Oι κερδισμένοι του Παναθηναϊκού στα play off

Νίκος Αθανασίου
Oι κερδισμένοι του Παναθηναϊκού στα play off

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά στο μίνι πρωτάθλημα και ανέβασαν τις μετοχές τους!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την φετινή σεζόν κόντρα στον ΟΦΗ και έκλεισε μία χρονιά με πολλά πάνω και κάτω αλλά σε γενικές γραμμές θετικό πρόσημο, αν αναλογιστεί κανείς την 8η περυσινή(ξεκίνημα με -6) και την 11η προπέρσινη(αφαίρεση 6 βαθμών λόγω οφειλών) θέση. Το πλασάρισμα στην τετράδα δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί επιτυχία για το Τριφύλλι, ωστόσο, για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο κλαμπ την τελευταία τριετία, είναι ένα βήμα παραπάνω.

Το σύνολο του Γιώργου Δώνη παρά τις αρκετές αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που τελείωνε το συμβόλαιό τους στο τέλος Ιουνίου, κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος, είχε την σοβαρότητα που έπρεπε και αυτό πιστώνεται στον απόλυτο βαθμό στον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς αποχωρεί από τους πράσινους.

Σε αυτές τις δέκα αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος αρκετοί από τους παίκτες του Έλληνα προπονητή έπιασαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και κατάφεραν να ανεβάσουν τις μετοχές τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΓΑΡΙΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΓΑΡΙΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η αποχώρηση του Εμάνουελ Ινσούα και ο σοβαρός τραυματισμός του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, έφεραν τον 19χρονο αριστεροπόδαρο μπακ στο προσκήνιο και εκείνος δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει!

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης ξεχώρισε. Για την ταχύτητά του, τις εξαιρετικές του σέντρες και την ανασταλτική του αξιοπιστία. Προφανώς χρειάζεται πράγματα να βελτιώσει στο τακτικό κομμάτι κυρίως αλλά διαθέτει εξαιρετική πρώτη ύλη, επιβεβαιώνοντας πως η φουρνιά του 2001 έχει σχεδόν ένα εξαιρετικό ταλέντο σε κάθε θέση!

Η καταπληκτική χρονιά του Αχιλλέα Πούγγουρα και το δέσιμο του Έλληνα στόπερ με τον Μπαρτ Σένκεφελντ, έφεραν τον Δημήτρη Κολοβέτσιο μακριά από την ενδεκάδα στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, όμως, εκμεταλλεύθηκε την απουσία του Πούγγουρα για να θυμίσει σε όλους το πόσο αξιόπιστος στόπερ είναι. Το λάθος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν μπορεί να σβήσει τα πολύ καλά παιχνίδια που έκανε στο μίνι πρωτάθλημα.

Η συμπεριφορά του μέσα στην ομάδα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Ακόμη ένα παιδί της ακαδημίας που βρήκε χώρο και χρόνο εξαιτίας των προβλημάτων στο φινάλε της σεζόν! Αν και η θέση του είναι στόπερ, έπαιξε κυρίως ως δεξιός μπακ και ήταν αξιοπρεπέστατος! Στο ανασταλτικό κομμάτι αξιόπιστος ενώ και δημιουργικά αν και δεν είναι το... φόρτε του, προσπάθησε με τα ανεβάσματά του να βοηθήσει, σε όσα παιχνίδια ήταν απαραίτητο.

Κέρδισε πόντους o Βαγγέλης Θεοχάρης για να παραμείνει στο ρόστερ ως ένα... πολυεργαλείο στην άμυνα που θα μπορεί να δώσει λύσεις κυρίως στα δεξιά ως εναλλακτική του ποδοσφαιριστή που θα έρθει στο μεταγραφικό παζάρι.

Δίχως αμφιβολία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν ήταν καλός. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως δεν έπαιξε στην φυσική του θέση αλλά στα άκρα, όπου δεδομένα δεν είναι η θέση του. Μετά την φυγή του Ζαχίντ, τον είδαμε και πάλι συστηματικά στον άξονα, να παίρνει σερί παιχνίδια εκεί και να δείχνει τον Μπουζούκη που μάθαμε πέρυσι. Θα είχε τουλάχιστον πέντε ασίστ και όχι δύο, αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο εύστοχοι στα τετ α τετ που τους... σέρβιρε.

Αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για το ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Για τα όσα έκανε στην Κ19 και τα λόγια που τον συνόδευαν, αργήσαμε πολύ να τον δούμε. Όταν παρουσιάστηκε στο ευρύ ποδοσφαιρικό κοινό, επιβεβαίωσε τα όσα περίφημα έλεγαν για εκείνον σε Παιανία και Κορωπί.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος εμφάνισε την εικόνα ενός κεντρικού μέσου που είναι έτοιμος να παίξει στον Παναθηναϊκό, έχοντας τρομερή ωριμότητα και αυτοπεποίθηση. Η επιθετικότητα στο μαρκάρισμα, η ενέργεια, το κουβάλημα και το σωστό μοίρασμα της μπάλας είναι κάποιες από τις αρετές του.

Από την σκιά του Σωκράτη Διούδη, στην βασική ενδεκάδα και απόλυτος πρωταγωνιστής των δύο συνεχόμενων νικών του Παναθηναϊκού στα πλέι-οφ! Ο Βασίλης Ξενόπουλος συστήθηκε με τρόπο εντυπωσιακό! Δύο αποκρούσεις πέναλτι.

Έπιασε το χτύπημα του Φετφατζίδη, απόκρουσε και εκείνο του Φιγκειρέδο. Και δεν ήταν μόνο αυτές οι καθοριστικές στιγμές, καθώς τόσο στο Βικελίδης όσο και στο ΟΑΚΑ είχε μερικές σημαντικές επεμβάσεις.

Φαίνεται να έχει πολύ καλές επαφές με τα πόδια, είναι εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια και οι εμφανίσεις του δημιουργούν ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ντάνι Πογιάτος.