Project αδελφοί Τζαβίδα

Project αδελφοί Τζαβίδα

Gazzetta team
Project αδελφοί Τζαβίδα

bet365

Το project των αδελφών Σπύρου και Μάριου Τζαβίδα. Δυο παιδιά που ανήκουν από πολύ μικρή ηλικία στον Παναθηναϊκό και διέκοψαν μετά από χρόνια τη συνεργασία με το Μάκη Λιβαθηνό.

Νέος διαμεσολαβητής ανέλαβε ο Πάνος Γαλαριώτης που έχει κάνει γερό «μπάσιμο» στην Παιανία τους τελευταίους μήνες αποσπώντας την υπογραφή πολλών παιδιών που προέρχονται ή παραμένουν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Έτσι από εκεί που εκπροσωπούσε μόνο τα συμφέροντα του Γιάννη Μπουζούκη και του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τώρα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του και το ρόστερ της εταιρίας του (Sports Action) έχει... πρασινίσει.

Μπορεί να είναι αδέλφια, όμως το πλάνο που έχει εκπονήσει ο γνωστός agent και ο συνεργάτης του Τάσος Δανιάς, ο οποίος χειρίζεται την επικοινωνία με την οικογένεια, είναι εντελώς διαφορετικό. Ο Σπύρος, ο μεγαλύτερος από τους δύο, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα επί Γιώργου Δώνη μαζί με όλη εκείνη την εξαιρετική φουρνιά των συνομηλίκων του (Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Ζαγαρίτης, Βαγιανίδης). Έχει γεννηθεί τον Αύγουστο του 2001, συνεπώς με την έναρξη της νέας σεζόν «20ρίζει». Αυτό σημαίνει ότι προέχει να πάρει παιχνίδια στην πρώτη ομάδα αφού η χρονιά αυτή είναι κομβική, δεδομένου ότι έχει συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2022. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να συμβεί στη θέση στην οποία αγωνιζόταν στις ομάδες υποδομής, δηλαδή σε αυτή του δεξιού χαφ-εξτρέμ. Έτσι, παίκτης και μάνατζερ έβαλαν κάτω τα πράγματα και συμφώνησαν πως η... οπισθοχώρηση είναι αναγκαία και η μετατροπή του σε δεξιό αμυντικό είναι η ενδεδειγμένη κίνηση για να εμφανιστεί στο «μπλοκάκι» του (νέου) προπονητή του Παναθηναϊκού και να πάρει κάποια παιχνίδια ως back up του παίκτη που θα είναι βασικός. Τον τελευταίο καιρό δουλεύει εντατικά κυρίως στην τακτική, έχοντας παραδειγματιστεί από τον συμπαίκτη του, Βασίλη Ζαγαρίτη. Και εκείνος ήταν ένας αριστερός εξτρέμ χωρίς καλά νούμερα σε ασίστ και γκολ. Γύρισε στο αριστερό άκρο της άμυνας, έπαιξε στην πρώτη ομάδα και πήρε μεταγραφή στην Πάρμα.

Κι ενώ το μέλλον του πρωτότοκου Τζαβίδα είναι στον Παναθηναϊκό, με τον Μάριο η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Πρόκειται για «καθαρόαιμο» επιθετικό που θα κλείσει τα 18 τον Οκτώβριο και δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο. Είναι γνωστό ότι η Φορτούνα Σιτάρντ έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της, όμως τα τροφεία που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, κάνουν και τους Ολλανδούς πιο επιφυλακτικούς, κυρίως επειδή δεν έχουν δει ακόμα τον παίκτη σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο Γαλαριώτης έχει ανοίξει την πόρτα της Φορτούνα με τον Εμμανουηλίδη που ως δανεικός αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες με 5 ματς και 1 γκολ στην Eredivisie όμως «οι πόρτες όσο εύκολα ανοίγουν, τόσο εύκολα κλείνουν» όπως λέει ο ίδιος ο agent, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι στις υποθέσεις αυτές τίποτα δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως δεδομένο.

Άλλωστε κι ο Μάριος Τζαβίδας είναι ένα από τα παιδιά που πάτησαν αναγκαστικά «φρένο» στην καριέρα του σε κομβικό σημείο, λόγω κορονοϊού. Οι πολύ καλές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα Κ17 της περιόδου 2019/20, διακόπηκαν απότομα από το πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020, ενώ εφέτος ξεκίνησε βασικός στην Κ19, όμως το πρωτάθλημα σταμάτησε στην 7η αγωνιστική. Στο διάστημα Σεπτέμβριος-Νοέμβριος 2020 ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε κάποιο σημαντικό ματς, αφού είναι γνωστό ότι οι scout σε επίπεδο πρωταθλήματος Νέων παρακολουθούν μόνο αναμετρήσεις όπου ο αντίπαλος είναι επιπέδου Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Συνεπώς περιμένει την επανέναρξη (όλα δείχνουν ότι κάτι θα «κινηθεί» στην Κ19 μέσα στον Ιούνιο) και εξετάζει τις επιλογές του. Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, είναι να βρει ομάδα στην οποία θα πάρει λεπτά συμμετοχής, κάτι το οποίο φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί για έναν 18χρονο επιθετικό στον Παναθηναϊκό της περιόδου 2021/22. Από εκεί και πέρα, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο μικρότερης κατηγορίας, εφόσον αφορά σύλλογο του εξωτερικού. Φυσικά όλα αυτά «τρέχουν» παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό, αφού καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί το «διαζύγιο» με τον σταρ της Κ19.

Πρόκειται λοιπόν για δύο εντελώς διαφορετικές μανατζερικές προσεγγίσεις, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: οι δύο ποδοσφαιριστές πρέπει να αγωνιστούν πρώτα σε επίπεδο πρώτης ομάδας, να διαπιστώσουν μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητές τους και από εκεί και πέρα να οριοθετηθούν, σε συνεργασία με τον εκπρόσωπό τους, οι στόχοι καριέρας. Τα πρωταθλήματα υποδομής δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο για κανέναν και χρειάζεται πολύς δρόμος για την εκπλήρωση των προσδοκιών τους.

Follow @mantaios

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα