off και με δεδομένο ότι ο πρωτοπόρος Ιωνικός βρίσκεται στο +6 από τη δεύτερη θέση, όπου συγκατοικούν Ξάνθη και Λεβαδειακός, ενδεχομένως να ξέρουμε νωρίτερα το κλαμπ που θα πανηγυρίσει τον προβιβασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη θέση οδηγεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της Super League Interwetten. Λίγες ώρες πριν από το ξεκίνημα του μίνι πρωταθλήματος των πέντε αγωνιστικών, το gazzetta.gr αναλύει τα υπέρ της κάθε ομάδας, αλλά και τους τομείς στους οποίους υστερούν οι τρεις διεκδικητές της ανόδου.

ΙΩΝΙΚΟΣ

+ Απέδειξε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ότι έστω και στο φινάλε, γνωρίζει πώς να κερδίζει. Είναι άλλωστε η ομάδα των buzzer beater. Ουκ ολίγα τρίποντα κερδισμένα στο φινάλε.

+ Διαθέτει τον κορυφαίο φορ του πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός Ματίας Κάστρο έχει βάλει 14 γκολ, τα διπλάσια από τον δεύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος Μανουσάκη. Ο Λατινοαμερικανός έχει δώσει μπόλικες λύσεις στην ομάδα της Νίκαιας .

+ Έχοντας κόψει πρώτος το νήμα στην κανονική διάρκεια, τα ντέρμπι με Λεβαδειακό, Ξάνθη και Εργοτέλη τα δίνει στην έδρα του.

- Ο Ισαάκ Κονέ ήρθε για να αναπληρώσει το κενό του τραυματία Φουρλάνου, αλλά δεν έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες, έχοντας αγωνιστεί μόνο μία φορά.

- Το γεγονός ότι κατάφερνε να σκοράρει στο τέλος και να παίρνει νίκες ή και ισοπαλίες είναι θετικό, αλλά από την άλλη όχι απαραίτητα καλό. Σε ορισμένα παιχνίδια η ομάδα της Νίκαιας υποχρεώθηκε να κυνηγήσει στο σκορ και κάποιες φορές πήρε αποτέλεσμα (Τρίκαλα, Διαγόρας), άλλες ηττήθηκε (Εργοτέλης, Δόξα Δράμας, Ξάνθη).

ΞΑΝΘΗ

+ Εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα. Έχασε τελευταία φορά στις 28 Φεβρουαρίου, 1-0 από την Παναχαϊκή. Έκτοτε παραμένει αήττητη με πέντε ισοπαλίες και επτά νίκες.

+ Ο Μπάμπης Τεννές είναι παλιά... καραβάνα στον πάγκο. Από τότε που ανέλαβε, η Ξάνθη δεν έχει γνωρίσει ήττα. Ο 67χρονος προπονητής έχει αποδείξει ότι γνωρίζει τον τρόπο να οδηγεί την ομάδα του στα επιθυμητά αποτελέσματα και να πετυχαίνει στο τέλος τον στόχο.

- Η έλλειψη φυσικής κατάστασης έχει κοστίσει εφέτος. Η θρακιώτικη ομάδα δεν κατέκτησε νίκες επειδή στο τέλος οι ποδοσφαιριστές της είχαν... σκάσει και δεν είχαν δυνάμεις να σημειώσουν το γκολ της νίκης.

- Αν εξαιρεθεί το τελευταίο χρονικά ματς με την Παναχαϊκή (4-0), η Ξάνθη δυσκολεύεται αρκετά εντός έδρας.

- Διαθέτει πολλούς ξένους οι οποίοι δεν είναι... μπαρουτοκαπνισμένοι και δεν γνωρίζουν την κατηγορία και τις ιδιαιτερότητές της.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

+Λύσεις στο σκοράρισμα από όλες τις γραμμές πήρε στην κανονική περίοδο της Super League 2 ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί είδαν 13 ποδοσφαιριστές τους να βρίσκουν δίχτυα και βρέθηκαν στην κορυφή της σχετικής λίστας. Πλουραλισμός στη γραμμή κρούσης.

+ Διαθέτει τον ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα, τον Λούκας Πολέτο (7), ο οποίος μάλιστα έχει και πέντε γκολ. Είναι από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος και δίνει λύσεις στην επίθεση των «πρασίνων».

- Δεν έχει αξιοποιήσει την έδρα του όπως θα έπρεπε. Είναι ενδεικτικό πως στα εντός έδρας παιχνίδια είναι τέταρτος στη βαθμολογία μετρώντας 20 βαθμούς σε έντεκα παιχνίδια. Τόσο η Ξάνθη (27) όσο και ο Ιωνικός (22) έχουν καλύτερες επιδόσεις στην έδρα τους. Μακριά από τη Λιβαδειά η ομάδα έχει εξασφαλίσει έναν βαθμό περισσότερο.

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ PLAY OFF

Μεγάλη Τετάρτη 28/4, 15.30

Ιωνικός – Λεβαδειακός (15.30 ΕΡΤ3)

Ξάνθη- Χανιά (15.30 ERTSPORTS)

Εργοτέλης – Διαγόρας (15.30 (ERTSPORTS 2)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ιωνικός 47

2. Ξάνθη 41

3. Λεβαδειακός 41

4. Εργοτέλης 36

5. Χανιά 35

6. Διαγόρας 3

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα