Ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει ένα τέλος σε αυτό στη Λεωφόρο...

Ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει ένα τέλος σε αυτό στη Λεωφόρο...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει τη δική του προσέγγιση στο blog του στο gazzetta για το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στους δύο αιώνιους.

Τελευταίο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος λοιπόν με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στη Λεωφόρο για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό σε ένα θεωρητικά τουλάχιστον αδιάφορο ντέρμπι αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στα δικά μου τα μάτια βέβαια αδιάφορο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρχει. Υπάρχουν μεταξύ τους παιχνίδια πιο σημαντικά και λιγότερο σημαντικά, αλλά μέχρι εκεί. Πάντοτε υπάρχουν κίνητρα. Για παράδειγμα, εγώ θα ήθελα να δω απόψε τον Ολυμπιακό να δίνει ένα τέλος σε αυτό το τραγικό σερί αποτελεσμάτων που έχει παίζοντας στη Λεωφόρο! Πραγματικά ανεπίτρεπτο.

Σε εποχή μάλιστα που ο Ολυμπιακός αντικειμενικά όχι απλά είναι καλύτερος, αλλά είναι σε άλλο επίπεδο από τον Παναθηναϊκό, για εμένα είναι μη αποδεκτό να έχει χάσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του στη Λεωφόρο. Κι ίσως ακόμη χειρότερο είναι ότι σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, τα μόνα δύο γκολ του τα πέτυχε στα τελευταία λεπτά των δύο εκ των τεσσάρων αγώνων! Ένα φέτος στο 82’ με τον Ελ Αραμπί κι ένα το 2015 με τον Τσόρι στο 95΄! Κι επειδή υπάρχει πάντα το χειρότερο: στα τρία αμέσως προηγούμενα από τα τέσσερα παιχνίδια του στη Λεωφόρο, ο ολυμπιακός είχε ήττα κι ισοπαλία χωρίς να σκοράρει και στα δύο ματς και τη μοναδική του νίκη με γκολ στο 90ο λεπτό, του Μήτρογλου, το 2013-14!

Πρόκειται για τη μοναδική νίκη του Ολυμπιακού στη σύγχρονη ιστορία των ντέρμπι του με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο. Ναι, τα περισσότερα παιχνίδια τους εδώ και πολλά χρόνια γίνονταν στο ΟΑΚΑ, αλλά ακόμη κι έτσι το να έχει ο Ολυμπιακός μόνο ένα διπλό σε περίπου 15 επισκέψεις στην παραδοσιακή έδρα του Παναθηναϊκού δεν λέει. Πρέπει να πάμε πίσω, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, για να βρούμε πάλι διπλά, εκείνα τα 1-0 με γκολ τη μία φορά του Κουσουλάκη και την άλλη του Εσταβίγιο.

Τα τέσσερα τελευταία αποτελέσματα τους στη Λεωφόρο είναι 2-1 φέτος, 1-0 το 2017-18, πάλι 1-0 το 2016-17 και 2-1 το 2014-15. Τέσσερα στα τέσσερα με ήττες είναι πολύ βαρύ για τον Ολυμπιακό. Κι ανεξάρτητα αν παίξει απόψε και με αρκετά παιδιά με λίγο χρόνο συμμετοχής, εγώ θα ήθελα να δω τους «ερυθρόλευκους» να είναι καλοί, δυνατοί κι αποφασιστικοί κι αν μπορέσουν να κερδίσουν η, τουλάχιστον να μην χάσουν.

Για κάποιο λόγο σε αυτή την έδρα, ο Ολυμπιακός εδώ και κάποια χρόνια δεν βγάζει την αποφασιστικότητα που πρέπει κι αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ο Παναθηναϊκός να μπαίνει δυναμικά και να του παίρνει τον αέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι και στις τέσσερις διαδοχικά νίκες του ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ είτε στα πρώτα λεπτά του α΄ ημιχρόνου, είτε στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου! Στο φετινό 2-1 το σκορ ήταν 1-0 από το 6’. Στο 1-0 το 2017-18 το γκολ μπήκε στο 11΄ του β΄ ημιχρόνου. Στο 1-0 του 2016-17 το γκολ μπήκε στο 15’. Και στο 2-1 το 2014-15 το πρώτο γκολ μπήκε στο 4΄του β΄ ημιχρόνου!... Αυτό γίνεται πάντα: ο ΠΑΟ μπαίνει πιο καλά κι ο Ολυμπιακός κυνηγάει. Κι όταν κυνηγάς σε ντέρμπι, είναι πιο εύκολο να φας και δεύτερο γκολ, παρά να ισοφαρίσεις.

Μπορώ να κατανοήσω ότι η Λεωφόρος είναι μία ιδιαίτερη έδρα, που δίνει μία άλλη δυναμική στον Παναθηναϊκό. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Ολυμπιακός χάνει τα τελευταία χρόνια συνεχώς εκεί μέσα και δη ενίοτε και με κάτω τα χέρια. Αν υπάρχει ποδοσφαιρικός εγωϊσμός, περιμένω να δω έναν Ολυμπιακό διαφορετικό από τις προηγούμενες επισκέψεις του σε αυτό το γήπεδο.

Άσχετο: Μην μας παραξενεύει που ο Μαρτίνς ετοιμάζεται να βάλει και σήμερα στην αρχική ενδεκάδα τον Καλογερόπουλο, όπως είχε κάνει και την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη-και τον Σουρλή τον έβαλε και με τον Άρη στο Χαριλάου και με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Κι ας θυμηθούμε πως όταν ένιωσε ενοχλήσεις ο Χολέμπας την Τετάρτη κόντρα στον ΠΑΟΚ, και τέθηκε θέμα να αντικατασταθεί προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάσταση του, ο προπονητής του Ολυμπιακού σήκωσε δύο παίκτες από τον πάγκο για ζέσταμα. Ο ένας ήταν ο Τιάγκο, με την προοπτική να έμπαινε κι ο Ολυμπιακός να γύριζε από 3-4-3 σε 4-3-3 κι ο άλλος ήταν ο Καλογερόπουλος, με την προοπτική να έμπαινε κι ο Ολυμπιακός να συνέχιζε σε 3-4-3. Πιθανολογώ δε, ότι ο Πορτογάλος θα έκανε το δεύτερο εάν δεν έρχονταν το «σήμα» από τον Χολέμπα, «μπορώ να συνεχίσω»…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.