Στα «μαχαίρια» Super League 2/Football League και Αυγενάκης!

Gazzetta team
Στα «μαχαίρια» Super League 2/Football League και Αυγενάκης!

bet365

Η διοργανώτρια αρχή των δύο κατηγοριών απέρριψε την αναδιάρθρωση/συγχώνευση των κατηγοριών που προωθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού και η πλευρά του «απάντησε» σε... υψηλούς τόνους
Στα «μαχαίρια» φαίνεται πως βρίσκονται πλέον η Super League 2/Football League με τον Λευτέρη Αυγενάκη, με αφορμή την προ μηνών απόφαση του δεύτερου να καταργήσει την τελευταία και να προχωρήσει την επόμενη σεζόν (2021/22) σε συγχώνευση των δύο κατηγοριών.
H πλευρά της πρώτης συζήτησε το θέμα σε σημερινή της συνεδρίαση και κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι της FL) δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Υπουργείου και έκανε γνωστό πως επιθυμεί να παραμείνει ως έχει. «Το Δ.Σ. της Super League 2 – Football League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ( με μειοψηφία των 3 εκπροσώπων της FL) αποφάσισε και εμμένει στην αρχική του θέση όπως να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, να συνεχίσουν να υφίσταται τρεις κατηγορίες SL1, SL2 και FL με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν μπορούν να τροποποιηθούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου», ανέφερε η σχετική της ανακοίνωση.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι μεγάλες «ενστάσεις» των ομάδων αφορούν τα κριτήρια, αλλά και το ότι δεν έχουν στα χέρια τους συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα που θα αφορούν την κατηγορία που θα δημιουργηθεί. Ετσι η SL προχωρά με το σκεπτικό πως θα υποβιβαστούν οι 2 τελευταίες της ομάδες.
Αμεση όμως ήταν και η «απάντηση» της ΓΓΑ, που ανέφερε τα εξής: «Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου) προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.
Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:
• ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού,
• μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείο,
• κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες)
• ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο,
• υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.
Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL».
Το όλο ζήτημα πάντως αναμένεται να «τραβήξει» πολύ και δεν υπάρχει κάτι οριστικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.