Top-5 ακριβότερων πωλήσεων τερματοφυλάκων: Ο Μπάρκας ξεπερνά τον Βλαχοδήμο!

Νίκος Μαρούδας
Top-5 ακριβότερων πωλήσεων τερματοφυλάκων: Ο Μπάρκας ξεπερνά τον Βλαχοδήμο!

bet365

Η μεταγραφή του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ, αναμένεται να βάλει στα ταμεία της ΑΕΚ 5 εκατομμύρια ευρώ, τα διπλάσια απ' όσα είχε πάρει ο Παναθηναϊκός από την Μπενφίκα για την παραχώρηση του Βλαχοδήμου με αποτέλεσμα ο πρώτος να γίνει η πιο ακριβή πώληση Έλληνα τερματοφύλακα. Τρεις ακόμα πωλήσεις του «τριφυλλιού» συμπληρώνουν το Top-5!

Η είδηση της μεταγραφής του Βασίλη Μπάρκα από την ΑΕΚ στη Σέλτικ είναι πρώτο θέμα από το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Έλληνας γκολκίπερ αναμένεται να βάλει τις επόμενες μέρες την υπογραφή του στο συμβόλαιό του με τους Σκωτσέζους και αμέσως η Ένωση στα ταμεία της ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα χρήματα αυτά είναι τα περισσότερα που δίνει μια ομάδα του εξωτερικού για να αποκτήσει Έλληνα τερματοφύλακα. Μέχρι να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του Μπάρκα, την πρωτιά σε αυτή την κατηγορία έχει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που το 2018 παραχωρήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Μπενφίκα, αντί 2.400.000 ευρώ.

Πάμε να δούμε τις πέντε κορυφαίες πωλήσεις Ελλήνων τερματοφυλάκων στο εξωτερικό, με τον Παναθηναϊκό να κατέχει τις τέσσερις από αυτές!

Τζόρβας με 700.000 στη Παλέρμο

Τζόρβας με 700.000 στη Παλέρμο

Καρνέζης με 800.000 στην Ουντινέζε

Καρνέζης με 800.000 στην Ουντινέζε

Καπίνο με 2.250.000 στη Μάνιτζ

Καπίνο με 2.250.000 στη Μάνιτζ

Βλαχοδήμος με 2.400.000 στη Μπενφίκα

Βλαχοδήμος με 2.400.000 στη Μπενφίκα

Μπάρκας με 5.000.000 έτοιμος για την Σέλτικ!

Μπάρκας με 5.000.000 έτοιμος για την Σέλτικ!

Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε τον Αλέξανδρο Τζόρβα. Ο Έλληνας γκολκίπερ, ένα χρόνο μετά και την συμμετοχή του σε Μουντιάλ, αλλά και μετά από αρκετά καλή παρουσία στον Παναθηναϊκό, πήρε μεταγραφή για την Παλέρμο, με το «τριφύλλι» να βάζει στα ταμεία του 700.000 ευρώ. Το 2011 αυτή η μεταγραφή ήταν και η πρώτη Έλληνα τερματοφύλακα στο εξωτερικό που έφερε ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο σε ταμεία ομάδας.

Δύο χρόνια μετά την πώληση του Τζόρβα, ο Παναθηναϊκός πούλησε και πάλι τερματοφύλακα, ξανά σε ιταλική ομάδα! Ο Ορέστης Καρνέζης έχοντας πάρει θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, αλλά κι έχοντας καταφέρει να είναι πρώτος τερματοφύλακας στην Εθνική, ανταμείβεται με μεταγραφή στην Ουντινέζε. Παράλληλα ο Παναθηναϊκός βάζει στα ταμεία του 800.000 ευρώ, 100 περισσότερες απ' όσα είχε πάρει για την πώληση του Τζόρβα.

Απ' όταν ο Στέφανος Καπίνο έκανε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό το 2011, όλοι μιλούσαν για παιδί... θαύμα. Γρήγορα πήρε φανέλα βασικού στο «τριφύλλι», την ίδια χρονιά έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική ομάδα και βρέθηκε στην αποστολή του Μουντιάλ του 2014. Εκείνο το καλοκαίρι ήταν που ο Παναθηναϊκός τον πούλησε μετά από τις καλές εμφανίσεις που έκανε με την ομάδα, στη γερμανική Μάιντζ βάζοντας στα ταμεία του 2.250.000 ευρώ!

Κάποια χιλιάρικα παραπάνω από τον Καπίνο στη Μάιντζ, κόστισε τέσσερα καλοκαίρια αργότερα ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στη Μπενφίκα! Ο «Ody» βρέθηκε από την δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης να παίρνει φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκό και να φτάνει μέχρι και την Εθνική ομάδα, που ντεμπούταρε το 2018 κι αφού είχε γίνει... σίριαλ το αν θα επιλέξει την Εθνική Ελλάδας ή Γερμανίας. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους, η Μπενφίκα έβγαλε από τα ταμεία της 2.400.000 ευρώ κάνοντας τον Βλαχοδήμο μέχρι και τώρα την ακριβότερη πώληση Έλληνα τερματοφύλακα.

Και το φετινό καλοκαίρι έρχεται ο Βασίλης Μπάρκας! Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την μεταγραφή του στη Σέλτικ. Ο Έλληνας γκολκίπερ, αποκτήθηκε από την Ένωση το 2016 από τον Ατρόμητο και μετά από τέσσερα χρόνια πολύ καλής παρουσίας στους «κιτρινόμαυρους» και συμμετοχών στην Εθνική ομάδα, ήρθε η ώρα να... ανοίξει τα φτερά του. Η Σέλτικ δίνει 5.000.000 συν μπόνους στην ΑΕΚ κι αυτόματα ο 26χρονος Μπάρκας καθίσταται η πιο ακριβή πώληση Έλληνα γκολκίπερ. Για την ακρίβεια οι Σκωτσέζοι δίνουν στην ΑΕΚ κάτι παραπάνω από τα διπλάσια που είχε δώσει δύο χρόνια πριν η Μπενφίκα στον Παναθηναϊκό για τον Βλαχοδήμο.