Μάντζιος: «Στο καλό σενάριο θα κάνουμε 6-7 μεταγραφές»

Μάντζιος: «Στο καλό σενάριο θα κάνουμε 6-7 μεταγραφές»

Μάντζιος: «Στο καλό σενάριο θα κάνουμε 6-7 μεταγραφές»

bet365

Στον απολογισμό της χρονιάς, ο Άκης Μάντζιος βαθμολόγησε τη φετινή σεζόν, κατέθεσε τις πρώτες σκέψεις του για το πώς φαντάζεται την επόμενη ενώ αναφέρθηκε και στον Κώστα Μήτρογλου.

Ο Άκης Μάντζιος είχε συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Άρη, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για την επόμενη χρονιά. Αρχικά στάθηκε στο κλίμα αμφισβήτησης που υπήρχε στο διάστημα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Άρη (αμέσως μετά τον αποκλεισμό από την Κόλος Κοβαλίβκα) και σημείωσε ότι… «το ότι η ομάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση μετά από σαράντα χρόνια λέει πολλά. Υπάρχει και πικρία για την απώλεια της δεύτερης θέσης γιατί φάνηκε ότι υπήρχαν οι δυνατότητες και ήταν ένας στόχος που προέκυψε και τον κυνηγήσαμε. Συνολικά όμως το πρόσημο είναι θετικό γιατί είναι στο dna του Άρη να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο και αυτό έκανε», είπε και συμπλήρωσε σχετικά με την κατάσταση που παρέλαβε. «Η ομάδα είχε προβλήματα είτε τακτικά είτε σε φυσική κατάσταση. Μέσα από την αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού αλλά και της προπόνησης, στοχεύσαμε στην αλλαγή ψυχολογίας μέσα από τα αποτελέσματα. Στόχος ήταν να παρουσιάσει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο κι αυτό έγινε στη διάρκεια. Μας επηρέασε η απουσία εναλλακτικών λύσεων σε κάποιες θέσεις κι αυτό προέκυψε είτε λόγω των τραυματισμών είτε γιατί κάποιοι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν στο επιθυμητό επίπεδο. Δεν πρέπει να προσπερνάμε ότι κάποια παιδιά ξεκουράστηκαν από ελάχιστα έως καθόλου πέρυσι καθώς οι υποχρεώσεις ξεκίνησαν από νωρίς».

«Ο Άρης ήταν πολύ καλός»

Ο 51χρονος τεχνικός δεν συμφώνησε με την άποψη ότι στο πώς κύλησε το Πρωτάθλημα έπαιξε ρόλο η κατάσταση των άμεσων αντιπάλων του Άρη. «Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ ήταν τόσο κακοί αγωνιστικά καθώς όλες οι ομάδες είχαν σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της σεζόν, ενώ οι τέσσερις από τις πέντε πρώτες ομάδες άλλαξαν προπονητή στα μέσα της χρονιάς. Για να είσαι, στο μεγαλύτερο διάστημα του Πρωταθλήματος στη δεύτερη ή στην τρίτη θέση, προφανώς κάνεις κάτι καλύτερα από τον αντίπαλό σου. Θεωρώ ότι ο Άρης ήταν πολύ καλός και ότι παίξαμε κι εμείς ρόλο στην εντύπωση που δημιουργήθηκε. Για παράδειγμα, πέρυσι ο Άρης ήταν πίσω από τον 25 βαθμούς, 17 από την ΑΕΚ και 15 από τον Παναθηναϊκό. Γιατί λοιπόν να ακυρώνεται η προσπάθεια της ομάδας;».

«Ο Μήτρογλου δεν ήταν σε καλή κατάσταση για να υπηρετήσει το πλάνο»

Ο Άκης Μάντζιος ρωτήθηκε για τη σχέση του για τον Κώστα Μήτρογλου αλλά και για το γεγονός ότι δεν ταίριαξε στη ομάδα. «Τρέφω απόλυτο σεβασμό στον ποδοσφαιριστή Μήτρογλου. Είναι ένας χαρισματικός επιθετικός και η ομάδα επένδυσε σ’ αυτό το στοιχείο, αλλά η ποδοσφαιρική κατάσταση του δεν είναι και σε πολύ καλό επίπεδο. Για μεγάλο διάστημα ήταν εκτός προπονήσεων και είναι διαφορετικό να έχεις έλλειψη αγώνων από το να απέχεις από τις ομαδικές προπονήσεις. Τον ρυθμό τον βρίσκεις πιο εύκολα. Ό,τι αφήνεις, σε αφήνει. Ο Κώστας θέλει πάρα πολύ χρόνο για να επανέλθει και για να βρει ένας παίκτης τον ρυθμό του πρέπει σε καθημερινή βάση να προπονείται εντατικά», είπε και συμπλήρωσε: «Είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας και θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ήθελε να παίζει 90άλεπτο, όμως, όταν ήρθε στην ομάδα, αυτή είχε έναν συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Δεν ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση για να το υπηρετήσει. Στο κομμάτι του γκολ ασφαλώς και είναι χαρισματικός, το έχει δείξει η ιστορία του αυτό».

«Με τριάδα στην άμυνα είχα παίξει στον Πανθρακικό»

Βάσει της διάταξης με τριάδα στην άμυνα που χρησιμοποίησε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει και την επόμενη χρονιά. «Η αλλαγή έγινε για συγκεκριμένους λόγους κι επειδή υπήρχαν πολύ συγκεκριμένα δεδομένα. Είναι ένας σχηματισμός που είχα παίξει πρώτος στην Ελλάδα το 2013 με τον Πανθρακικό. Αν έρθουν παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το σύστημα, θα το κάνουμε. Συνολικά είμαι της άποψης ότι όταν έχεις ένα πετυχημένο σύστημα, δεν έχεις λόγο να το αλλάξεις αλλά πάντα χρειάζεται μια δεύτερη ή και τρίτη εναλλακτική λύση». Ο Μάντζιος υποστήριξε ότι υπήρξε διάστημα στη διάρκεια της χρονιάς όπου η ομάδα πλησίασε το μέγιστο των ικανοτήτων της, ενώ ρωτήθηκε για την περίπτωση του Λερίν Ντουάρτε του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2022. «Μπορεί να παίξει ως εσωτερικός μέσος στον σχηματισμό 4-3-3 αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να αντικαταστήσει τον Μπερτόγλιο. Είναι παίκτης με αντίληψη, είναι καλός με την μπάλα αλλά το θέμα είναι να είναι καλά».

«Θα χρειαστούν 6-7 προσθήκες»

Σχετικά με τις επαφές που είχε στο προηγούμενο διάστημα με τον Θόδωρο Καρυπίδη και την παραμονή του στην ομάδα σημείωσε ότι… «μιλήσαμε για οργανωτικά θέματα και το πλάνο της επόμενης χρονιάς». Παραδέχθηκε ότι αυτό εμπεριέχει πολλά ερωτηματικά καθώς δεν είναι ξεκάθαρο, αν ο Άρης θα έχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα έχουμε το δικαίωμα των μεταγραφών αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του CAS», είπε και ρωτήθηκε για τον αριθμό των μεταγραφών που θα γίνουν στην περίπτωση που η ομάδα αποκτήσει σχετικό δικαίωμα. «Φέτος χρησιμοποίησα όλο το ρόστερ, έδωσε ευκαιρίες, κάποιοι παίκτες τις αξιοποίησαν, άλλοι λιγότερο και άλλοι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν βάσει των δυνατοτήτων τους. Έχουμε κάνει προεργασία, υπάρχουν σκέψεις για αποχωρήσεις και στο ιδανικό σενάριο για μας, θα προχωρήσουμε σε 6-7 προσθήκες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα