Super League – μπαράζ: Η «μάχη των αιθέρων» όπου «πρωταγωνιστούν» Ματσόλα και Παπάζογλου (vids)

Gazzetta team
Super League – μπαράζ: Η «μάχη των αιθέρων» όπου «πρωταγωνιστούν» Ματσόλα και Παπάζογλου (vids)

bet365

Ο 33χρονος Ελληνας φορ της Ξάνθης και ο Αργεντινός στράικερ του Παναιτωλικού αναμένεται να «συγκρουστούν» πολλές φορές στους 2 «τελικούς» που ακολουθούν
Στην τελική ευθεία εισήλθε πλέον η «μάχη» του διπλού μπαράζ μεταξύ Παναιτωλικού και Ξάνθης, με «έπαθλο» μία θέση στη Super League 1 της επόμενης σεζόν. Μετά και τη σημερινή (23/5) κλήρωση έγινε γνωστό πως η σειρά των αγώνων θα ξεκινήσει την Τετάρτη (26/5) από τα Πηγάδια, η ρεβάνς θα διεξαχθεί λίγες ημέρες μετά (30/5) στο Αγρίνιο και άπαντες επικεντρώνονται στο αγωνιστικό κομμάτι.
Οπου αν κάποιος προσέξει το πώς παίζουν οι δύο «μονομάχοι» γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στην Ξάνθη ποντάρουν πολλά στον Θανάση Παπάζογλου, λόγω της ικανότητάς του στο ψηλό παιχνίδι. Αυτόματα στην εξίσωση των «κυανοκίτρινων» μπαίνει ο ούτως ή άλλως σημαντικός Νίκολας Ματσόλα, αλλά πλέον ο Αργεντινός καλείται να αναλάβει κυριαρχικό ρόλο.
Ο μεν πρώτος βλέπει τον κόσμο από τα 195 εκατοστά και συχνά-πυκνά «σημαδεύουν» εκείνον οι συμπαίκτες του μέσα στο αντίπαλο «κουτί», ενώ ο Αργεντινός όσο έχει παίξει καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, απέδειξε πως με την παρουσία του αλλάζει το παιχνίδι του Παναιτωλικού. Με ύψος 1.88 παρουσιάζεται επίσης «δυνατός» με την μπάλα στον αέρα και οι δυο τους αναμένεται να τα... πουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ματς. Τόσο σε στατικές μπάλες όπου πιθανώς θα δούμε μία προσωπική τους «μονομαχία», όσο και στην πρώτη μπαλιά αφού συνήθως εκείνους «ψάχνουν» οι συμπαίκτες τους.
Ο Ματσόλα μετρά στο πρωτάθλημα μόλις 12 εμφανίσεις, ενώ το 2021 ξεκίνησε μόνο 2 φορές βασικός αφού δεν ήταν 100% έτοιμος, ενώ και ο Βέργος παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο στο «9». Μόλις κόντρα στον Ατρόμητο στα play out σημείωσε το πρώτο του γκολ στη σεζόν, ενώ έχει και 1 ασίστ (στον Λιάβα, στο 2-1 επί του ΟΦΗ). Μέσω του wyscout θα δούμε πως έχει πάρει λίγες προσπάθειες καθώς καταγράφει μόλις 12 τελικές (5 on target), απόρροια προφανώς και του σχετικά μικρού χρόνο συμμετοχής του.
Προσέχουμε επίσης πως σε 649 λεπτά παρουσίας του (μαζί με τις καθυστερήσεις) έχει «εμπλακεί» σε 111 εναέριες «μονομαχίες», επιθετικές και αμυντικές (κατά μέσο όρο μία κάθε περίπου 5,5 αγωνιστικά λεπτά), εκ των οποίων στις 51 βγήκε «κερδισμένος» (45,9%). Σχεδόν στις μισές. Διαθέτει υψηλό ποσοστό πετυχημένων μεταβιβάσεων (72,5%) με 87/120, ενώ σημαντικό για το πώς συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο είναι πως εκτός της μίας ασίστ, έχει «φτιάξει» ακόμη 3 τελικές/ευκαιρίες για τα «καναρίνια».
Ο Παπάζογλου από την πλευρά του έδειξε στα play off της Super League 2 πως διανύει περίοδο φόρμας, αφού είναι «μέσα» στα 3 από τα 5 γκολ που σημείωσε η Ξάνθη στο μίνι τουρνουά, ενώ τα 2 προσωπικά του ήταν τα πρώτα του με την ομάδα, σε συνολικά 18 συμμετοχές του. Οπου έχει και 2 ασίστ. Εκ νέου μέσω του wyscout παρατηρούμε πως «εμπλέκεται» πάρα πολύ συχνά σε εναέριες «μονομαχίες», αφού σε 1.047 αγωνιστικά λεπτά που έχει παίξει (χωρίς τις καθυστερήσεις) «συμμετείχε» σε 171 και στις 94 βγήκε «νικητής» (54,9%). Δηλαδή διεκδικεί μία ψηλή μπαλιά σε επίθεσή ή άμυνα κάθε περίπου 6 λεπτά.
Υψηλό επίσης και το δικό του ποσοστό σωστών μεταβιβάσεων με 150 στις 205 (73,1%), ενώ είναι χαρακτηριστικό πως τα 2 του τέρματα προήλθαν και από τις μόνο on target τελικές του, σε σύνολο 11 που έβγαλε ως τώρα (έχει και 1 δοκάρι). Παράλληλα «έφτιαξε» 4 για συμπαίκτες του.
Η «μάχη των αιθέρων» όπου θα «πρωταγωνιστήσουν» Ματσόλα και Παπάζογλου θα κρίνει, σε μεγάλο βαθμό, την εξέλιξη που θα έχουν οι 2 «τελικοί».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα