Παναθηναϊκός: Ο σωτήρας Διούδης σε μια ομάδα που «κόλλησε» στην άμυνα

Παναθηναϊκός: Ο σωτήρας Διούδης σε μια ομάδα που «κόλλησε» στην άμυνα

Παναθηναϊκός: Ο σωτήρας Διούδης σε μια ομάδα που «κόλλησε» στην άμυνα

bet365

Σε μια χρονιά γεμάτη λάθη που ολοκληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό με την αποτυχία εξασφάλισης ευρωπαϊκής θέσης, ο Σωκράτης Διούδης έδειξε και απέναντι στον Άρη πως κράτησε την ομάδα που της έγινε συνήθεια η ... ταλαιπωρία στην άμυνα.
Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Η ουσία στη φετινή Super League Interwetten έχει ολοκληρωθεί, όλα έχουν γίνει γνωστά και απομένει απλά μια τελευταία αγωνιστική για τα Playoffs προκειμένου να πέσει η αυλαία και το πρωτάθλημα να... πάει για διακοπές.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στον 46ο τίτλο, Άρης – αν και με υπόθεση να εκκρεμεί – μαζί με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Ευρώπη και ο Παναθηναϊκός απών γι' ακόμα μια χρονιά από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις με την αποτυχία να καθιστά μαύρη σελίδα στην ιστορία του κλαμπ.

Σε αυτή την μαύρη σελίδα, ο Σωκράτης Διούδης και ελάχιστοι άλλοι προσπάθησαν να «επιβιώσουν», να προσπαθήσουν στο χορτάρι, να βγάλουν όση ψυχή είχαν και μπορούσαν, αλλά φυσικά δεν ήταν αρκετό για να διορθωθεί η κατάσταση.

Ο Μπόλονι έφυγε, ο Παναθηναϊκός θα κάνει την κάτι παραπάνω από απαραίτητη ανασύνταξη το προσεχές διάστημα και μετά το πέρας και της αναμέτρησης με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη (0-0) όπου... MVP ήταν ο Σωκράτης Διούδης, φανερώθηκε πως το «τριφύλλι» στηρίχτηκε σε πολύ λάθος κομμάτια τη φετινή σεζόν.

Σεζόν... χωρίς ανάσα

Με 34 συμμετοχές σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, ο Σωκράτης Διούδης τράβηξε όλο το κουπί για τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς περισσότερο έχει ο Κρέσπι του Αστέρα, στα ίδια είναι ο Σάσα του Άρη, ο Μάνος επίσης από τους «κίτρινους» και ο Σφιντέρσκι του ΠΑΟΚ.

ΚΑΝΕΙΣ άλλος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος δεν είχε τόσες εμφανίσεις όσες ο Διούδης που είναι πρώτος και σε λεπτά συμμετοχής! Το Wyscout αποτυπώνει πως έφτασε στα 3.341, έναντι των 3.134 του Ρόουζ από τον Άρη, των 2.984 του Γούτα από τον Ατρόμητο και των 2.937 του Ντομίνγκες από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Όλοι τους, onfield players...

Παιχνίδι μονάχα στην άμυνα, Διούδης σε μόνιμη επαγρύπνηση

Οι «πράσινοι» ακόμα και τώρα έπειτα από 35 παιχνίδια μαζί και με τα Playoffs έχουν την τρίτη καλύτερη άμυνα, με τον έμπειρο πορτιέρε να έχει δεχθεί 28 γκολ (στα 30 του συνόλου είναι και τα δυο του Ξενόπουλου από το ματς της Τούμπας πριν τα Χριστούγεννα).

Βάσει των στοιχείων της πλατφόρμας Wyscout, ο Διούδης είχε xGoals (δηλαδή τα γκολ που αναμενόταν να δεχθεί) στο 35,6 και έχει μετρήσει 28, απομακρύνοντας δηλαδή 7,6 σίγουρα τέρματα. Είναι τρομερός, όμως, ο αριθμός των τελικών ευκαιριών που έχει δεχθεί από αντιπάλους, αφού ο αριθμός αυτός... εκτινάσσεται στις 127!

Δυο περισσότερες έχει μονάχα ο Βέρχουλστ του Απόλλωνα Σμύρνης. Τα μεγέθη και οι στόχοι των ομάδων, δεν χρειάζονται αναλύσεις για να καταλάβει κανείς πως φέτος πήγαν όλα λάθος στον Παναθηναϊκό...

Ακόμα αποκρούει και βγαίνει από την εστία!

Κοιτάζοντας τα στατιστικά που δίνει επίσημα η Super League Interwetten για την πορεία των ομάδων αυτή τη στιγμή, μια αγωνιστική προτού ολοκληρωθεί και το μίνι – πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός φυσικά δεν θα μπορούσε να υπερηφανευτεί καθόλου.

Δεν έχει παίκτες σε τιμητικές κορυφές, δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερα δημιουργικό και κάτι που αξίζει να σταθεί κανείς είναι το θέμα των αποκρούσεων. Διόλο τυχαίο βάσει του τρόπου που αγωνιζόταν το «τριφύλλι»...

Η νυν ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου και πρώην των Ντάνι Πογιάτος και Λάζλο Μπόλονι παρουσιάζει τον αριθμό των 52 αποκρούσεων μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στους αντιπάλους του να τον κλείσουν στα καρέ του, να χρειάζεται οι «πράσινοι» να βγάλουν ό,τι ψυχικά αποθέματα είχαν για να σώσουν καταστάσεις που... τελικά δεν σώζονταν με τίποτα.

Kάπως έτσι ο Διούδης έφτασε στις 71 εξόδους! Το Wyscout αποτυπώνει την τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους συναδέλφους του γκολκίπερ των «πράσινων», με τον Επασί της Λαμίας στις 43 εξόδους στη 2η θέση!

Έβαζε κάτω και τον πόνο, ξεχώρισαν ελάχιστοι μαζί του

Το θέμα με τις ενοχλήσεις που μπορεί να αισθανόταν κατά διαστήματα διόλου φρέσκο είναι. Είναι γνωστό, είναι χιλιογραμμένο, έχει αποτελέσει αφορμή για να του ασκηθεί κακεντρεχής κριτική, όμως, ο Σωκράτης Διούδης τις απαντήσεις του τις έχει δώσει.

Φυσικά και έκανε κακό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στα Playoffs και ήταν μέτριος στην εντός έδρας ήττα από τον Άρη. Υπήρξαν κι άλλες στιγμές μετριότητας, όμως εκείνος ήταν πάντα εκεί.

Απουσιάζοντας μονάχα από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τον περασμένο Δεκέμβρη, ο διεθνής τερματοφύλακας πάντοτε άφηνε τον πόνο στην άκρη, πείσμωνε, δούλευε και φώναζε «παρών» για την ομάδα του. Δεν θα άφηνε τον πόνο να τον νικήσει.

Και παλεύει να μη χρειαστεί να «λυγίσει» ακόμα και τώρα στο τελευταίο αδιάφορο ματς της σεζόν, μετά το χτύπημα στο δεξί πλευρό στην εκπληκτική απόκρουσή του στο ματς με τον Άρη την Τετάρτη.

Σε έναν Παναθηναϊκό του οποίου η ταυτότητα για φέτος – αν υπήρξε ταυτότητα – ήταν η άμυνα με τον Λάζλο Μπόλονι στην άκρη του πάγκου, ο Σωκράτης Διούδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής με όσα έκανε. Μαζί του, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδωσαν πράγματα.

Ο Βέλεθ στα στόπερ, ο Πούγγουρας ναι μεν έδειξε βελτίωση αλλά άφησε το «αλλά» να περιπλανιέται από πάνω του, οι Μολό και Χουάνκαρ σίγουρα έβγαλαν ό,τι μπορούσαν... Ο Νιάς έδειξε ορισμένα από τα καλά του στοιχεία, ο Μαουρίσιο ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα αλλά είναι αδιαμφισβήτητη η ποιότητά του. Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν χάρμα οφθαλμών και ο Βιγιαφάνιες έτρεξε και πάλεψε. Χατζηγιοβάνης και Ιωαννίδης μπαίνουν στη λίστα του... θετικού προσήμου.

Υπερισχύουν οι θέσεις από τον άξονα και πίσω. Τυχαίο; Φυσικά και όχι βάσει των δεδομένων του φετινού Παναθηναϊκού που... δεν έμαθε να επιτίθεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα