Ολυμπιακός: Τα τέσσερα πέναλτι που έχει «πιάσει» ο Ζοζέ Σα

Ολυμπιακός: Τα τέσσερα πέναλτι που έχει «πιάσει» ο Ζοζέ Σα

Ολυμπιακός: Τα τέσσερα πέναλτι που έχει «πιάσει» ο Ζοζέ Σα

bet365

Ο Ζοζέ Σα απέκρουσε το πέναλτι του Λούκας Βιγιαφάνιες στο 1-4 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο και το gazzetta.gr υπενθυμίζει όλες τις φορές που ο Πορτογάλος γκολκίπερ έμεινε ανίκητος από την άσπρη βούλα.

Τα bwin Challenges* χαρίζουν μια 4K τηλεόραση 75 ιντσών κάθε μέρα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Το βράδυ της Κυριακής (16/5) ο Ολυμπιακός νίκησε 1-4 τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική της Super League Interwetten. Ενώ το σκορ ήταν 0-2, ο Λούκας Βιγιαφάνιες στάθηκε απέναντι από τον Ζοζέ Σα και ετοιμαζόταν να εκτελέσει για να μειώσει σε 1-2 από την άσπρη βούλα.

Ο Αργεντινός εκτέλεσε στο 17' με το δεξί, αλλά ο Πορτογάλος γκολκίπερ έπεσε δεξιά, άπλωσε το δεξί του χέρι και έδιωξε σε κόρνερ, διατηρώντας την εστία του απαραβίαστη.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο πέναλτι που αποκρούει με τους «ερυθρόλευκους» ο 28χρονος τερματοφύλακας, αλλά το τέταρτο. Παρεμπιπτόντως, και το δεύτερο πέναλτι που «έπιασε» σε αγώνα πρωταθλήματος, πάλι εναντίον του Παναθηναϊκού ήταν. Συγκεκριμένα, στις 22/09/19 οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Στο 60ό λεπτό ο Φεντερίκο Μακέντα εκτέλεσε, αλλά ο Σα έδιωξε σε κόρνερ πέφτοντας στη δεξιά του γωνία.

Τα άλλα δύο πέναλτι στα οποία ο Σα βγήκε νικητής ήταν ευρωπαϊκά. Το πρώτο ήταν στις 29/11/18. Ο Ολυμπιακός έπαιζε στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν κόντρα στη Μπέτις για τους ομίλους του Europa League. Στο 18' ο Σέρχιο Λεόν είδε τον Ίβηρα κίπερ να απλώνει το αριστερό χέρι και να διώχνει. Ο ίδιος παίκτης πήρε το ριμπάουντ, αλλά και πάλι ο Σα κατάφερε να αποκρούσει με τα πόδια.

Η δεύτερη ευρωπαϊκή απόκρουση πέναλτι σημειώθηκε στις 07/08/19, στην Κωνσταντινούπολη. Στο 90'+2' ο Βόσνιος Βίστσα της Μπασακσεχίρ απέτυχε να ισοφαρίσει σε 1-1 τον Ολυμπιακό, καθώς ο Σα έπεσε αριστερά και το 'βγαλε.

Εκτός από τον Ολυμπιακό, ο Ζοζέ Σα απέκρουσε πέναλτι ακόμα μία φορά στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, στις 8 Μαΐου 2016, σε αγώνα Πόρτο Β' - Μπενφίκα Β', είχε σταματήσει τον Χιλντερμπέρτο στο 21ο λεπτό.

Άλλες δύο φορές αναδείχθηκε νικητής από το σημείο του πέναλτι, αλλά χάρη στο οριζόντιο δοκάρι του. Τη μία στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Λαμία, σε εκτέλεση του Μίλος Ντέλετιτς. Και τη δεύτερη στον εντός έδρας αγώνα του Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα, με εκτελεστή τον Τομανέ. Αντίθετα, κατά την «ερυθρόλευκη» πορεία του ο Σα έχει νικηθεί έντεκα φορές από το σημείο του πέναλτι. Δύο φορές στο Κύπελλο (Μπρίτο, Εραμούσπε), πέντε στο πρωτάθλημα (Μακέντα, Μήτρογλου, Μπαριέντος, Κάστρο, Μολό) και τέσσερις στο Champions League (Οτάβιο, Μπαγέτ [2], Κέιν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

LIVE chat για τον Ολυμπιακό: Οι αλλαγές στο ρόστερ, ο τελικός Κυπέλλου και η «τεσσάρα»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα