Καλές διακοπές είπαμε;

Καλές διακοπές είπαμε;

bet365

Ο Μάκης Παπασημακόπουλος γράφει για τον Παναθηναϊκό κι εξηγεί πως τα πραγματικά προβλήματα του συλλόγου δεν είναι οι επτά επιπλέον μέρες διακοπών...

Το ότι από χθες, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα Παναθηναϊκού Ολυμπιακού το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης συζητείται εξίσου με το πόσες μέρες άδεια έχουν οι παίκτες των πρασίνων είναι ένας από τους λόγους που εξακολουθώ να αγαπώ το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μας αρέσει η ίντριγκα ρε παιδί μου, το περίφημο reading between the lines που λένε και στο χωριό μου, δεν μας αρκεί το καθαρά αγωνιστικό. Θέλουμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ μετά από κάθε αγώνα να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει έξω από τις γραμμές. Άλλωστε για τούτο έχουμε στο αθλητικό μας λεξιλόγιο τις «παρακάμερες» και ασφαλώς για τούτο αναμασάμε το κακό ανέκδοτο των αθλητικών εκπομπών που αφιερώνουν οριακά περισσότερο χρόνο στην ανάλυση της διαιτησίας από ότι στα highlights των αγώνων.

Τηλεοπτικά πτυχία διαιτησίας

Πώς να σας πω, αν έβαζες ένα παιδί μπροστά στην τηλεόραση και του έλεγες «θα κάτσεις εδώ και θα βλέπεις ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ όλες τις αθλητικές εκπομπές χωρίς να χάνεις λεπτό», στο τέλος της σεζόν είχες έτοιμο διαιτητή, χωρίς την ανάγκη για πιστοποίηση και πτυχία. Τι σπούδασες αγόρι μου; Ανάλυση διαιτησίας μέσω τηλεόρασης. Μάλιστα πολύ ωραία, ορίστε η σφυρίχτρα σου, αρχινάς να δουλεύεις Σουπερλίγκ από την άλλη εβδομάδα. Καλή σταδιοδρομία.

Εψές λοιπόν μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στους πράσινοι και στους κόκκινοι, αφού αφήσαμε πίσω μας το ΑΣΗΜΑΝΤΟ του σκορ και το ακόμα πιο ΑΣΗΜΑΝΤΟ του ΑΚΤΣΟΥΑΛ αγώνα, αρχινήσαμε το ντίρι-ντίρι και το μπίρι-μπίρι περί του τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟ, του Πιέρ του Ντρεοσί και περί του ΓΙΑΤΙ και του ΠΩΣ ΤΟΛΜΗΣΕ να πει στους παίκτας «άντε καλαί διακοπαί παιδιά, τα λέμε σε ενάμισο μήνα, τις τσούχτρες να προσέχτε και να βάζετε αντηλιακό. Ατουταλέρ».

Μην τήνε ντρέπεσαι την σος

Είναι ενδεικτικό της κατάστασης εντός του ΠΑΟ γράψανε και είπανε, ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει βαρέσει τιλτ και ότι έτσι δεν θα πάνε μπροστά και άλλα τέτοια φανταστικά. Κανείς ασφαλώς δεν λέει ότι ο Παναθηναϊκός λειτουργεί καλά ή ότι η σεζόν έχει ρολάρει υπέροχα. Εκτός Ευρώπης έμεινε, χωρίς προπονητή είναι, η επόμενη σεζόν παραμένει «ομιχλώδης» at best, αλλά ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ η απλή πραγματικότητα της κατάστασης θα έπρεπε να αρκεί. Είπαμε όμως, στην Ελλάδα θέλομε περισσότερη ίντριγκα από το κανονικό. Πώς είναι ρε παιδί μου εκείνοι οι πελάτες στα σουβλατζίδικα που στέκονται πάνω από τον τυλιχτή καθώς εκείνος συναρμολογεί το σουβλάκι και του λένε «την σος μην την λυπάσαι, ΡΙΞΕ»; Κάπως έτσι.

Έτσι λοιπόν η απόφαση του (κατά πως φαίνεται και ακούγεται) «φευγάτου» Πιέρ να αμολήσει στις παραλίες και στα βουνά μια ώρα αρχύτερα τους παίκτας είναι (ανάλογα με το μέσο που θα διάβαζες ή άκουγες) «εγκληματική», «ανεύθυνη» και «τσιρκολίνια». Την τελευταία λέξη την προσέθεσα εγώ για το φαντεζί του πράγματος, γιου αρ γουέλκαμ.

Τι και αν στην πραγματικότητα επί της ουσίας απλά τους χαρίστηκε μια εβδομάδα; Κανονικά δηλαδής μετά το τέλος των υποχρεώσεών τους θα έμεναν για μια εβδομάδα προπονήσεων, αυτό είναι όλο. Τι και αν κουβαλά μια λογική, γιατί στην πραγματικότητα μιλάμε για μια ομάδα που χρειάζεται ΑΜΕΣΑ αποσυμπίεση σε όλα τα επίπεδα και χωρίς το deadline της ευρωπαϊκής προετοιμασίας, το να φύγουν οι παίκτες ΕΠΤΑ ΟΛΑΚΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ πριν από το (όποιο) κανονικό δεν διαβάζεται ως κάτι τόσο «εγκληματικό»;

Ξαναλέω, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και έχουν γίνει πολλά και απανωτά λάθη στο στρατόπεδο των πρασίνων από την κορφή και μέχρι τους παίκτας. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αλλά το να μην σου φτάνει αυτό ως χώρος για να παίξεις μπάλα ουσιαστικής κριτικής και να χρειάζεται να ανακαλύψεις «εγκλήματα» των επτά ημερών για να πουλήσεις «εξαλλοσύνη» και «δίκαιη οπαδική οργή» ε, κάπου το λες και κωμωδία.

Κωμωδία καταστάσεων

Αυτή ακριβώς η κωμωδία καταστάσεων βέβαια είναι και αυτή που κάνει την ελληνική μπαλόσφαιρα τόσο διασκεδαστική. Είναι αυτή η ανάγκη των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα σε αυτήν να παρακάμψουν τα ευκόλως ορατά, αυτά που ενδεχομένως βλέπουμε και διαβάζουμε όλο εμείς οι «άβγαλτοι» και να πουν «ΑΥΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ». Και άντε εσύ τώρα να τους εξηγήσεις ότι μια χαρά τα καταλαβαίνουμε αυτά που νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε, απλά τα θεωρούμε ΛΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΓΟ ανάξια λόγου.

Γιατί κοιτάχτε. ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΕΤΣΙ. Το ότι στους ποδοσφαιριστές τους Παναθηναϊκού «χαρίστηκε» μια εβδομάδα παραπάνω διακοπών είναι το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από τα προβλήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εντός των πράσινων συνόρων.

Από την άλλη βέβαια, εμείς οι «άβγαλτοι» ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί τρώτε πέντε λεπτά στα γκολ και μισή ώρα στα της διαιτησίας, οπότε έχουμε δρόμο.

44.000€ εγγυημένες στην 4η περίοδο της Novileague! Ξεκίνα από σήμερα (21+) Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μάκης Παπασημακόπουλος
Μάκης Παπασημακόπουλος