Super League 2: Μεταθέσεις, επιστολές, αναβολές και δεκάδες Δ.Σ., όμως μπάλα γιοκ… (pics)

Gazzetta team
Super League 2: Μεταθέσεις, επιστολές, αναβολές και δεκάδες Δ.Σ., όμως μπάλα γιοκ… (pics)

bet365

Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι του τι έχει συμβεί στη 2η κατηγορία, όπου το περσινό πρωτάθλημα αποφασίστηκε δις να συνεχιστεί αλλά δεν συνέβη, ενώ η σέντρα του νέου έχει αλλάξει 4 φορές ημερομηνία και πάμε για 5η
Στα όρια του κωμικοτραγικού ακροβατεί πλέον η Super League 2, που δεν θα ξεκινήσει ούτε το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί (14&15 Νοεμβρίου), συνεχίζοντας να κατέχει μία θλιβερή πρωτιά. Είναι η μόνη 2η επαγγελματική κατηγορία σε όλη την Ευρώπη που ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είναι και η μοναδική σε όλο τον κόσμο με τόσες πολλές αναβολές.
Σε όλα. Τόσο σε ότι αφορά την επανέναρξη του περασμένου πρωταθλήματος, όσο και στα του νέου. Το πρώτο αποφασίστηκε τον Ιούνιο δις να συνεχιστεί αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ, ενώ το νέο έχει ήδη αλλάξει 4 ημερομμηνίες σέντρας και πάμε για 5η!
Αξίζει να θυμηθούμε τι έχει συμβεί από τις 12 Μαρτίου του 2020, οπότε και ανακοινώθηκε η αναστολή της περσινής σεζόν, όπου κυριαρχούν Δ.Σ., τηλεδιασκέψεις, μεταθέσεις αγώνων, αιτήματα, επιστολές, συζητήσεις και καθόλου μπάλα. Κάτι που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο και στο ζήτημα οργάνωση φαίνεται πως υπάρχει «θέμα».
12/03: Η διοργανώτρια αρχή ανακοινώνει την αναστολή του πρωταθλήματος, λόγω της έξαρσης του Covid-19.
21/04: Υστερα από περίπου 40 ημέρες και ενώ η χώρα μας έβγαινε από το πρώτο lockdown, στις 21 Απριλίου έγινε γνωστό πως για τις 23 του μηνός θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη για το μέλλον της κατηγορίας, σε ότι αφορά την περασμένη σεζόν.
23/04: Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ημέρα αποφασίστηκε η κατηγορία να περιμένει τόσο το διάγγελμα που αναμένονταν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και τις αποφάσεις των FIFA/UEFA.
28/04: Πραγματοποιήθηκε τότε τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας αρχής με τον Λευτέρη Αυγενάκη, όπου και συζητήθηκε η επόμενη ημέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
01/05: Αποφασίστηκε στις 4 Μάϊου να γίνει τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. ώστε να δουν τι μέλλει γενέσθαι, καθώς οι ομάδες της Super League 1 είχαν ήδη πάρει το «πράσινο φως» για την επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις.
04/05: Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στο Δ.Σ. να αποσταλεί αίτημα στις αρμόδιες αρχές ώστε και οι ομάδες της SL2 να αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις.
08/05: Η ΓΓΑ απάντησε στο παραπάνω αίτημά της κατηγορίας και έστειλε τα προαπαιτούμενα ώστε να εγκρίνει το αίτημά της.
19/05: Νέο Δ.Σ. και απόφαση ώστε να αποσταλεί αίτημα στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να δοθεί το «ok» για έναρξη ομαδικών προπονήσεων.
24/05: Ορίστηκε για τις 26 του μηνός τηλεδιάσκεψη μεταξύ του γιατρού της λίγκας και των υγειονομικών υπευθύνων των 12 ομάδων της κατηγορίας.
25/05: Η ΓΓΑ απέρριψε το αίτημα των ομάδων για επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις, κάτι που στη λίγκα χαρακτήριζαν «αναμενόμενο», καθώς απέμεναν ορισμένα διαδικαστικά ζητήματα να επιλυθούν.
26/05: Γίνεται η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του γιατρού της λίγκας και των υγειονομικών υπευθύνων των ομάδων της κατηγορίας, όπου εκπροσωπήθηκαν 11 από τις 12 (απουσίαζε ο Πλατανιάς).
28/05: Ορίζεται για τις 3/6 Δ.Σ. με κύριο θέμα την επανέναρξη της σεζόν που είχε διακοπεί από τον Μάρτιο.
03/06: Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επανέναρξη του πρωταθλήματος και ως ημερομηνία για σέντρα δόθηκε η 29η Ιουνίου. Παράλληλα συστάθηκε και επιτροπή ώστε να έχει επαφές με τους αρμόδιους για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση και άνοδο 4 ομάδων στη Super League, όπως και με την ΕΡΤ για τα οικονομικά.
08/06: Ορίστηκε για την επομένη (9/6) ραντεβού με το Υφυπουργείο και την ΕΠΟ, ώστε να τεθεί επί τάπητος η πρόταση της λίγκα για αναδιάρθρωση. Η Football League είχε ήδη αποφασίσει να μην συνεχίσει, ενώ η πρόταση της Super League 2 για τις κατηγορίες είναι η εξής: SL1 με 18 ομάδες, SL2 με 16 και FL με 14.
09/06: Κατατέθηκε στον Λευτέρη Αυγενάκη η παραπάνω πρόταση.
12/06: Ορίστηκε νέο Δ.Σ. για τις 15 Ιουνίου. Παρότι στις 3/6 είχε αποφασιστεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 29 του μηνός, μεταξύ των θεμάτων του όπως ανακοινώθηκε ήταν και το εξής: Λήψη απόφασης περί διεξαγωγής του υπόλοιπου πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.
15/06: Στο Δ.Σ. που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης αποφασίστηκε εκ νέου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 29/6. Όμως για τις 17/6 ορίστηκε συνάντηση με SL1 και ΕΠΟ για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, ενώ μέχρι το τέλος εκείνης της εβδομάδας θα γίνονταν νέο Δ.Σ. ώστε να αποφασιστεί η φόρμουλα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, καθώς δεν υπήρχαν κενές ημερομηνίες.
16/06: Αναβάλλεται για το άμεσο μέλλον η προγραμματισμένη για την επομένη συνάντηση με τη SL1, καθώς στις 19 του μηνός θα γίνονταν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου στη μεγάλη κατηγορία.
19/06: Λόγω της παραπάνω εξέλιξης αποφασίστηκε να μην γίνει Δ.Σ. εκείνη την εβδομάδα, αλλά ορίστηκε νέο για τις 22 Ιουνίου. Με θέμα ξανά τη συνέχιση ή μη του πρωταθλήματος, καθώς υπήρχε η από 5/6 απόφαση της ΕΠΟ για λήξη της αγωνιστικής περιόδου στις 2/8. Οπότε δεν υπήρχαν κενές ημερομηνίες, κάτι που ωστόσο ήταν γνωστό και στο Δ.Σ. της 15ης Ιουνίου. «Σε περίπτωση μη τροποποίησης της προκήρυξης, λήψη αναγκαστικής απόφασης για λόγους ανώτερης βίας (εξαιτίας της μη ύπαρξης ημερομηνιών για την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος), για επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα της Super League 2, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα. Λήψη απόφασης, σε περίπτωση που η ΕΠΟ, δεν προχωρήσει στην αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών, για περαιτέρω ενέργειες της Super League 2 και της Football League», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Πάντως στην εξέλιξη του καλοκαιριού η ημερομηνία παρατάθηκε ενώ η κατηγορία είχε ήδη διακόψει το πρωτάθλημά της, όπως θα δούμε παρακάτω. Τότε δεν το γνώριζε.
22/06: Αντίθετα με τις αποφάσεις των Δ.Σ. που έγιναν στις 3 και 15 Ιουνίου, εκείνη την ημέρα η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα για τη σεζόν 2019/20. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, δευτεραθλητής ο Απόλλων Σμύρνης Η σχετική ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Ως γνωστόν, στις 3-6-2020 το Διοικητικό Συμβούλιο της SUPER LEAGUE 2 αποφάσισε την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE 2 στις 29-6-2020 και 5-7-2020. Όμως, η ΕΠΟ με απόφασή της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 6-6-2020 αποφάσισε να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας μπαράζ μεταξύ του 13ου της SUPER LEAGUE 1 και του 2ου της SUPER LEAGUE 2 στις 2-8-2020, το οποίο σημαίνει ότι οι αγώνες της SUPER LEAGUE 2 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 20-7-2020. Μετά από αυτό η απόφαση της SUPER LEAGUE 2 για συνέχιση και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος (play off – play out) κατέστη εν τοις πράγμασι ανέφικτη, αφού για λόγους ανωτέρας βίας οι ομάδες της SUPER LEAGUE 2 βρέθηκαν προ αυτού του τετελεσμένου αδιεξόδου». Πάντως πριν από μερικές ημέρες σε άλλη ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, εκείνη η διακοπή δικαιολογήθηκε ως εξής: «Με τα πρωταθλήματά μας να μην ολοκληρώνονται λόγω της πανδημίας που οδήγησε την κυβέρνηση αρχικά σε λουκέτο και στη συνέχεια σε ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, το κόστος του οποίου ήταν αδύνατο να καλύψουν οι ομάδες της Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας για να επανεκκινήσουν».
24/07: Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος επανεξελέγη στην προεδρία της διοργανώτριας αρχής και η νέα του θητεία θα είναι 4 χρόνια.
27/07: Η Super League 1 ψήφισε κατά ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης.
29/07: Ορίστηκε Δ.Σ. της SL2 για τις 31/7, μετά την παραπάνω απόφαση της SL1.
30/07: Αναβλήθηκε για τις 3 Αυγούστου το Δ.Σ. που είχε προγραμματιστεί για την επομένη.
03/08: Στο Δ.Σ. αποφασίστηκε η μη συγχώνευση των SL2/FL και παρέμενε σε ισχύ η πρόταση για αναδιάρθρωση των τριών επαγγελματικών κατηγοριών. Παράλληλα ορίστηκε η 4η Οκτωβρίου ως ημερομηνία έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου.
19/08: Τις προηγούμενες ημέρες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ είχε αποφασίσει να συγκροτηθούν 2 κατηγορίες (18 και 16 ομάδες αντίστοιχα) και ο Λευτέρης Αυγενάκης να αποφασίσει αν θα καταργήσει την FL, ώστε να δημιουργηθεί μία ενιαία Β' Εθνική δύο ομίλων. Υπό αυτές τις συνθήκες ορίστηκε τηλεδιάσκεψη της SL2 για τις 24/8, ώστε να τεθούν όλα επί τάπητος.
20/08: Αποφασίστηκε το Δ.Σ. της 24η Αυγούστου να γίνει με φυσική παρουσία και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω της κρισιμότητάς του.
22/08: Αποφασίστηκε το Δ.Σ. της 24ης Αυγούστου να γίνει τελικά μέσω τηλεδιάσκεψης.
24/08: Στο Δ.Σ. δεν πάρθηκε απόφαση, αλλά όλες οι ομάδες έλαβαν διορία μέχρι την επομένη ώστε να καταθέσουν προτάσεις γύρω από την παραπάνω απόφαση της ΕΠΟ και να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη στις 26/08.
26/08: Δεν πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς εκκρεμούσαν οι προσφυγές των Χανίων, της Κέρκυρας και του Απόλλωνα Πόντου στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Αποφασίστηκε μετά την εξέτασή τους να υπάρξει νέο Δ.Σ. ώστε να υπάρξουν τότε οι τελικές προτάσεις της λίγκα για το νέο πρωτάθλημα.
07/09: Όλα δείχνουν πως θα οριστεί νέο Δ.Σ. για τις 10/9, μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που δικαίωσε τα Χανιά και αποφάσισε η νέα SL2 να γίνει με 12 ομάδες, όπως και την περασμένη σεζόν.
09/09: Τελικά το Δ.Σ. ορίζεται για τις 11/09.
10/09: Οι 11 από τις 12 ομάδες ανακοινώνουν την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, που θα έρχονταν σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού. Με τον Πλατανιά δεν είχε καταστεί δυνατή η επικοινωνία.
10/09: Το προγραμματισμένο για την επομένη Δ.Σ. αναβάλλεται για τις 16/09.
16/09: Εγινε το Δ.Σ. και η 24η Οκτωβρίου ορίστηκε ως ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Παράλληλα αποφασίστηκε να προβιβαστούν 2 ομάδες απευθείας στη SL1, κάτι που τελικά δεν πέρασε.
24/09: Εγινε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της SL2.
08/10: Ορίστηκε Δ.Σ. για τις 13/10, με θέμα και την αλλαγή προκήρυξης του πρωταθλήματος.
12/10: Μετατέθηκε για τις 14/10 το προγραμματισμένο για τις 13/10 Δ.Σ.
14/10: Αποφασίστηκε στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε η μετάθεση της σέντρας για την 1η Νοεμβρίου αντί στις 24 Οκτωβρίου, με την αιτιολογία πως ακόμη δεν έχει υπογραφθεί η συμφωνία με την ΕΡΤ.
20/10: Ορίστηκε για τις 22/10 νέο Δ.Σ. με θέμα, κυρίως, τα τηλεοπτικά.
22/10: Στο Δ.Σ. αποφασίστηκε και 3η αναβολή της σέντρας, αυτή τη φορά για τις 7 Νοεμβρίου αντί της 1ης του μηνός, καθώς ακόμη δεν υπήρχε συμφωνία με την ΕΡΤ.
30/10: Η διοργανώτρια αρχή έστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε όλους τους αρμόδιους φορείς έγγραφο μέσω του οποίου έκανε γνωστό πως τηρείται στο ακέραιο το υγειονομικό πρωτόκολλο.
02/11: Ορίστηκε Δ.Σ. για τις 3/11, ώστε να συζητηθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενόψει και του lockdown που φαίνεται πως οδηγούμασταν.
03/11: Εγινε μέσω τηλεδιάσκεψης το Δ.Σ., συζητήθηκε η τελική πρόταση της ΕΡΤ και αποφασίστηκε να γίνει νέο την επομένη.
04/11: Η Ελλάδα βίωνε πλέον εποχές δεύτερου lockdown και αποφασίστηκε νέα μετάθεση της σέντρας για τις 15/11. «Σας ενημερώνουμε ότι εις αναμονή της ΚΥΑ που θα συμπεριλάβει την Super League 2 στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και λόγω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με την ΕΡΤ Α.Ε. για την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η έναρξη του πρωταθλήματος της SL2 μετατίθεται για την ερχόμενη Κυριακή 15 Νοεμβρίου», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της λίγκας.
05/11: Ορίζεται νέο Δ.Σ. για τις 06/11.
06/11:Εγινε το Δ.Σ. αλλά επειδή δεν υπήρχε ακόμη ΚΥΑ, αποφασίστηκε να υπάρξει νέο στις 10/11. Παράλληλα εκφράζονταν η αισιοδοξία πως η κατηγορία θα πάρει το «ok» για να παίξει.
10/11: Με ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής έγινε γνωστό πως οι λοιμωξιολόγοι απέρριψαν την πρότασή για έναρξη του πρωταθλήματος και ζήτησε άδεια να κάνει ομαδικές προπονήσεις, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Αυτόματα σέντρα δεν θα έχουμε ούτε στις 15/11.
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα